۰

تروریزم و سناریوی سلاح های کشتار جمعی

شنبه ۳ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۲۰
تروریزم و سناریوی سلاح های کشتار جمعی

جان کری؛ وزیر خارجه امریکا گفته است واشنگتن درباره گزارش ها مبنی بر استفاده داعش از سلاح‌ شیمیایی در عراق تحقیق می‌کند.
آقای کری روز جمعه گفت که گزارش ها مبنی بر استفاده داعش از گاز کلر علیه ماموران پولیس عراق در ماه گذشته با جدیت بررسی خواهد شد.
او که به کوریای جنوبی سفر کرده گفت: صحت این موضوع هنوز تایید نشده ‌است.
فرانسه، آلمان و بریتانیا در ماه سپتامبر اعلام کرده بودند احتمال دارد که داعش گاز کلر داشته باشد.
آقای کری گفت:"استفاده از هر نوع سلاح شیمیایی نفرت‌ انگیز است. این کار برخلاف قوانین بین‌ المللی است."
اخیرا به طور پیاپی گزارش‌ هایی از استفاده گاز خفه کننده کلر در عراق منتشر شده است.
موسسه پژوهشی صلح جهانی در استکهلم می‌ گوید به کارگیری این گاز "بر اساس تعریف معاهده بین‌ المللی منع جنگ‌ افزارهای شیمیایی، استفاده از سلاح شیمیایی است."
اما بعید به نظر می رسد که امریکا یا هر کشور دیگر عضو ائتلاف امریکایی ضد داعش، وجود این سلاح ها در دستان این گروه مخوف تروریستی را تایید کنند؛ زیرا اگر این اتفاق بیفتد، در آن صورت واکنش نامتناسب و عجولانه قدرت های غربی زیر عنوان سازمان ملل متحد در مورد سلاح های شیمیایی سوریه، قابل توجیه نخواهد بود و تردیدهای تازه ای در زمینه صحت انتساب حملات شیمیایی در سوریه علیه غیر نظامیان به دولت آن کشور، به وجود خواهد آمد؛ زیرا در آن زمان یکی از سناریوهای احتمالی این بود که تروریست ها مسئول انجام این حمله بوده اند.
کشورهایی مانند روسیه که از ابتدا تاکنون در کنار دولت بشار اسد، علیه کشورهای غربی و تروریست های تکفیری داعش و... ایستاده است، در آن زمان، گزارشی مستند تهیه و آن را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد که بر پایه آن، نتیجه گیری کرده بود که استفاده از گاز سارین در حومه دمشق در ۲۱ آگست سال گذشته، کار گروه های تروریستی بوده است.
با این حال، در گزارشی که از سوی سازمان ملل منتشر شد، نفس استفاده از سلاح های شیمیایی حامل گاز سارین در آن منطقه، تایید شد؛ اما آن گزارش، در مورد عامل یا عاملان آن، سکوت کرد.
به رغم این مساله، تاوان این اتفاق را به صورت یکجانبه دولت سوریه داد؛ دولتی که مستقیما از سوی کشورهای غربی و عربی به رهبری امریکا –همین ائتلافی که اکنون علیه داعش شکل گرفته- تهدید به براندازی مستقیم شد!
با این حال، انتظار نمی رود انتشار این نوع گزارش ها در مورد دست یافتن گروه تروریستی داعش به سلاح های کشتار جمعی و شیمیایی، واکنشی متناسب با مورد مشابه در قبال دولت سوریه را در پی داشته باشد یا دست کم به یک تلاش واقعی و فراگیر جهانی به منظور مهار یک تروریزم مسلح به سلاح های میکروبی، شیمیایی و کشتار جمعی، منجر گردد.
در این زمینه، دو دلیل عمده وجود دارد: یکی اینکه داعش نه در عراق و نه در سوریه، هیچگاه به ذخیره گاه های تسلیحات شیمیایی دست نیافته است؛ تا با استفاده از آنها، اقدام به این کار کند؛ بنابراین شاید سلاح های حاوی و حامل این تکنولوژی را از کشور دیگری دریافت کرده باشد. دلیل دوم هم این است که ممکن است استدلال شود که این گروه با استفاده از تجارب متخصصان ساخت سلاح های شیمیایی وابسته به رژیم صدام، شاید به این توانایی دست یافته باشد؛ اما در این میان، پرسشی که ایجاد می شود این است که در صورت درست بودن این فرض، آیا داعش، امکانات و زمینه های دسترسی به منابع و مواد لازم برای چنین امری را داشته است و اگر پاسخ مثبت است؛ پس از طریق چه کشوری و چگونه؟!
با این حساب، تحت هر شرایطی این احتمال مطرح می شود که قدرت هایی در عقب اقدام به تجهیز داعش به این سلاح ها قرار دارند؛ کشورهایی که به احتمال زیاد، خود اکنون عضویت ائتلاف امریکایی ضد داعش را نیز دارند؛ بنابراین، روشن است که واکنش های ابراز شده یا آنچه در آینده ابراز خواهد شد، هرگز متناسب با واکنش های مشابه در برابر دولت سوریه نخواهد بود و این بدان معناست که جهان باید اندک اندک با وجوه خطرناکتر تروریزم نیز عادت کند و برای آن آمادگی بگیرد و آن، تروریزم مسلح به سلاح های شیمیایی، میکروبی و کشتار جمعی است.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین