۰

رخنه برادران به حریم سلطان؟

چهارشنبه ۸ اسد ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۵۷
محمود کرزی، آشکارا اعلام کرد که ترور حشمت خلیل، کار طالبان نبوده و از جانب دیگر، تاکید کرد که او نسبت به حکومت افغانستان، اعتماد ندارد و این قتل، ماهیت سیاسی دارد؛ بنابراین باید تحقیقات فوری در خصوص آن آغاز شود.
رخنه برادران به حریم سلطان؟

محمود کرزی؛ برادر رئیس جمهور کرزی می‌گوید پسر کاکایش، حشمت خلیل کرزی با "انگیزه سیاسی" ترور شده و او مطمئن است که طالبان در این حادثه دست نداشته اند.
او گفت:"من با اطمینان می‌توانم بگویم که این کار طالبان نیست. این یک قتل سیاسی است؛ اما من به حکومت افغانستان اعتماد لازم را ندارم که این قضیه را تحقیق کند و قاتل اصلی را پیدا کند."
حشمت خلیل کرزی پسر کاکای حامد کرزی و از حامیان با نفوذ اشرف غنی، روز سه شنبه در یک حمله انتحاری کشته شد.
یک بمبگذار انتحاری هنگام ورود شماری از سران قومی به خانه آقای کرزی در قندهار، وارد خانه او شد و مواد منفجره‌ای را که در لنگی اش پنهان کرده بود، منفجر کرد.
رئیس جمهور این ترور را محکوم کرده و گفته:"مانند دیگر افغان‎ها که روزانه هدف حملات تروریستی هستند، خانواده ما هم مستثنی نیست و ما هم باید مثل دیگر افغان‌ها آن را تحمل کنیم."
محمود کرزی که در گذشته بارها از حکومت انتقاد کرده، می‌گوید:"حشمت کرزی در سال‌های اخیر، فردی بسیار با نفوذ و قدرتمند شده بود و برای حل منازعات مردم قندهار، دفتری ایجاد کرده بود و به مردم در دادگاه‌ها و ادارات دولتی کمک می‌کرد. او به یک رهبر مردمی در قندهار تبدیل شده بود."
مرگ حشمت خلیل کرزی و اظهار نظر جالب توجه محمود کرزی که هردو طی این سال ها از منتقدان سرسخت حکومت حامد کرزی بوده اند، این رویداد را به امری پیچیده تبدیل کرده و پرسش های زیادی را در این خصوص مطرح کرده است.
از جانب دیگر، شیوه مورد استفاده در ترور پسر کاکای رییس جمهور، همان شیوه ای است که بارها از سوی طالبان و دیگر تروریست های همسو با آنها مورد استفاده قرار گرفته و براساس دیدگاه های برخی ناظران، به جز طالبان و چند گروه تندرو تروریستی دیگر، هیچیک از جوانب درگیر در بحران افغانستان، توان استفاده از نیروهای انتحاری را ندارد.
آنها می گویند که ماشین تبلیغاتی تروریست های طالبان به اندازه ای قدرت دارد که به آسانی می تواند اهداف و ماموریت یک حمله کننده انتحاری را مقدس، متعالی و الهی جلوه دهد و به همین منظور او را وادار به خودکشی در تمنای بهشت کند.
در برخی موارد، این ماشین تبلیغاتی به اندازه ای نیرومند عمل می کند که با تحمیق افراد آماده به انتحار، حتی با دادن یک کلید چینی، آنها را مجاب می کند که این کلید، مربوط به خانه ای است که قرار است بلافاصله پس از انتحار در بهشت به او واگذار شود!
با اینهمه و با وجود آنکه حمله به جان حشمت خلیل کرزی، به شیوه انتحاری که در انحصار نیروهای تروریستی طالبان است، انجام گرفت؛ اما طالبان مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته اند و علی رغم آنکه رییس جمهور کرزی در نخستین واکنش، آن را منسوب به تروریست ها دانست؛ اما محمود کرزی، آشکارا اعلام کرد که این ترور، کار طالبان نبوده و از جانب دیگر، تاکید کرد که او نسبت به حکومت افغانستان، اعتماد ندارد و این قتل، ماهیت سیاسی دارد؛ بنابراین باید تحقیقات فوری در خصوص آن آغاز شود.
گزارش هایی نیز وجود دارد که حشمت خلیل کرزی از مخالفان سرسخت حامد کرزی بود و پیشینه خشونت های خانوادگی و ترورهای ناشی از این خصومت میان خانواده او و حامد کرزی نیز وجود داشته است.
همچنین گفته می شود او از معدود افرادی بود که از رهگذر ایجاد شرکت امنیتی خصوصی، طرف قرارداد نیروهای امریکایی بود و میلیون ها دالر از این راه به دست آورده بود؛ شرکت ها و قراردادهایی که بارها مورد حملات تند رییس جمهور کرزی قرار گرفت و او سعی فراوانی کرد؛ تا جلو ادامه کار این شرکت ها را بگیرد و قراردادهای کلان میلیون ها دالری نزدیکان اعضای حکومت، با امریکایی ها را یکی از عوامل مهم و بزرگ فساد مالی در افغانستان عنوان می کرد. انتقادهایی که بسیاری از ناظران اکنون می گویند احتمالا یکی از اهداف اصلی آن، حمله به موقعیت و کسب و کار حشمت خلیل کرزی بوده است.
همچنین گفته می شود پیش از این، پدر او خلیل کرزی نیز در نتیجه اختلافات درون خاندانی کشته شده بود و او انگشت اتهام را به سمت خانواده حامد کرزی نشانه می رفت که اگر این شایعات رسانه ای درست باشد، با این حساب، پرونده ترور حشمت خلیل کرزی، بسیار پیچیده می شود؛ به ویژه زمانی که طالبان نیز حاضر نشده اند مسئولیت آن را به عهده بگیرند و این یعنی، هنوز پای «برادران ناراضی» به حریم سلطان باز نشده و اگر اما و اگرهای مطرح در سطح رسانه ها، درست ثابت شود، استفاده از حملات انتحاری برای انتقام جویی های شخصی و تصفیه حساب های خاندانی، لزوم تجدید نظر و بازخوانی پرونده بسیاری از رویدادهای مرگبار سال های اخیر در کشور را که همه به طالبان و تروریزم و آنسوی مرز و استخبارات منطقه و... نسبت داده شده را تشدید می کند.
با این حساب، ترور رهبران ارشد مجاهدین، برخی از وزرای کابینه، نمایندگان پارلمان، بزرگان قومی و... ممکن است کار طالبان نبوده باشد.
اسماعیل جهانگیر- خبرگزاری جمهور

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین