۰

ناامنی افغانستان و عودت مهاجرین از اروپا

عنایت الله حبیب
سه شنبه ۳ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۳
اتحادیه اروپا میخواهد که دولت افغانستان اسناد بازگشت دهها هزار پناهنده را آماده سازند تا پناهندگان به کشور خود برگردند و افغانستان مهاجرین خود را به کشورشان جاگزین کنند.
ناامنی افغانستان و عودت مهاجرین از اروپا



گزارشگر رادیو آلمان DF هرچند وقت از افغانستان گزارشی تهیه میکند و درباره اوضاع افغانستان به شنوتدگان از حال و روز مردم افغانستان سخن میگوید که بطور فشرده چنین است...

در مورد سئوال اینکه افغانستان آیا امن است و پناهندگان میتوانند به افغانستان برگردند. آقای وبرمن
webermann اوضاع افغانستان را به کلی ناگوار و تأثرآمیز میداند.
اینکه دولت افغانستان با جامعه اروپا قرارداد و تعهدهایی برای بازگشت پناهندگان نمودند به کلی اشتباه میداند .
اتحادیه اروپا میخواهد که دولت افغانستان اسناد بازگشت دهها هزار پناهنده را آماده سازندتا پناهندگان به کشور خود برگردند و افغانستان مهاجرین خود را به کشورشان جاگزین کنند.
اینکه میگویند کمکهای مالی غرب به افغانستان یک نوع رشوه است درست نیست. اما افغانستان، اقتصادی ضعیف و شانس بهتر ندارند و تمام عایدش را کشورهای خارجی بخصوص غربی ها تمویل میکنند.
وزارت مهاحرین افغانستان بازگشت پناهندگان را به کلی اشتباه میداند و از آمدن مهاجرین راضی نیست.
میگویند ششصد هزار نفر از ایران و پاکستان به افغانستان عودت کرده اند و باید برای شان زمینه کار و مسکن آماده نمود که آمدن مهاجرین از اروپا به مشکلات مان می افزاید.
دفتر ملل متحد برای پناهندگان هم میگوید که جایگزین ساختن این مهاجرین در شهرها اوضاع را بدتر می سازد .
باید علاوه نمود که از جمله ۳۴ ولایت افغانستان در ۳۱ ولایت جنگ و ناآرامی است. در اثر جنگهای داخلی سال گذشته ۶۰۰ هزار نفر در داخل بی جای شده اند. جمعاً دولت باید ۲ میلیون پناهنده را که از دست ترور و اختناق در فرارند باید جاگزین وکمک کنند.
دولت آلمان مانند ملل متحد اوضاع افغانستان را ولانتیل نامند valatil ( یعنی نمیتوان از جای امن سخن گفت) جنگها همیشه در تغییرند.
بطور مثال قندوز در دوسال گذشته در دست طالبان بود. راپورتر رادیو آلمان میگوید به نظر من جای امنی در افغانستان نیست.
سال گذشته ۱۶ حمله بزرگ انتحاری در کابل صورت گرفت و تعداد زخمی ها ۷۵ % افزایش یافته است. حالا هم بخش های بزرگی از قندوز در دست طالبان است. طالبان از خود دفتر و دیوانی دارند. همه اش مجهز با دستگاههای مدرن و کمپیوترهایی که از شهر قندوز دزدیده اند می باشد. آلمانها قطعه نظامی در بلخ و مزار دارند؛ با آن هم جنرال قنسول آلمان سال گذشته مورد حمله قرار گرفت و آنجا هم آرامش نیست.
در نواحی دیگری که ژورنالیست سفر نموده هم اقتصاد و کار و باری نیست چون جاده ها و راههای ترانسپورت در اثر جنگها از بین رفته اند و اقتصاد و امیدی برای آینده وجود ندارد. DF ۲۰.۲.۱۷

من هم به نوبه خود با همکاران آلمانی ام پناهندگان افغانی را در شهر هامبورگ کمکهای افتخاری می کنیم تا رشته و مسلکی بیاموزند که با رضایت و خوشی در پروژه های فنی مان از دو سال به اینطرف سهم می گیرند و بتوانند در آینده اشخاص فنی و ورزیده شوند. خوشبختانه توانسته ایم تعدادی را هم به شغل و کاری معرفی کنیم و زبان آلمانی را هم بخوبی یادگرفته اند.
ضروری است که این جوانان پناهنده برای یادگرفتن شغل و مسلکی در اروپا باشند و از تخنیک و معارف این کشورها استفاده کنند. تعداد زیادی از این جوانان قبلاً مکتب و مدرسه ای را ندیده اند؛ اگر به کشور خود حالا برگردند به تعداد بیسوادها افزوده میشود و مشکلات زیاد و بی ثباتی جامعه جنگ زده افغانی می افزایند.
اینکه گزارشگر آلمانی میگوید افغانستان اقتصاد خراب دارد باید اضافه نمود که من در همین خبرگزاری جمهور از رسانه های اروپایی مضمونی را ترجمه نمودم که ( افغانستان سرمایه های سرشاری دارد... ) این معادن غنی افغانستان را امریکاییها با دستگاهها و تخنیک های مدرن spektralanalyse تثبیت نموده و در اختیار دولت افغانستان گذاشتند. البته مدیریت و رهبری درست با داشتن اهل خبره و کارشناسان ورزیده کشورها به اوج تمدن می رسانند. هستند در جهان بسیار کشورهایی که نه گاز دارند و نه نفت و نه ذخایر معدنی. مانند کوریای جنوبی، سویس و بسیار کشورهای دیگری در جهان. اما اهل عقل وکارشناسان و نظامهای شایسته سیاسی دارند.

اینجینر عنایت الله حبیب- هامبورگ
ارسالی به خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


enayatulla habib
Germany
تصویر نوجوانان مهاجر افغان که در کورسهای شنا ایشانرا معرفی ونام نویسی نمودم .البته پروزه های دیگر فنی ومسلکی برای جونان داریم .
نو جوانیکه شوق دارند درکورسهای شنا سهم بگیرند ، شهر هامبورگ زیادترین حوض های اببازی را دارند ، شناوری جزمضمون سپورت بوده و برای پسر ودختر در مکاتب آلمان حتمیست ..
پربازدیدترین