۰

استانکزی 'وزیر دفاع آینده' کیست؟

پنجشنبه ۳۱ ثور ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۸
استانکزی

اشرف غنی در مراسم افتتاح نشست گروه بین ‌المللی تماس از معصوم استانکزی به عنوان نامزد وزارت دفاع یاد کرد.
او گفت: "من خوشحال هستم که اعلام می‌کنم که آقای استانکزی «وزیر دفاع آینده»‌ ما خواهد بود."
در جریان روزهای گذشته آوازه هایی از نامزد شدن آقای استانکزی شنیده می‌شد؛ اما گفته شده بود که رئیس اجرایی با نامزد شدن او در این پست مخالف است.
عطامحمد نور؛ والی بلخ نیز روز گذشته گفته بود که این حزب نامزدی آقای استانکزی را به عنوان وزیر دفاع نمی‌پذیرد.
در این اعلامیه آمده که حزب جمعیت اسلامی افغانستان، آقای استانکزی را در قتل برهان الدین ربانی؛ رئیس پیشین شورای عالی صلح و رهبر پیشین حزب جمعیت اسلامی مقصر می‌داند.
آقای ربانی حدود چهار سال پیش در یک حمله انتحاری از سوی کسی که خود را نمایندگان طالبان برای گفتگوهای صلح معرفی کرده بود، کشته شد. آقای استانکزی نیز در محل این رویداد حضور داشت و زخمی شد.
نام بردن از آقای استانکزی به عنوان «وزیر دفاع آینده» توسط اشرف غنی در یک نشست رسمی، نشان می دهد که او از کشیده شدن دامنه اختلافاتش با رییس اجرایی به عرصه عمومی، هیچ ابایی ندارد و این می تواند یک نشانه عمیقا نگران کننده از رسیدن بحران و بن بست سیاسی میان رهبران حکومت وحدت ملی به مرحله جوش و انفجار باشد.
کاری که آقای غنی، انجام داد به مثابه شکستن مهر سکوت و پنهانکاری بود و آقای عبدالله نیز از این پس به خود اجازه خواهد داد که بی محابا از اختلافات خود با اشرف غنی در خصوص مسایل مختلف، پرده بردارد و افشاگری کند و این بدون تردید، نمی تواند به تقویت حکومت وحدت ملی کمکی بکند؛ ضمن آنکه نباید از یاد برد که پنهانکاری و فریبکاری در زمینه اختلافات عمیق موجود میان دو قطب حکومت وحدت ملی نیز عملا چیزی را تغییر نمی دهد؛ پس حد اقل سود و ثمره اقدام اشرف غنی و به تبع او احتمالا داکتر عبدالله این خواهد بود که مردم نیز در جریان مسایل پشت پرده جاری در حوزه سیاست افغانستان قرار خواهند گرفت.
یکی از انگیزه های این موضع گیری اشرف غنی مبنی بر معرفی معصوم استانکزی به عنوان «وزیر دفاع آینده» آنهم با لحنی فاتحانه و پیروزمندانه، احتمالا اعلامیه تند عطامحمد نور؛ رییس اجرایی حزب جمعیت اسلامی و والی بلخ است.
در دوران انتخابات نیز تیم اشرف غنی، رویارویی های شدیدی با آقای نور داشتند و او نیز در حمایت قاطع و همه جانبه از داکتر عبدالله، فروگذار نکرد.
با این حساب، پیش بینی می شود، به دنبال اعلامیه اخیر آقای نور و به دنبال آن، اقدام تحریک آمیز و به احتمال زیاد یکجانبه و دیکتاتورمآبانه اشرف غنی در معرفی استانکزی به عنوان نامزد وزارت دفاع، موج تازه ای از تنش های سیاسی در کشور بروز کند؛ تنش هایی که اگر با لجاجت، خودسری، دیکتاتورمآبی و استبداد رأی بیشتری مواجه شود، بدون تردید، خطر فروپاشی وحدت شکننده دو قطب سیاسی تشکیل دهنده حکومت نیز دور از امکان نخواهد بود.
اکنون توپ در زمین داکتر عبدالله و عطامحمد نور است. اشرف غنی آنچه را می خواست اعلام کرد و این مخالفان این تصمیم هستند که می بایست کارت بعدی خود برای بازداشتن او از این تصمیم را رونمایی کنند.
یکی از سنگین ترین رویارویی ها و کشتی نرم دوطرف، در معرفی آقای استانکزی به پارلمان خواهد بود.
تصور می شود با توجه به جو تنش آلود جاری، پارلمان نیز به شدت دوقطبی شود و گروهی از نمایندگان، موافق و جمعی نیز مخالف آقای استانکزی ظاهر شوند.
با وجود آنکه این اطمینان وجود دارد که آقای استانکزی، راه همواری را در پارلمان در پیش نخواهد داشت؛ اما نمی توان انتظار داشت که نمایندگان پارلمان، گرایش های حزبی و سیاسی و حتی قومی خود را بر منفعت های کوتاه مدت شخصی شان، ترجیح دهند.
در گذشته نیز تجربه شده است که بسیاری از مدعیان خط و آرمان سیاسی، در برابر مافیای «دالر در برابر رأی»، مغلوب شده و دست تسلیم بالا برده اند. این اتفاق در رویارویی های اینچنینی بیشتر از هر مورد دیگری محتمل به نظر می رسد. به همین دلیل، به نظر می رسد که تیم عبدالله و حامی قدرتمند او عطامحمد نور برای سد کردن راه وزارت دفاع به روی معصوم استانکزی، می بایست تمهیداتی فراتر از رأی گیری پارلمان را در نظر بگیرند؛ مگر آنکه آنها هم همسنگ تیم رقیب، بتوانند به پارلمانی ها، پول تزریق کنند.
در هر حال، نتیجه این تنش، سرانجام مشخص خواهد کرد که وزیر دفاع آینده اشرف غنی، وزیر دفاع آینده دیگران به ویژه تیم عبدالله و عطامحمد نور و جمعیت و... نیز خواهد بود یانه.
عبدالمتین فرهمند- خبرگزاری جمهور

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین