۰

کردها جنگ را به خیابان های ترکیه می برند؟

سه شنبه ۲۲ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۲۶
ترکیه که خود وسیعا متهم می شود که به صورت مستقیم در حمایت از گروه تروریستی داعش، دست دارد، این بار می رود؛ تا خود قربانی ماری شود که سالهاست در آستین می پرورد
کردها جنگ را به خیابان های ترکیه می برند؟

جنگنده‌های ترکیه برای اولین بار در دو سال گذشته و از زمان آغاز مذاکرات صلح با حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک)، مواضع این گروه را بمباران کردند.
در این حملات، روستایی در ولایت حکاری نزدیک مرز عراق هدف قرار گرفته است.
روزنامه حریت ترکیه گزارش داده که حملات جنگنده‌های اف-۱۶ و اف-۴ ترکیه که روز دوشنبه ۱۳ اکتبر انجام شده، تلفات سنگینی به جا گذاشته است.
این حملات یک روز بعد از حمله نیروهای پ‌ک‌ک به یک پایگاه مرزی در همان منطقه صورت گرفت.
رسانه‌های ترکیه همچنین گزارش‌هایی از درگیری میان پ‌ک‌ک و نیروهای ترکیه در اطراف شهر تونجلی در شرق ترکیه و دور از مناطق مرزی منتشر کرده‌اند.
حملات هوایی به مواضع پ‌ک‌ک همزمان با خشم و نارضایتی جامعه کرد ترکیه از دخالت نکردن دولت این کشور در وضعیت شهر مرزی و کردنشین کوبانی در سوریه صورت گرفته است.
کوبانی از چند هفته پیش در محاصره داعش است و نیروهای کرد در حال مقاومت در برابر حملات سنگین این گروه هستند.
سکوت یا اعلام پشتیبانی مشروط ترکیه از مبارزه کردها در کوبانی در برابر داعش، پیش از این خشم عمومی کردها علیه این کشور را برانگیخته بود و برگزاری تظاهرات اعتراضی در برخی از شهرهای مهم ترکیه طی هفته های اخیر، ده ها کشته در پی داشت.
به دنبال بروز موجی از اعتراض های ضد ترکی، برخی گروه های مبارز کرد نیز تهدید کردند که ناامنی ها و مبارزات مسلحانه شان را که اکنون در کوبانی جریان دارد به داخل مرزها و خیابان های ترکیه خواهند کشاند.
ناظران با توجه به همین تهدید و همچنین حمله اخیر مبارزان کرد بر یک قرارگاه نظامی ترکیه می گویند که اکنون موجی آرام و خزنده از ناامنی از سوی سوریه و عراق به سمت ترکیه در حرکت است.
ترکیه که خود وسیعا متهم می شود که به صورت مستقیم در حمایت از گروه تروریستی داعش، دست دارد، این بار می رود؛ تا خود قربانی ماری شود که سالهاست در آستین می پرورد؛ بنابراین، کارشناسان می گویند که اگر دولت اخوانی به رهبری اردوغان به سرعت، در سیاست های اصلی خود در قبال حمایت از تروریزم، تجدید نظر نکند، هدف بعدی ناآرامی های جاری در دو سوی این کشور یعنی عراق و سوریه، خود ترکیه خواهد بود.
بازی با آتش سرانجام نمی تواند بی هیچ پیامدی با رسیدن به همان هدفی که برای این بازی خطرناک، تعیین شده است، پایان پذیرد.
کردهای مبارز ترکیه که به دنبال بهبود وضعیت سیاسی این گروه جدایی طلب قومی در عراق و نیز اعطای خودمختاری نسبی به مناطق تحت کنترل آنها در سوریه به دنبال ضعیف شدن دولت مرکزی به رهبری بشار اسد، طی سال های اخیر می رفتند که به یک توافق صلح آمیز با دولت اردوغان برسند، اکنون یکبار دیگر، از سیاست های ترکیه در قبال این اقلیت قومی به ویژه پس از محرز شدن حمایت رسمی ترکیه از گروه تروریستی داعش که در حال حاضر، طرف اصلی جنگ با کردها در عراق و سوریه به حساب می آيد، عمیقا ناراضی و به شدت عصبانی اند؛ بنابراین، هفته ها و ماه های آتی برای ترکیه، ایام خوشایندی نخواهد بود.
به عقیده تحلیلگران، ماه عسل ترکیه به رهبری اردوغان و داعش خون آشام رو به پایان است و اگر کردها بتوانند کوبانی را از چنگ داعش و در واقع، ترکیه نجات دهند، آنها به سرعت پتانسیل های بالقوه خود در داخل مرزهای ترکیه را به فعلیت خواهند رساند؛ تا از این پس، مجبور نباشند، با داعش مبارزه کنند؛ بلکه مستقیما قدرتی را آماج قرار خواهند داد که در پشت حرکت تروریستی داعش قرار دارد.
اگر این اتفاق بیفتد، سرزمین ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیای پیچیده اش، مستعد استمرار ناامنی های گسترده خواهد بود؛ زیرا این کشور، همزمان با دو کشور بسیار ناآرام عراق و سوریه، مرز مشترک دارد و این دو کشور نیز طی سال های اخیر، به دلیل استمرار ناامنی های گسترده، به بازار سیاه اسلحه و کارگاه تولید تروریزم تبدیل شده اند؛ بنابراین، بروز ناامنی در ترکیه سیلی از سلاح و تروریست های مسلح را به سمت ترکیه گسیل خواهد داشت و این کشور نیز به دامن همان دامی سقوط خواهد کرد که پیش از این خود در مسیر عراق و سوریه قرار داده بود.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین