۰

از تولید تروریزم تا میانجیگری صلح

يکشنبه ۳۱ حمل ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۴۸
دولت به رهبری کرزی و دستگاه سیاست خارجی آن در زمینه تحقق صلح و برقراری ارتباط مستقیم با تروریست های طالبان از همان ابتدا نگاه اغراق آمیزی به اعجاز کشورهایی داشته است که روزی از حامیان و پایه گذاران اصلی جریان افراط و مولد تروریزم در سراسر جهان به حساب می آمدند و می آیند.
از تولید تروریزم تا میانجیگری صلح

ضراراحمد مقبل عثماني؛ وزیر خارجه و مسفر عبدالرحمان الغاصب؛ سفير عربستان سعودي در ديداری که روز گذشته در کابل انجام شد درباره گسترش روابط دوستانه ميان دو كشور، همكاري هاي عربستان در بازسازي افغانستان، روند صلح افغانستان و رفع ممانعت كار براي كارگران افغان در عربستان سعودي، صحبت كرده اند.
وزير امورخارجه گفت که عربستان سعودي با جايگاه خاص خويش در جهان اسلام مي‌تواند با حمايت از تلاش‌هاي صلح‌جويانه دولت افغانستان، نقش مؤثري ايفا نمايد.
سفير عربستان سعودي مقيم كابل هم وعده سپرد كه كشورش از همكاري در جهت تحكيم صلح و ثبات در افغانستان دريغ نخواهد ورزيد.
سفيرعربستان سعودي مقيم كابل دعوتنامه اشتراك در چهل و يكمين نشست وزراي امور خارجه كنفرانس كشورهاي اسلامي را از جانب شهزاده سعودالفيصل؛ وزير امور خارجه عربستان سعودي به وزير امور خارجه ارائه كرد.
چهل و يكمين نشست وزراي امور خارجه كنفرانس كشورهاي اسلامي به تاريخ ۱۸ تا ۱۹ جون ۲۰۱۴ در شهر جده برگزار مي‌ شود.
دولت به رهبری کرزی و دستگاه سیاست خارجی آن در زمینه تحقق صلح و برقراری ارتباط مستقیم با تروریست های طالبان از همان ابتدا نگاه اغراق آمیزی به اعجاز کشورهایی داشته است که روزی از حامیان و پایه گذاران اصلی جریان افراط و مولد تروریزم در سراسر جهان به حساب می آمدند و می آیند.
عربستان سعودی یکی از این کشورهاست. در این شکی نیست که عربستان سعودی به لحاظ تعریف خط و مشی سیاسی در عرصه مناسبات کلان جهانی، در سایه سیاست جهانی ایالات متحده تعریف می شود و از این حیث، هرجا نشان و جای پایی از امریکا وجود داشته باشد به ویژه اگر آنجا نسبتی نیز با اسلام و شریعت اسلامی داشته باشد بی درنگ نام عربستان سعودی نیز در پی آن می آید.
ایالات متحده صرف نظر از سلطه بلامنازع اش بر منابع سرشار از طلای سیاه شبه جزیره، در ابعاد سیاسی و ایدئولوژیک نیز برای پیشبرد سیاست های کلان خود در سرزمین های اسلامی به اعجاز و افسون عربستان سعودی و شاهزادگان بنی عبدالعزیز، نیازی مبرم و اساسی دارد. این امر از جایگاه خادم الحرمین بودن سلطان عربستان به آسانی به دست می آید؛ زیرا او از این منصب و جایگاه به آسانی می تواند افکار عمومی ملت هایی را که منتهی الآمال اعتقاد دینی شان به زیارت خانه خدا ختم می شود، مهندسی و مدیریت کند و مشخص است که مدیریت افکار عمومی ملت ها در ابعاد جهانی، تنها به سود کسانی انجام می شود که مدعی ابرقدرت بودن هستند و در زمان ما، این ایالات متحده است که حایز این جایگاه است.
به همین دلایل، در افغانستان نیز وقتی پای نظامیان امریکایی باز شد در کنار حضور سیاسی و نظامی امریکا، نفوذ ایدئولوژیک عربستان سعودی نیز توسعه و تعمیق یافت؛ تا آنجا که اکنون دولت افغانستان با «مرکز جهان اسلام» خواندن عربستان سعودی می خواهد روند راکد صلح منفعلانه اش با تروریست ها را جان و جهشی تازه ببخشد؛ اما در این میان نباید فراموش کرد که عربستان سعودی، جدای از ظاهر معقول و موجه مذهبی رهبران آن، یکی از اصلی ترین حامیان تروریزم بین المللی و از پایه گذاران اصلی و اولیه گروه تروریستی طالبان است.
صرف نظر از رد پای خونین شاهزاده های آل سعود در کشورهایی مانند سوریه، عراق و لبنان، بحرین، و... در افغانستان نیز مردم کشورمان از این امتیاز شاهانه سلطان سعودی، بی نصیب نمانده اند؛ بنابراین امید صلح جویی از باعث و بانی جریان افراط و حامی تمام قامت تروریزم و افراط گرایی، انتظاری است که نه تنها محقق نخواهد شد؛ بلکه بیشتر از گذشته به صرف هزینه و انرژی و فرصت و تلاش و تکاپوی دولت افغانستان در یک مسیر لغو و بیهوده منجر خواهد شد.
به تعبیر دیگر، انتظار میانجیگری صلح از مرکز مولد تروریزم درست به همان نتیجه ای منجر خواهد شد که ۲۰ بار دیدار بی دستاورد آقای کرزی از پاکستان؛ دیگر مرکز اصلی تروریزم جهانی به آن رسید.
نرگس اعتماد- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


hi
Afghanistan
این را نباید فراموش کرد که عربستان سعودی که از حامیان و بنیادگذارن سرسخت گروه طالبان محسوب مشود، و اکنون اقای کرزی میخواهد با این کشور در دوستی را باز کند و ازطریق این کشور به افغانستان صلح را برقرار کند، که به نظر میرسد این رویکرد اقای کرزی یک عمل خواهد بود که آینده افغانستان را تاریکتر از امروز خواهد کرد.
پربازدیدترین