۰

جنایت پنهان پاکستان علیه مهاجران

پنجشنبه ۲۸ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۴۱
بارها گزارش شده است که برنامه‌ اخراج پناهجویان افغانستان از پاکستان پس از حمله‌ خونین هراس‌ افکنانه بر یک مکتب نظامی در شهر پیشاور در دسامبر ۲۰۱۴ شدت گرفته است.
جنایت پنهان پاکستان علیه مهاجران

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در یک گزارش تازه از دولت پاکستان خواسته تا برای پایان دادن به "آزار، اذیت، تهدید و خشونت پولیس" علیه افغان‌هایی‌که در این کشور زندگی می‌کنند، تدابیر لازم اتخاذ کند.
در این گزارش آمده که از زمان حمله طالبان پاکستانی به یک مکتب در پیشاور در دسامبر ۲۰۱۴، موارد بدرفتاری با مهاجران افغان در پاکستان به صورت بی‌سابقه افزایش یافته و موجب شده که بیشتر آنها یا به افغانستان جنگ‌زده برگردند یا در اروپا درخواست پناهندگی کنند.
فلیم کاین؛ معاون دفتر آسیایی دیده‌بان حقوق بشر گفت:"بدرفتاری بی‌رحمانه پولیس پاکستان با افغان‌ها در یک سال گذشته نیازمند اقدام فوری دولت پاکستان است. دولت پاکستان باید پولیس این کشور را تحت فشار قرار دهد تا به جای متهم قرار دادن همه مهاجران افغان، مرتکبین اصلی جنایات را دستگیر کند."
این گزارش ۳۷ صفحه‌ای تحت عنوان 'اینجا چه کار می‌کنید؟: بدرفتاری پولیس علیه افغان‌ها در پاکستان' موارد بی‌شماری از نقض حقوق افغان‌ها را از دسامبر سال ۲۰۱۴ تا حال مستندسازی کرده است.

مهاجران همواره یکی از نیرومندترین اهرم های فشار بر دولت افغانستان از سوی کشورهایی بوده که بیشترین مهاجر افغان را در خود جای داده اند.

این در حالی است که براساس حقوق بین الملل و پروتکل های رسمی، استفاده از مهاجران برای رسیدن به اهداف سیاسی و استخباراتی خود، غیر مجاز و عملی نکوهیده و قابل سرزنش است.
از سوی دیگر، مقام های پاکستانی بارها گفته اند که برای خروج و یا زندگی مهاجران افغان در این کشور، هیچ زور و فشاری در کار نخواهد بود.

اما بر اساس رفتارشناسی مقام های پاکستانی در گذشته، مسؤولان این کشور حتی در این زمینه نیز برخلاف آنچه به صورت رسمی می گویند، عمل می کنند؛ کاری که در زمینه صلح و جنگ و مبارزه با تروریزم هم انجام می دهند.
در همین حال، این انتظار یکبار دیگر و به صورت مکرر مطرح می شود که کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان وارد عمل شود و اسلام آباد را تحت فشار قرار دهد که هرگونه برنامه ای برای خروج داوطلبانه میلیون ها مهاجر افغان می بایست بر پایه توافقات سه جانبه و زیر نظارت مستقیم مأموران کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان به اجرا درآید؛ زیرا اخراج اجباری و ظالمانه مهاجران افغان یکی از اقدامات خشونت بار و ضد انسانی پولیس پاکستان علیه افغان های مقیم آن کشور است؛ کاری که برخلاف تمامی اصول قراردادهای دوجانبه و کنوانسیون های بین المللی صورت می گیرد.

بارها گزارش شده است که برنامه‌ اخراج پناهجویان افغانستان از پاکستان پس از حمله‌ خونین هراس‌ افکنانه بر یک مکتب نظامی در شهر پیشاور در دسامبر ۲۰۱۴ شدت گرفته است.
بخشی از این اقدامات شاید در وضعیتی که پاکستان در آن قرار دارد، ضروری و اجتناب ناپذیر باشد؛ اما این امر هیچگاه نباید به اهرمی برای سرکوب مهاجران، بازداشت های صدها نفری آنها و همچنین تعیین ضرب الاجل های فوری و غیر عملی برای اخراج آنان از پاکستان تبدیل شود.

مهاجران افغان سال هاست که در پاکستان زندگی می کنند و هیچگاه گزارش نشده است که آنها مسبب اصلی ناامنی، ترور و خشونت در پاکستان هستند.
تروریزم یک پروژه پیچیده و از قبل طراحی شده با شرکت طرف های منطقه ای و بین المللی در پاکستان است و برای این منظور، از شهروندان بسیاری از کشورها استفاده شده است؛ بنابراین، نسبت دادن حمله پیشاور یا فعالیت های هراس افکنانه دیگر در پاکستان به مهاجران افغان، یک اتهام بی بنیاد سیاسی به منظور فرار و فرافکنی اتهامات واقعی و سنگینی است که پاکستان در زمینه حمایت از تروریزم و دامن زدن به ناامنی و جنگ در افغانستان با آن روبرو است.

ضمن آنکه نباید از یاد برد که مهاجرت های میلیونی افغان ها، معلول دخالت های نظامی و حمایت همسایگانی مانند پاکستان از تروریزم، جنگ، خشونت و درگیری در افغانستان بوده و اکنون نیز نباید این اجازه و امکان به پاکستان داده شود که کین توزی های انتقام جویانه در مبارزه با تروریزم را با انتقام از مهاجران بی پناه افغان، اشباع کند.
مهاجران بر پایه قوانین بین المللی دارای حقوق انسانی و بشری اند و دولت های میزبان نیز ناگزیر به رعایت این قوانین هستند.

بنابراین، جنایت پنهان و مستمر پولیس پاکستان علیه مهاجران باید متوقف شود و سازمان های بین المللی باید از تمامی تهمیدات حقوقی و قانونی لازم، برای پایان دادن به این وضعیت، استفاده کنند؛ در غیر آن، انتظار نمی رود حکومت علیل و منفعل وحدت ملی قادر به تصمیم گیری مستقلانه و فارغ از اعمال نفوذ پاکستان براساس منافع ملی افغانستان برای بهبود وضعیت مهاجران باشد.
سیدعلی حسینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین