۰
رییس کمیسیون روابط خارجی مجلس:

بررسی متن توافقنامه امنیتی با امریکا، هفته آینده آغاز می شود

دوشنبه ۲۸ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۵
بررسی متن توافقنامه امنیتی با امریکا، هفته آینده آغاز می شود
رییس کمیسیون روابط خارجی مجلس می گوید که این کمیسیون متن توافقنامه امنیتی با امریکا را روز یک شنبه هفته آینده بررسی می کند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ عبدالقادر زازی رییس کمیسیون روابط خارجی مجلس گفت: " متون توافقنامه امنیتی افغانستان با امریکا و افغانستان با ناتو، روز شنبه هفته جاری رسما به این کمیسیون سپرده شده و به دلیل مصروفیت‌های زیاد، کمیسیون روابط خارجی، قرار است بررسی ها تنها روی متن موافقتنامه امنیتی افغانستان و امریکا روز یک شنبه هفته آینده آغاز شود".
آقای زازی افزود: چون حجم متن‌های دو توافقنامه زیاد است به همین خاطر کمیسیون روابط خارجی، بررسی های خود را از متن توافقنامه امنیتی افغانستان و امریکا آغاز می کند.
زازی با آنکه نگفت که این متن تا چه زمانی دیگر مجلس عمومی پیشنهاد خواهد شد؛ اما تصریح کرد: متن توافقنامه امنیتی با امریکا پس از بررسی کمیسیون روابط خارجی، طبق روش سنتی در جلسه عمومی به رای گیری گذاشته می شود.
بر اساس اصول وظایف داخلی، طرحی که به مجلس پیشنهاد می شود؛ نمایندگان ۳۰ روز فرصت دارند تا آن طرح را تصویب یا رد کنند.
امضا و تصویب پیمان امنیتی افغانستان با امریکا از اولویت های کاری رییس جمهور اشرف غنی به شمار می رود و او این دو پیمان را در اولین روز کاری اش به امضا رساند.
درهمین حال؛ رییس کمیسیون روابط خارجی مجلس می گوید: هنوز پیش از وقت است که درباره تصویب و یا در مورد توافقنامه امنیتی با امریکا و ناتو از سوی مجلس، سخن گفته شود و این مساله بعد از جمع آوری نظریات کمیسیون ها معلوم خواهد شد.
از سویی هم؛ فوزیه کوفی عضو دیگر مجلس با اشاره بر تایید پیمان امنیتی توسط لوی جرگه مشورتی که آقای کرزی برگزار کرده بود، خاطر نشان کرد: " پیمان امنیتی با امریکا از سوی لوی جرگه مشورتی تایید شد، فکر می کنم دلیل که این پیمان از سوی مجلس نمایندگان رد شود وجود ندارد".
حمایت امریکا از افغانستان در مواردی که کشور مورد تجاوز بیرونی قرار گیرد از مواد مهم پیمان امنیتی با امریکا است.
اما، پس از امضای توافقنامه امنیتی افغانستان با امریکا، حملات راکتی پاکستان نیز بر مناطق مرزی کشور ادامه یافته است.
نادرخان کتوازی عضو کمیسیون روابط خارجی مجلس نیز عملی شدن مواد این پیمان را تنها لحاظ نمایندگان عنوان کرد.
آقای کتوازی افزود: " پیمان استراتیژیک با امریکا با اکثریت قاطع نمایندگان تایید گردید؛ اما در مورد پیمان امنیتی نمایندگان ملاحظاتی دارند. بخاطر اینکه مواد پیمان استراتیژیک از سوی امریکا عملی نشده است".
به گفته وی؛ نمایندگان بر این باور هستند که مواد پیمان امنیتی همانند پیمان استراتیژیک عملی نخواهد شد و حملات راکتی پاکستان بر مناطق مرزی افغانستان که یکی از نگرانی های جدی مردم است، ادامه خواهد یافت و امریکا و ناتو هیچ واکنشی در دفاع از افغانستان نشان نخواهند داد.
موافقتنامه امنیتی با امریکا و ناتو در حالی به مجلس نمایندگان می آید که پیش از این برخی نمایندگان مجلس به شدت با امضای این پیمان به ویژه مصونیت قضایی سربازان امریکایی مخالفت داشتند.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین