۰

اعلام نتایج قِسمی خوب است یا نیست؟

دوشنبه ۱ ثور ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۳۹
اظهارات اخیر اشرف غنی نشان می دهد که او به چیزی به نام شفافیت باور ندارد و به جای رای مردم و نتایج برآمده از صندوق های رای، به زد و بندهای پشت پرده ای چشم دوخته است که به تعبیر او در دقیقه ۹۰ مسابقه فوتبال، او را به یکباره پیروز میدان اعلام کند!
اعلام نتایج قِسمی خوب است یا نیست؟

در پی واکنش ها به اعلام نتایج ۵۰ درصدی انتخابات شانزدهم حمل و تعمیق فاصله میان داکتر عبدالله نامزد پیشتاز انتخابات و اشرف غنی احمدزی، اشرف غنی با نگرانی خواستار متوقف شدن اعلام نتایج قسمی شد.
آقای احمدزی روز دوشنبه طی یک نشست خبری در کابل از کمیسیون مستقل انتخابات خواست؛ تا اعلام نتایج قسمی انتخابات را متوقف کند.
این نامزد انتخابات می گوید که نتایج انتخابات پس از تفکیک آرا اعلام شود.
به باور اشرف غنی، اعلام نتایج قسمی اذهان مردم را مغشوش می سازد!!
او از نامزدان دیگر نیز خواست؛ تا در مقابل «تقلب» واکنش نشان داده و از آن جلوگیری کنند!!
این کاندیدای ریاست جمهوری همچنین ایجاد حکومت ائتلافی را رد کرد و گفت که پس از پیروزی!! با کاندیداهای دیگر وارد مذاکره می شود؛ اما هیچ نوع مذاکره برای ایجاد حکومت ائتلافی را نمی پذیرد.
این در حالی است که آقای اشرف غنی زمانی که تنها نتایج ۱۰ درصد کل آرا از سوی کمیسیون مستقل انتخابات مشخص شد، آن را به یک بازی فوتبال تشبیه کرد که از ۹۰ دقیقه تنها ۱۰ دقیقه آن گذشته است!
در دور دوم اعلام نتایج قسمی (که اشرف غنی بیش از ده درصد از داکتر عبدالله عقب افتاده بود) اما ادبیات، لحن و نحوه واکنش آقای غنی بسیار متفاوت تر از مورد اول بود. او این بار از کمیسیون انتخابات خواست؛ تا اعلام نتایج قسمی را متوقف کند؛ زیرا این امر به باور وی، افکار و اذهان مردم را مغشوش می کند. با این حال آقای اشرف غنی وقتی نتایج ۱۰ درصدی انتخابات اعلام شد یا نمی دانست که این امر موجب مغشوش شدن افکار عمومی می شود و یا انتظار داشت در مرحله دوم اعلام نتایج قسمی، به صورت جهشی و معجزه آسا بر رقیب پیشتازش داکتر عبدالله پیشی بگیرد و به این ترتیب،‌ اگر قرار باشد فکری هم مغشوش شود براساس محاسبات او، این افکار طرفداران داکتر عبدالله است که باید مغشوش می شد!
این نشان می دهد که آقای اشرف غنی از همان ابتدا قصد کرده بود که اگر در انتخابات پیروز می شد تنها رییس همان کسانی می بود که به او رای داده اند و یا خود را به لحاظ قومی و زبانی، نماینده آنان می داند؛ نه رییس «جمهور» مردم افغانستان.
با اینهمه و صرف نظر از پریشان گویی های دومین متفکر جهان، آنچه از دید ناظران اهمیت و اولویت دارد تامین شفافیت انتخابات است و این شفافیت به ويژه در مرحله شمارش آرا اهمیت ویژه ای پیدا می کند.
کمیسیون های انتخاباتی برای تامین شفافیت ناگزیرند نتایج آرای مردم را به اطلاع آنان برسانند؛ تا مردم از یکسو در روند شمارش آرا سهم نظارتی خود را ایفا نمایند و هم از جهت دیگر از امانت داری مسئولانه کمیسیون های انتخاباتی در مورد صیانت و حفاظت از آرای خود اطمینان حاصل کنند.
از جانب دیگر، تردیدی وجود ندارد که این موضع گیری آقای اشرف غنی در ضدیتی آشکار با خواست مردم افغانستان قرار دارد. مردم حتی نسبت به روند جاری اعلام نتایج قسمی اعتراض دارند و از تاخیرهای یک روزه ای که هربار در اعلام نتایج ایجاد می شود به صورت جدی پرسش می کنند.
همچنین مردم می پرسند وقتی براساس اظهارات مقام های انتخاباتی کشور، ۷۰ درصد کل آرا شمارش شده و نتایج حاصل از آن به دست آمده است، چرا این نتایج به بهانه های واهی و مبهم در اختیار مردم قرار نمی گیرد و تنها نیمی از کل آرا اعلام می شود؟
با این وصف، این اظهارات آقای اشرف غنی نشان می دهد که او به چیزی به نام شفافیت باور ندارد و به جای رای مردم و نتایج برآمده از صندوق های رای، به زد و بندهای پشت پرده ای چشم دوخته است که به تعبیر او در دقیقه ۹۰ مسابقه فوتبال، او را به یکباره پیروز میدان اعلام کند!
اما اکنون حتی برای این کار نیز بسیار دیر شده است. برنده انتخابات شانزدهم حمل، محرز و مشخص شده و تعمیق فاصله میان داکتر عبدالله و اشرف غنی این حقیقت را بیشتر از هر قرینه دیگری به اثبات می رساند.
سیدعلی حسینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین