>> جمهور - پاکستان؛ نگاهی دوباره به تروریزم
 
۰

پاکستان؛ نگاهی دوباره به تروریزم

پنجشنبه ۲۷ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۰۷
پاکستان؛ نگاهی دوباره به تروریزم

نواز شریف؛ نخست وزیر پاکستان، قول داده کشورش را از تروریزم پاکسازی کند.
آقای شریف که در جلسه‌ای با حضور رهبران احزاب اصلی پاکستان سخن می‌گفت تاکید کرد که تمامی کشور متحد است؛ تا تلاش کودکان این کشور برای تحصیل بی‌ثمر نماند.
به احترام قربانیان این حمله، نخست وزیر پاکستان سه روز عزای عمومی اعلام کرده و پرچم‌ پاکستان در داخل و بر فراز ساختمان سفارتخانه‌ های آن کشور در خارج به حالت نیمه افراشته درآمده است.
همچنین گزارش شده است که نیروهای ارتش پاکستان نیز عملیاتی را علیه پیکارجویان منطقه به اجرا گذاشته است.
همزمان، جنرال راحیل شریف؛ رئیس ستاد نیروی زمینی ارتش پاکستان به همراه رییس سرویس جاسوسی پاکستان (آی اس آی) روز چهارشنبه وارد کابل شدند.
نواز شریف پیشتر از رویداد پیشاور به عنوان "فاجعه ملی کار وحشی‌ها" نام برد و قول داد که مسببان به جزای اعمال شان خواهند رسید.
او گفت:"انتقام هر قطره خونی که امروز از تن فرزندان ما جاری شده را خواهیم گرفت."
واکنش مقامات کشوری که از اصلی ترین حامیان تروریزم در جهان است به یک حمله تروریستی می تواند سرمشق خوبی برای کشور ما باشد که از قربانیان اصلی تروریزم است.
حمله پیشاور سراسر پاکستان را در شوک فروبرد، این در حالی است که این حمله هرگز برای کشوری که سال هاست پرورش دهنده، آموزشگاه و پناهگاه اصلی تروریزم است و یکی از مهم ترین محصولات صادراتی آن به کشورهای همسایه و منطقه، تروریزم و هراس افکنی و افراط گرایی می باشد اساسا نباید رویدادی غریب و غیر قابل انتظار باشد.
در همه حال، نواز شریف در یک اظهار نظر بی سابقه، قول داده است پاکستان را از تروریزم پاک سازی کند.
آیا این وعده می تواند برای افغانستان نیز امیدبخش و مثبت باشد؟
مقام های افغانستان از سال ها به این سو همواره تلاش کرده اند، اسلام آباد را متقاعد کنند که استفاده از تروریزم علیه کشورهای دیگر به منظور تامین سلطه و منافع خود، نمی تواند به تمامی خالی از خطر و بی آسیب باشد؛ اما به نظر می رسد این امر برای پاکستان، مضحکه ای بیش به نظر نمی آمد.
اکنون پاکستان پس از حمله سال ۲۰۰۷ کراچی که ۱۵۰ کشته در پی داشت یکبار دیگر، تاوان همخانگی با تروریزم را می پردازد؛ تاوانی به سنگینی رویداد پیشاور که سراسر منطقه را تکان داد و جهان را به واکنش واداشت.
پاکستان از این پس دیگر نمی تواند نسبت به آسیب های پرورش، آموزش و پناه دادن به رهبران تروریست ها، ایمن و مصون باشد.
نوک پیکان تروریست ها این بار، خود پاکستان را نشانه رفته است. در این میان، تصفیه و پاک سازی پاکستان از تروریزم، موضوعی است که شاید علاوه بر نواز شریف، بسیاری دیگر نیز در پاکستان به آن فکر کنند؛ اما پرسش اصلی این است که آیا پاک سازی پاکستان از تروریزم بدون همکاری با افغانستان در زمینه مبارزه ریشه ای و واقعی با آن، امکان پذیر است؟
جنرال راحیل شریف در معیت رییس سازمان جاسوسی آی اس آی، چهارشنبه، سراسیمه وارد کابل شدند؛ تا به نوشته رسانه های پاکستانی از افغانستان بخواهند ملا فضل الله؛ از رهبران تحریک طالبان پاکستانی را به اسلام آباد «تحویل» دهد.
اینکه این یک درخواست جدی بود یا یک فرافکنی به هدف آرام کردن اعتراض و فشار شدید افکار عمومی پاکستان علیه دستگاه نظامی و استخباراتی پاکستان در زمینه رویداد پیشاور، مساله ای است که به گونه جدی، جای بحث و تأمل دارد.
اما آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد این نکته است که آنگونه که رسانه های پاکستانی، مطرح کرده اند پاکستان تلاش کرده است در این خصوص، از موضع قدرت با کابل سخن کند.
اکسپرس تریبیون؛ روزنامه معتبر و پرتیراژ پاکستانی نوشته که اسلام آباد گفته در صورت عدم همکاری کابل در تحویل دهی ملا فضل الله، پاکستان همه گزینه های ممکن را مد نظر قرار خواهد داد.
این آشکارا نشانگر موضع زورگویانه اسلام آباد در قبال کابل است. اینکه پاسخ افغانستان به این پیغام چه بوده روشن نیست؛ اما این بدون شک، به تغییر نگاه اسلام آباد به تروریزم در منطقه، کمکی نمی کند.
مبارزه با تروریزم نیازمند یک نیروی منطقه ای قدرتمند با مشارکت صادقانه و واقعی همه کشورها به شمول پاکستان است؛ در غیر آن، اگر اسلام آباد تصور می کند با سرکوب چند لانه تروریستی در وزیرستان، خیبر پختونخواه یا راکت باری های کور و بی هدف بر کوهستان های کنر و نورستان، می تواند به هدف خود در این زمینه برسد، دچار اشتباه فاحشی شده است.
تروریزمی که می تواند پاسخ پاکستان را در مکتب ارتش در پیشاور بدهد، نیازی به کوهستان های کنر و نورستان ندارد.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین