۰

جهان و معضلی به نام اسراییل

سید علی حسینی
يکشنبه ۲۶ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۳
ترامپ در پی تصویب قطعنامه ضد اسراییلی شورای امنیت که با رأی سفید امریکا، ممکن شد، به اسراییل پیام داد: «قوی باش، بیستم جنوری به سرعت از راه می رسد!»
جهان و معضلی به نام اسراییل


نمایندگان حدود ۷۰ کشور جهان در اجلاسی در فرانسه گرد هم ‌آمده‌اند تا از اسرائیل و فلسطینیان بخواهند برای برقراری صلح در خاورمیانه، دوباره بر سر میز مذاکره بنشینند.
در حالی که تشکیلات خودگردان فلسطینی از این اجلاس استقبال کرده، اسرائیل آن را محکوم کرده است.
کاخ سفید اعلام کرده، جان کری؛ وزیر خارجه امریکا شخصا در این کنفرانس حضور خواهد یافت. گفتگوهای صلح میان اسرائیل و فلسطینیان از سه سال پیش متوقف شده است.
برگزارکنندگان این اجلاس از اسرائیل و فلسطینیان دعوت کرده‌اند که به نتایج آن و بیانیه انتهایی آن توجه کنند؛ اما در آن شرکت نکنند.
این در حالی است که اخیرا تنش میان دو طرف، هنگامی که شورای امنیت سازمان ملل با رای ممتنع امریکا قطعنامه‌ای در محکومیت شهرک‌سازی‌ رژيم اسراییل تصویب کرد، افزایش یافت.
در قطعنامه نهایی اجلاس پاریس، از فلسطینیان و اسرائیل خواسته خواهد شد که التزام خود به طرح تشکیل دو کشور مستقل را نشان دهند.

اجلاس پاریس شاید آخرین تلاش دسته جمعی جهان برای مهار قانون شکنی های رژیم اسراییل و کنترل این رژیم سرکش و جنایتکار باشد.

اگرچه طبق گزارش ها، قرار است مفاد قطعنامه پایانی این اجلاس، به صورت متوازن، دوطرف را ترغیب کند تا التزام خود به تشکیل دو کشور مستقل را نشان دهند؛ اما از نظر رژيم بی بنیاد اسراییل و نظام سیاسی افراط گرا و دست راستی آن، این اجلاس تلاشی یکجانبه، آشکار و سازمان یافته بین المللی برای تضعیف موقعیت این رژیم در جامعه جهانی است و به همین دلیل، بنیامین نتانیاهو؛ نخست وزیر تندرو رژيم اسراییل، پیشاپیش این اجلاس را محکوم کرده است.

از جانب دیگر، حضور مستقیم وزیر امور خارجه امریکا در این اجلاس، از دید رژيم اسراییل، گام دیگری از سوی امریکا برای تحت فشار قرار دادن و محکومیت جهانی اسراییل به دلیل موانعی که در مسیر تشکیل دو کشور مستقل، ایجاد می کند، ارزیابی می شود و انتظار می رود تشکیل این اجلاس و سخنرانی جان کری در آن، خشم شدید رژيم اسراییل را در برابر دولت کنونی امریکا در پی داشته باشد.

از این منظر، به نظر می رسد اجلاس پاریس، آخرین اقدام ضد اسراییلی دولت به رهبری باراک اوباما در امریکا باشد؛ دولتی که به نحوی کم سابقه، روابط تاریخی و مستحکم دوطرف را به سمت تیرگی و تنش، هدایت کرد و در بسیاری از موارد، بی اعتنا به رویکردهای دیرینه رژیم تل‌آویو، برنامه هایی را به سرانجام رساند.

با این حال، پیشبینی ها حاکی است که دولت آینده امریکا به رهبری دونالد ترامپ، زخم های عمیق و چرکین نتانیاهو از دولت اوباما را التیام خواهد بخشید.

ترامپ در پی تصویب قطعنامه ضد اسراییلی شورای امنیت که با رأی سفید امریکا، ممکن شد، به اسراییل پیام داد: «قوی باش، بیستم جنوری به سرعت از راه می رسد!» این مسئله بیانگر حمایت قاطع دولت افراطی ترامپ از اسرائیل است؛ البته قبل از وی نیز هرکدام از دولتهای امریکا بیشترین حمایت ها از اسرائیل بعمل آورده اند به نحوی که عمده ترین سهم در جنایات اسرائیل را داشته و هرکدام در سهمگیری از جنایات اسرائیل از یکدیگر سبقت گرفته اند.

ترامپ همچنین یک چهره طرفدار شهرکسازی را به عنوان سفیر امریکا در اسراییل، منصوب کرده و وعده داده است که در اقدامی تاریخی، سفارت امریکا را از تل‌آویو به بیت المقدس منتقل خواهد کرد. این اقدام به معنای تأیید داعیه همیشگی رژیم اسراییل است که می گوید بیت المقدس «پایتخت ابدی» این رژيم خواهد بود.

این اقدام از هم اکنون، خشم شدید فلسطینی ها را برانگیخته و در تازه ترین موضعگیری، محمود عباس؛ رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، از ولادیمیر پوتین؛ رییس جمهوری روسیه خواسته است تا مانع از تحقق این اقدام شود.

درخواست عباس از پوتین به احتمال قوی، به دو دلیل صورت گرفته: اول اینکه شاید محمود عباس انتظار دارد با توجه به روابط ویژه ای که پوتین با ترامپ دارد، با اعمال نظر بر او، ترامپ را از این اقدام بازدارد و دوم، این درخواست می تواند نوعی تهدید تلویحی امریکا محسوب شود که اگر به چنین اقدامات تنش آفرینی دامن بزند، دولت فلسطینی که اکنون با کمکهای امریکا به حیات خود ادامه می دهد، در یک چرخش استراتژيک، متحدان قدرتمند تازه ای برای خود جستجو خواهد کرد.

با همه این احوال، با توجه به جو آینده حاکم بر روابط و مناسبات بین المللی که عمدتا معلول روی کار آمدن دولت غیرقابل پیشبینی، بی ثبات و تندرو به رهبری دونالد ترامپ در امریکا خواهد بود، پیشبینی میشود که اجلاس پاریس در مورد وضعیت حقوقی سرزمین های اشغالی فلسطین، آخرین تلاش جمعی جهان برای مهار معضلی به نام اسراییل باشد.

در این میان، حتی اگر پوتین بتواند تندروی های تنش آفرین ترامپ در مورد مسأله فلسطین را مهار و تعدیل کند، این هراس همچنان وجود دارد که رژیم اسراییل در دوره دولت ترامپ، به نحو بی سابقه ای، بی اعتنا به قوانین و قواعد بین المللی، به غصب و غارت و کشتار و خشونت و جنایت ادامه دهد.
سیدعلی حسینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین