۰

داعش وارد مرحله عملیاتی می شود؟

دوشنبه ۲۷ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۶
آنچه در ننگرهار اتفاق افتاده نیز به نظر می رسد که هیچ هدف دیگری جز ایجاد رعب و وحشت با استفاده از بدترین و وحشیانه ترین شیوه های خشونت ندارد.
داعش وارد مرحله عملیاتی می شود؟


مقام‌های محلی ولایت ننگرهار تایید کردند که افراد وابسته به داعش، ۱۲ استاد و دو کارمند یک مدرسه دینی را در ولسوالی ده بالای این ولایت، با خود برده‌اند.
دفترمطبوعاتی والی ننگرهار روز یکشنبه خبر داد که افراد مسلح داعش این افراد را از مدرسه "مشر ملاصاحب" برده‌اند.
ریاست معارف ننگرهار نیز ربوده شدن ۱۲ استاد و دو کارمند این مدرسه دینی را تأیید کرده ‌است.
در روزهای گذشته نیروهای داعش شماری از خانه ‌های مردم ولسوالی کوت ولایت ننگرهار را نیز آتش زده بودند.
در رویدادی دیگر،‌ وزارت داخله اعلام کرده که در انفجار یک ماین کنار جاده‌ای در ولایت ننگرهار هفت غیر نظامی کشته و یک تن زخم برداشته‌است.

در خبرنامه این نهاد آمده که این حادثه صبح روز یکشنبه در ولسوالی پچیراگام رخ داده و موتر حامل قربانیان با ماین کارگذاری شده توسط تروریست ها برخورد کرده است.
از ولسوالی پچیراگام به عنوان یکی از اصلی ترین مناطق ظهور و نفوذ و حضور داعش در ننگرهار یاد می شود.
در این میان، تصور می شود که با توجه به رفتارشناسی گروه تکفیری و تروریستی داعش در عراق و سوریه، مبنای اصلی این گروه بر پایه استفاده حد اکثری از خشونت به منظور ایجاد وحشت در ابعاد وسیع استوار است.

این گروه تلاش می کند با به کار گیری حد اکثر خشونت، مردم و گروه های مقابل اش را به هراس بیاندازد و به این ترتیب، یکی از نیرومندترین ابزارهای این گروه تروریستی وحشی، خشونت آفرینی شدید به منظور وحشت آفرینی بیشتر است.

آنچه در ننگرهار اتفاق افتاده نیز به نظر می رسد که هیچ هدف دیگری جز ایجاد رعب و وحشت با استفاده از بدترین و وحشیانه ترین شیوه های خشونت ندارد.
این نشان می دهد که داعش یک گروه تروریستی به معنای دقیق کلمه است؛ زیرا اساس کار و ماهیت تروریزم، خشونت گری به هدف وحشت گستری است.

داعش در ولسوالی های ننگرهار به روستاها حمله کرده و مردم غیر نظامی، زنان و کودکان آن را آماج گلوله باری قرار می دهد، استادان و دانش آموزان مدارس دینی را می رباید، در جاده ها بمب کار می گذارد و خانه های مردم را به آتش می کشد تا مردم بیشتر از پیش نسبت به این گروه تروریستی احساس ترس و وحشت کنند و به این ترتیب، این گروه را در اجرای برنامه ها و نقشه های شوم و شیطانی خود بی هیچ قید و شرطی، همراهی و همکاری کنند.

این اهرم می تواند به داعش کمک کند تا با استفاده از حربه مردم، زمینه های قدرت محلی تروریست های طالبان را برچیند و سلطه و قدرت خود را به جای طالبان در مناطق ناامن ننگرهار مستقر و مستحکم نماید.

در ماه های گذشته، گزارش های زیادی از درگیری های خونین میان طالبان و داعش در بخش هایی از ولایت ننگرهار منتشر شده است و این عملکرد آخر گروه تکفیری داعش نیز در راستای تضعیف قدرت محلی طالبان قابل ارزیابی است؛ زیرا تنها مانعی که اکنون در برابر داعش در افغانستان، وجود دارد، طالبان است نه دولت یا ناتو. طالبان به کمک روسیه و سایر قدرت های ضد داعش، سعی می کند امپراتوری و مناطق نفوذ خود را در برابر خطر داعش، حفظ کند؛ اما دولت و ناتو نه برنامه ای برای جنگ با داعش دارد و نه انگیزه ای.

در این میان اما واکنش مقابله جویانه مردم در برابر این اعمال وحشیانه و تروریستی گروه داعش در ولسوالی های ننگرهار، نشان از آن دارد که مردم هم از طالبان خسته شده اند و هم از داعش.
آنها بیش از این نمی توانند در برابر خشونت، دست تسلیم بالا ببرند و در قبال آن، هرچه تروریست ها خواستند انجام دهند.

مردم پیش از این، به حمله وحشیانه داعش به روستاها واکنش متقابل نشان داده اند و این اگر از یکسو مایه امیدواری و خوشحالی است مبنی بر اینکه داعش و دیگر گروه های تروریستی نمی توانند برای خود در میان مردم، پایگاه ها و پناهگاه های امن، ایجاد کنند و با استفاده از پوشش استحفاظی و سپر دفاعی مردم، اهداف تروریستی و وحشیانه خود را پیش ببرند، از جانب دیگر، نوعی سرخوردگی و ناامیدی مردم از دولت را نیز نشان می دهد؛ زیرا آنها با این اقدامات، نشان می دهند که به دولت امیدی ندارند و در خلأ یک نیروی حمایت گر دولتی، ناگزیر شده اند خود برای تامین امنیت خود در برابر تجاوز ویرانگرانه تروریزم دست به اقدام بزنند و به دفاع بپردازند.

با این حال، رویدادهای اخیر ننگرهار، یکبار دیگر مسؤولیت دولت در قبال امنیت مردم را یادآور می شود و خاطرنشان می کند که اگر دولت به تامین امنیت و مبارزه با تروریزم، اراده ای جدی کند، تروریست های داعش با اطمینان خاطر، وارد مرحله عملیاتی شده و در این میان، نخستین قربانی آن، مردم بی گناه و روستاییان مظلوم افغانستان خواهند بود.

محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین