۰

ابراز نگرانی نهادهای مدنی، از وضعیت کودکان خیابانی در بلخ

سه شنبه ۱ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۷
ابراز نگرانی نهادهای مدنی، از وضعیت کودکان خیابانی در بلخ
عده ای از فعالان مدنی و نهاد های مربوط به آن، امروز طی نشستی از افزایش تعداد کودکان کارگر در خیابان های مزارشریف ابراز نگرانی نموده و برای یافتن راه حل منطقی برای برون رفت از این مشکل، گفتمانی را به راه انداختند.
در این نشست که در یکی از تالارهای شهر مزار شریف برگزار شده بود، از سوی اشتراک کنندگان، در مورد وضعیت اطفال روی خیابان بحث صورت گرفت.
نجیب پیکان یکی از فعالان جامعه مدنی در شهر مزار شریف از وضعیت اطفال اظهارنگرانی کرده وگفت: " ما درد می کشیم از اینکه اطفال به جایی که تعلیم کنند کارهای شاقه انجام می دهند".
وی افزود که این یک نگرانی خیلی جدی به شمار می رود و زنگ خطری است برای آینده افغانستان با ثبات که بتواند صلح و امنیت را تامین نموده و زمینه را برای دانش آموزی برای این کودکان مهیا سازد.
وی دولت افغانستان و نهادهای محلی را به بی توجهی در قبال این کودکان متهم نموده و می افزاید: حکومتی که داد از عدالت خواهی می زند؛ تا هنوز نتوانسته در زمینه کودکان روی خیابان توجهی داشته باشد .
این کودکان بیشتر مشغول گدایی، بوت رنگی، چای فروشی، اسپندی، موتر شویی و ده ها کار طاقت فرسای دیگر به روی خیابان ها هستند .
این مصروفیت ها باعث شده تا اکثر آنان از درس و تعلیم دور بمانند .
توجه و رسیدگی به کودکان روی خیابان نه تنها وظیفه ارگان های دولتی بلکه مسوولیت اخلاقی هر شهروند می باشد . در عین حال یکی از عالمان دینی در مورد اطفال از دیدگاه اسلام صحبت نموده و می گوید: بزرگترین خشونت در مقابل اطفال، بی سوادی آنها است .
وی از دولت خواهان کمک و رسیدگی جدی به این اطفال شده و می گوید که مسوولیت دولت است تا زمینه تعلیم را برای اطفال نادار و بی بضاعت مهیا سازد .
مطابق آمارها، ۷۴% کودکان روی خیابان ها در شهر مزارشریف مشغول کارهای شاقه بوده و از تعلیم دور مانده اند که این خود باعث نگرانی نهادهای مدنی و دولتی در بلخ گردیده است.
سید هدایت الله هاشمی - بلخ
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین