۰
مبارز راشدی:

جهان، مبارزه با موادمخدر را دست کم گرفته است

سه شنبه ۲۹ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۷
جهان، مبارزه با موادمخدر را دست کم گرفته است
وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان می گوید که جامعه جهانی مبارزه با تریاک را دست کم گرفته و کمک های صورت گرفته برای کاهش کشت، تولید و قاچاق تریاک اندک بوده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ دین محمد مبارز راشدی و ثریا دلیل وزیران مبارزه با مواد مخدر و صحت عامه در پیوند به مبارزه با مواد مخدر و ترک اعتیاد معتادان در جلسه امروز مجلس سنا فرا خوانده شده بودند.
دین محمد مبارز راشدی سرپرست وزارت مبارزه با مواد مخدر گفت: در ۱۳ سال گذشته اولویت جامعه جهانی مبارزه با مواد مخدر در افغانستان نبوده و کمک‎‌های انجام شده در این راستا نیز اندک بوده وهمچنین این پدیده در هیچ نشست بین المللی به عنوان یک مساله جدی مطرح نشده است.
آقای راشدی می گوید: خطر کشت تریاک باید همانند مبارزه با تروریزم جدی گرفته شود؛ زیرا این پدیده نیز مردم افغانستان و جهان را از بین می برد.
راشدی افزود: " مصرف جامعه جهانی در مبارزه با کشت تریاک ۷.۵میلیارد دالر در ۱۳ سال گذشته بوده است؛ در حالی که تنها عاید یک ساله این پدیده برای تروریزم و مافیا ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دالر است که از این میان ۱ میلیون به دهاقین می رسد و تنها ۱۵۰ میلیون دالر آن به یکی از گروه های مخالفین می رسد و متباقی به مافیایی جهانی تعلق می گیرد".
به گفته او؛ پول مصرف شده نیز بجا نبوده و پس از این مستقیما از طریق ارایه خدمات، به دهاقین مصرف خواهد شد.
او دلیل افزایش کشت تریاک را مجبوریت دهاقین از سوی قاچاقبران و در برخی موارد بهانه جویی آنان، یاد کرد.
مبارز راشدی یادآور شد: مبارزه با مواد مخدر معجزه نمی خواهد فقط جدیت عمل نیروهای تنفیض قانون، عزم سیاسی و تبلیغات اضرار این پدیده را می خواهد.
وی تصریح کرد: " افغانستان ۹۰درصد مواد مخدر جهان را تولید می کند؛ اما تاهنوز برضد مواد مخدر ۲ درصد تبلیع نشده و نیز مبارزه با مواد مخدر با چوب نمی شود بلکه شیوه سم پاشی که در کشورهای دیگر نیز از آن استفاده شده می تواند مواثر واقع شود".
آقای راشدی، تبلیغ اضرار مواد مخدر را در کنترل آمار معتادین ضروری یاد کرد و هشدار داد: " توجه به پدیده اعتیاد اندک است و در صورتی که به فرهنگ سازی توجه نشود، تا ۵سال دیگر در کوچه های پارلمان هم معتادین خواب خواهند کرد".
از سویی هم؛ ثریا دلیل وزیر صحت عامه گفت که این وزارت با همکاری نهادهای غیر دولتی در ۲۶ ولایت کشور مراکز ترک اعتیاد را ایجاد کرده که این مراکز سالانه ظرفیت تداوی ۲۸۰۰ معتاد را دارند.
به گفته وی؛ معتاد که اراده قوی برای ترک اعتیاد داشته باشد صحت یاب شده؛ اما دلایل چون دوستان، عدم مراقبت فامیل و نبود زمینه کار برای معتادین از دلایل بازگشت دوباره آنان به اعتیاد است.
او همکاری تمامی ادارات دولتی را در پایین آوردن آمار معتادین در کشور مهم عنوان کرد.
این در حالی است که افغانستان هنوز هم در صدر کشورهای تولید کننده مواد مخدر در جهان است.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین