۰

لبنانی ها درباره داعش چه می گویند؟

چهارشنبه ۲۲ اسد ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۵۲
ارتش لبنان به سختی در برابر تروریست های مسلح و آموزش دیده داعش، می جنگد. در این میان، نیروهای حزب الله نیز با ارتش هماهنگ اند و این امر، به امید لبنانی برای دفع این خطر مرگبار و مخوف، افزوده است.
لبنانی ها درباره داعش چه می گویند؟

آنچه این روزها در لبنان درباره آن زیاد صحبت می شود دست داشتن امریکا در به وجودآوردن داعش است.
گفته می شود هیلاری کلینتون؛ وزیر خارجه سابق امریکا نیز در کتابش موسوم به «گزینه های دشوار» به آن اذعان کرده است.
در حالی که نیروهای داعش هفته گذشته وارد خاک لبنان می شدند و صدها نفر با ترس و وحشت از دهکده عرسال، در مرز لبنان و سوریه فرار می کردند، عده ای امریکا را مسبب این عملیات معرفی می کردند.
ویدیوهای وحشتناکی که نشان دهنده رفتار بی رحمانه داعش با نیروهای مسلح لبنان بود، در اینترنت منتشر شد. همزمان این خبر که امریکا عامل ایجاد و تشجیع گروه تروریستی داعش است نیز مطرح شد.
این خبرها سبب شد که وزارت خارجه لبنان دیوید هیل: سفیر امریکا در بیروت را احضار کند.
سفارت امریکا در بیروت در تلاش برای بی اثر کردن این خبر، بیانیه ای در فیسبوک منتشر کرد و گفت:"هرگونه صحبتی مبنی بر اینکه امریکا دولت اسلامی عراق و شام را چیزی بیش از یک تشکیلات تروریستی فرض کرده، یا اینکه نقشی در ایجاد آن داشته یک دروغ آشکار است. اتهاماتی که خلاف این واقعیت در لبنان شنیده می شود، ساختگی است."
خطر توسعه دامنه عملیات های تروریستی داعش حتی در همان نخستین روزهای آغاز حمله تروریزم بین المللی به سوریه، کاملا قابل پیش بینی بود؛ اما آنچه خبرهای این روزها در لبنان را با گذشته متمایز می کند جدی تر شدن این خطر با افزایش تحرکات تروریستی داعش در عرسال است.
کتاب خاطرات هیلاری کلینتون و دست داشتن امریکا و عربستان سعودی در ایجاد داعش نیز این خبرها را بیشتر از همیشه در کانون توجه افکار عمومی لبنان قرار داده است.
واکنش صریح و سریع وزارت خارجه لبنان به این خبرها و احضار سفیر امریکا در بیروت هم این خبرها را برخلاف وانمود رسانه های غربی از حد «شایعه» و «تئوری توطئه» فراتر برده و به یک بحث داغ سیاسی و امنیتی تبدیل کرده است.
با این حساب، لبنانی ها داعش را صرفا یک گروه تروریستی عربی نمی دانند؛ بلکه به آن به عنوان یک پروژه مشترک امریکایی- عربی نگاه می کنند که به سرعت در سراسر خاور میانه، در حال گسترش است.
واقعیت این است که امریکا نیز گزینه زیادی برای پایان دادن به این باورها و خبرها ندارد. افزون بر کتاب خاطرات وزیر خارجه سابق امریکا، مستندات دیگری نیز وجود دارد که نشانگر دخالت و نقش آفرینی امریکا در ایجاد، تقویت و توسعه پروژه داعش است.
در سوریه، این کمک های امریکا به گروه های تروریستی مخالف دولت بشار اسد بود که به قدرتمندتر شدن داعش کمک کرد و این گروه را پیشتاز همه دیگر جریان های تروریستی و دهشت افکن برای براندازی حکومت سوریه قرار داد.
در عراق نیز به دنبال حملات منظم و متمرکز داعش که مسلح با تسلیحات نوساز و مدرن امریکایی است، امریکا آگاهانه نسبت به درخواست های دولت مرکزی عراق برای سرکوب این گروه تروریستی، سکوت و تعلل کرد؛ تا آنکه قلمروهای وسیعی از این کشور به دست داعش سقوط کرد و هزاران غیر نظامی به واسطه تروریست های داعش، قتل عام شدند.
این در حالی است که از دید بسیاری از کارشناسان، حتی اگر امریکا خود در ایجاد هسته اولیه گروه تروریستی داعش، نقشی ایفا نکرده باشد، این گروه تندرو سنی، در واکنش به ساقط کردن رژیم صدام به وسیله امریکا شکل گرفت و از آن زمان، در قالب القاعده در عراق به حملات انتحاری، بمب گذاری و تهاجمات مسلحانه پرداخت.
اکنون این خطر، به دروازه های لبنان رسیده است؛ سرزمینی چهل تکه، با هویت های قومی و مذهبی متنوع و رنگارنگ.
ارتش لبنان به سختی در برابر تروریست های مسلح و آموزش دیده داعش، می جنگد. در این میان، نیروهای حزب الله نیز با ارتش هماهنگ اند و این امر، به امید لبنانی برای دفع این خطر مرگبار و مخوف، افزوده است.
با اینهمه، حضور امریکا و عربستان سعودی در پشت این حرکت سیاه و خونریز، لبنانی ها را به شدت آشفته و نگران کرده است.
این در حالی است که لبنان، دشمنی به نام اسراییل نیز دارد و اگر انرژی و پتانسیل حزب الله صرف جنگ با داعش شود، ممکن است این امر، به تشجیع اسراییل علیه این کشور، کمک کند. شماری از کارشناسان حتی می گویند هدف از هدایت داعش به سمت لبنان توسط کارگزاران غربی و عربی آن، تلاش برای زمینگیر کردن حزب الله است.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین