۰

رد پای داعش در کوچه های کابل

پنجشنبه ۱ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۲۳
چند روز پیش، روی دیوارهای دانشگاه کابل شعارهای «زنده باد داعش» نوشته شد و این موضوع واکنش ها و نگرانی های گسترده ای را در قبال داشت.
رد پای داعش در کوچه های کابل

وزارت داخله اعلام کرده که گروهی از افراد که به حمایت از داعش، روی دیوار دانشگاه کابل شعار نوشته بودند را دستگیر کرده است.
نجیب الله دانش؛ معاون سخنگوی این وزارت با تایید این خبر گفت که جزئیات بیشتر در این مورد بعدا در دسترس رسانه ها قرار خواهد گرفت.
چند روز پیش، روی دیوارهای دانشگاه کابل شعارهای «زنده باد داعش» نوشته شد و این موضوع واکنش ها و نگرانی های گسترده ای را در قبال داشت.
معاون سخنگوی وزارت داخله در این باره گفت که به کمک دوربین های مداربسته در اطراف دانشگاه کابل، گروهی از افراد در پیوند به این رویداد شناسایی شده اند.
آقای دانش می گوید که این افراد شب هنگام اقدام به نوشتن این شعارها کرده اند.
به گفته دانش، تحقیقات از افراد دستگیرشده آغاز شده است.
شماری از دانشجویان دانشگاه کابل می گویند که این شعارها به حمایت از داعش از سوی دانشجویان دانشکده شرعیات این دانشگاه، بر دیوارها نوشته شده است.
برخی از دانشجویان گفته اند که آنها دیده اند که چند دانشجوی شرعیات شب هنگام این شعارها را به روی دیوار دانشگاه می نوشتند.
پیش از این هم از این نوع گزارش ها در ولایت های ناآرام تری مانند غزنی منتشر شده بود؛ اما اینکه در متن پایتخت نیز کسانی پیدا شوند که اقدام به نوشتن شعار زنده باد داعش بر دیوار دانشگاه کابل کنند، این نشانگر این است که خطر خیلی جدی است و داعشیسم دست کم به عنوان یک تفکر، یک سبک زندگی و زاویه دید، آرام آرام به درون بخش هایی از جامعه نفوذ می کند و این گروه، با استفاده از فضای ملتهب، آشفته و بی ثبات امنیتی در کشور، از درون گروه های معترض، سربازگیری می کند.
شاید نوشتن یک شعار ساده بر یک دیوار بی جان، در شرایط عادی در یک کشور آرام، مساله خیلی مهمی نباشد؛ اما وقتی این اتفاق در افغانستان و در کابل می افتد، همه باید مترصد اوضاع باشند و در برابر آن واکنش های مقتضی و متناسب نشان دهند.
نسبت دادن این حرکت به دانشجویان دانشکده شرعیات دانشگاه کابل، از سوی برخی رسانه ها، شاید از جانب منابع مستقل یا دستگاه های امنیتی کشور، قابل تایید نباشد؛ اما نباید فراموش کرد که پیش از این نیز افرادی از این دانشکده، به نفع گروه های تروریستی، فعالیت های تروریستی داشته و از سوی نیروهای امنیتی، دستگیر شده اند.
با این حساب، این بر دستگاه های امنیتی است که نسبت به این مساله، با دقت و وسواس بیشتری برخورد کنند و نگذارند که پیروان داعش، سازمانمند شده و به صورت بالقوه به یک خطر جدی امنیتی علیه مردم افغانستان تبدیل شوند.
از جمله این اقدامات می تواند اعمال تعزیرات و مجازات های سختگیرانه و قاطع قانونی علیه این افراد باشد؛ تا مایه عبرت دیگران شود و عناصر فعال یا متمایل به این سمت، نتوانند به خود اجازه دهند تا گرایش های فکری و وابستگی های ایدئولوژیک شان نسبت به داعش و تفکر داعشی را در قالب حرکت های منسجم و تشکل یافته، بروز دهند.
حتی اگر ضریب خطرآفرینی امنیتی این نوع حرکت ها مانند نوشتن شعار به حمایت از داعش بر دیوار دانشگاه کابل پایین باشد و هیچ خطری از این جهت، جان و مال مردم را تهدید نکند، نفس ایجاد نوعی احساس ناامنی و رعب و وحشت فکری و روانی در میان مردم، از نظر قانون جرم است و مستوجب مجازات شناخته شده است؛ بنابراین، انتظار می رود افراد بازداشت شده به سرعت در یک محکمه علنی و عادلانه در برابر قانون و انظار عمومی، مورد محاکمه قرار گیرند؛ تا به این ترتیب، راه بر هرگونه کنش و واکنش دیگری از این گونه در آینده بسته شود.
دولت در این خصوص، افزون بر آنکه مسؤول دفاع از حریم حاکمیت و امنیت ملی است، عهده دار تامین امنیت اجتماعی مردم در ابعاد فزیکی و روانی نیز است؛ بنابراین، این حرکت، از هردو حیث، مستحق پیگرد قضایی شناخته می شود و قابل محاکمه و مجازات است.
از سوی دیگر، از آنجا که این اقدام از یک مرکز آکادمیک و علمی آغاز شده، برای بهبود و تلطیف فضا، جریان شناسی داعش و معرفی ایدئولوژي های منحط افراطی و تروریستی و همچنین میزان بهره و برداشت آنها از معارف و آموزه های اصیل اسلامی، باید نشست ها، سمینارها، کنفرانس ها و برنامه های وسیع و متنوع علمی و آکادمیک برگزار شود؛ تا دانشجویان، به صورت یکجانبه تحت تاثیر فضای تبلیغاتی گروه ها و اندیشه های تکفیری و تروریستی قرار نگیرند؛ بلکه خود ترغیب شوند؛ تا نسبت به اصول فکری این جریان ها به تحقیق و تفحص بپردازند و به درک درستی از وضعیت دست پیدا کنند.
نرگس اعتماد- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


برهانی (آهنگرانی)
دین اسلام از افراط و تفریط بدور است.
هرکسی به نام مسلمان و پیرو آیین اسلام، دکم اندیشی طالبانی و داعشی را و یا تجددگرایی غیر دینی را ترویج میکند نه اینکه مسلمان نیست، بلکه خود مبلغ اندیشه های غیر اسلامی و انسانی است.
صبور
ضرب المثلی خیلی مشهور را پدران ما میگفتند: که اگر پشت بز نخارد ـــــ نان چوپان را نمیخورد. حالا هم اگر مردم واقعاً از قتل و کشتار سیر شده اند، دیگر اینگونه شعار هایکه هم خود را تباه خواهند کرد و هم نسلهای آیندهء شانرا. همه شاهد هستیم که یک گروه عرب مارا در کجا رسانید. که حالا از پشت دومش شعار های جاهلانه و احمقانه سر بدهیم.
Iran, Islamic Republic of
احمق
پربازدیدترین