۰

موج تازه توطئه در راه بلخ

چهارشنبه ۲۵ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۲۲
آنچه در بلخ جریان دارد، تبلور قدرت مردم در حکومت و مدیریت این ولایت مهم و راهبردی است. در بلخ برخلاف شایعه پراکنی های مسموم و مجعول عناصری مانند آصف مهمند، یک فرد، حکومت نمی کند؛ بلکه این مردم اند که به حکومت محلی بلخ، قدرتی عطا کرده اند که با هیچ توطئه بزدلانه ای، خدشه دار نخواهد شد.
موج تازه توطئه در راه بلخ




استاد عطامحمد نور؛ والی بلخ می گوید، به کسی اجازه نمی‌دهد امنیت شمال را برهم زند و دستاوردهای بلخ را زیر سؤال ببرد.
آقای نور در دیدار با اسکوت اسمیت؛ معاون دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل در افغانستان، بار دیگر تأکید کرده که حلقه‌هایی به دنبال برهم زدن امنیت شمال و زیر سؤال بردن دستاوردهای بلخ هستند که اجازه چنین کاری را به آنان نخواهد داد.
در صفحه فیسبوک آقای نور نوشته شده: "در این دیدار آقای نور، روی وضعیت جاری کشور، تحولات سیاسی و دسایس و برنامه‌های توطئه آمیز بحث نمود و اظهار داشت که حلقه‌هایی دنبال برهم زدن امنیت شمال و زیر سؤال بردن دستاوردهای بلخ اند که هرگز با بیداری مردم، به این آرزوی شوم شان نخواهند رسید".

این در حالی است که روز گذشته به دنبال قضیه بازداشت یک عضو شورای ولایتی بلخ در میدان هوایی مزار شریف، عطامحمد نور، مشاور شورای امنیت ملی و رییس امنیت ملی را متهم به توطئه علیه خود کرد و گفت آنان قصد بر هم زدن امنیت بلخ را دارند.
هم از اظهارات والی بلخ و هم از قراین موجود برمی آید که موج دیگر توطئه در راه بلخ است. بلخی که طی این سال ها همواره به لحاظ امنیت و توسعه نسبی اقتصادی و مدیریت خردمندانه سیاسی، زبانزد و نمونه بوده است.

نکته نگران کننده در این میان این است که بر اساس آنچه از سوی آقای نور مطرح شده، توطئه تازه علیه بلخ و مشخصا والی این ولایت، مستقیما از جانب حنیف اتمر و معصوم استانکزی، دو مهره امنیتی اشرف غنی، مهندسی، هدایت و مدیریت می شود.

با این توضیح، این پرسش از هم اکنون به دغدغه اصلی ناظران بدل شده که آیا آنچه از سوی همان حلقات بر علیه جنرال دوستم به اجرا درآمد، این بار برای بدنام کردن، پرونده سازی و ترور شخصیت عطامحمد نور، در دستور کار ارگ و حلقه امنیتی آن قرار گرفته است؟

این پرسش به ویژه از این حیث، اهمیت پیدا می کند که عطامحمد نور، اخیراً با مشارکت محمد محقق، در کنار جنرال دوستم، اقدام به تشکیل یک ائتلاف قدرتمند سیاسی کرده که هدف از آن، پایان دادن به انحصارگرایی حلقه کوچک مسلط بر ارگ، اعلام شده است؛ حلقه ای که بی تردید، حنیف اتمر و معصوم استانکزی نیز از اضلاع اصلی آن به حساب می آیند.

این در حالی است که همین حلقه کوچک مسلط بر ارگ، در مدت زمانی کوتاه پس از تشکیل ائتلاف نجات افغانستان، تمام توان، تلاش و تمرکز خود را صرف سنگ اندازی و مانع تراشی در مسیر پیشرفت این ائتلاف کرده است که سفر معصوم استانکزی به ترکیه و دیدار ناکام او با جنرال دوستم، بلافاصله پس از اعلام خبر تشکیل ائتلاف نجات، به جریان انداختن دوباره پرونده دوستم- ایشچی به دستور مستقیم ارگ ریاست جمهوری، تشدید مضاعف فشارها و دخالت های مستقیم سفارتخانه های غربی مبنی بر لزوم پیگرد قضایی دوستم و نیز دو بار تلاش برای ممانعت از فرود هواپیمای حامل دوستم در فرودگاه مزار شریف را می توان بخش هایی از این تلاش فشرده و سنگین محسوب کرد.

با توجه به این تحلیل، تهییج و برانگیختن عناصر فاشیست فعال در بلخ بر علیه والی و حکومت محلی این ولایت و امنیتی سازی فضای آرام این ولایت نیز در ادامه همین برنامه های توطئه آمیز، قابل ارزیابی است که مستقیما از جانب حلقات امنیتی نزدیک به اشرف غنی، مدیریت و مهندسی می شوند.

طراحان این توطئه اما در همین ابتدای راه، دچار یک اشتباه محاسباتی راهبردی شده اند. آنها نمی دانند که عطامحمد نور، متکی بر قدرتی به نام مردم است؛ قدرتی که نه از تهدیدهای سلطه گران خارجی، هراسی به خود راه می دهد و نه با توطئه های کودکانه عناصر، عمال و مزدوران داخلی آنها، مرعوب و مغلوب خواهد شد.

آنچه در بلخ جریان دارد، تبلور قدرت مردم در حکومت و مدیریت این ولایت مهم و راهبردی است. در بلخ برخلاف شایعه پراکنی های مسموم و مجعول عناصری مانند آصف مهمند، یک فرد، حکومت نمی کند؛ بلکه این مردم اند که به حکومت محلی بلخ، قدرتی عطا کرده اند که با هیچ توطئه بزدلانه ای، خدشه دار نخواهد شد.

این موج توطئه نیز به کمک مردم و درایت و هوشیاری مقتدرانه مقام ولایت بلخ، به سرعت خنثی شده و عوامل و عناصر طراحی و اجرای توطئه، رسوا و روسیاه خواهند شد.

ضمن آنکه نباید از یاد برد که توقف جریان های اپوزیسیونی از جانب ارگ که بر پایه قانون اساسی و مبتنی بر حقوق مدنی و دموکراتیک مردم و نخبگان سیاسی کشور، شکل می گیرند، با توسل به پرونده سازی های کاذب، ترور شخصیت و بدنام کردن رهبران آنها، حربه از کارافتاده ای است که بعید است بتواند حلقه در حال احتضار مسلط بر ارگ را در برابر حرکتهای دادخواهانه ای مانند ائتلاف نجات، بیمه نماید و به آن مصونیت ببخشد.

نرگس اعتماد- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین