۰

کنفرانس علمی محو خشونت علیه زنان با صدور قطعنامه ای پایان یافت

پنجشنبه ۲۷ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۶
کنفرانس علمی محو خشونت علیه زنان با صدور قطعنامه ای پایان یافت

سمینار علمی سه روزه به منظور محو خشونت علیه زنان از طرف وزارت امور زنان در کابل برگزار شد که در این سمینار، هر روز صبح و عصر، دهها نفر از علما، اساتید دانشگاه ها، دانشجویان، نمایندگان نهادهای مدنی، اعم از زنان و مردان اشتراک نموده بودند.
به گزارش خبرگزاری جمهور، در این کنفرانس سه روزه، سخنرانان در بحث های تخصصی روی زمینه های مختلف خشونت سخن گفتند و هرکدام روی محو پدیده خشونت در جامعه تاکید نمودند.
درجریان این کنفرانس سه روزه، پیشنهاداتی برای کاهش خشونت ارئه شد. سخنرانان در سه محور عمده ی: "بررسی وضعیت تبعیض و خشونت علیه زن در افغانستان از دیدگاه دین مقدس اسلام" با مباحث تخصصی مربوط به آن؛
"خشونت از دیدگاه قوانین نافذه کشور" با مباحث تخصصی آن؛
و "پیشینه، بازتابها و پیامدهای خشونت های جنسیتی" با ریز مسائل مرتبط با این بخش، به ایراد سخن و ابراز دیدگاه خود پرداختند.

در این کنفرانس علمی، خانم مژگان مصطفوی، سرپرست وزارت امور زنان از همه شهروندان، فعالان مدنی، علمای دینی و رسانه ها خواست برای محو خشونت علیه زنان مبارزه همه جانبه نموده و از رسانه ها خصوصی و دولتی تقاضا کرد برای ثبت، تهیه و نشر برنامه های کمپاین ها برای محو خشونت علیه زنان، وزارت امور زنان را همکاری نمایند.
خانم مصطفوی بالا رفتن گراف ثبت خشونت علیه زنان را آگاهی مردم به خصوص زنان از قوانین نافذه کشور و شریعت اسلامی دانست و از علمای کرام خواست که با تبلیغ در مساجد و منابر پیرامون آگاهی دادن به مردم از مسایل شرعی و اسلامی بپردازند.
همچنین علمای دینی که از ولایات مختلف در این کنفرانس دعوت شده بود از وزارت امور زنان و خانمهای کشور خواستند که حقوق شان را مطابق مبنای احکام دین مقدس اسلام و در چوکات قوانین نافذه کشور بخواهند.
در این کنفرانس، روی ایجاد تلویزیون مستقل برای زنان، تصویب قانون خانواده، جلوگیری از نشر سریال های مبتذل توسط رسانه ها و همچنین ایجاد یک نظام آموزشی در قالب دانشگاه برای زنان که از سوی زنان مدیریت شود، بحث صورت گرفت.
همچنین تاکید شد که هماهنگی میان مسئولین رسانه ها و وزارتهای حج و اوقاف و اطلاعات و فرهنگ صورت گیرد تا از ترویج فرهنگ مخرب در کشور جلوگیری شود و یک تقسیم اوقات مشخص برای نشر مسایل شرعی و اسلامی از تمام رسانه ها و تلویزیون ها باید ارائه شود.
گفتنی است که این کنفرانس سه روزه با صدور یک قطعنامه طی ۱۱ بند که توسط وزارت حج اوقاف، وزارت امور زنان و هئیت علمی آن به منظور محو خشونت علیه زنان تنظیم شده بود، پایان یافت.
این درحالی است که خشونت علیه زنان، با وجود ادعاهای دولت و نهادهای بین المللی مبنی بر کاهش آن، هم چنان پدیده ای گسترده و آشکار و شنیع است. زنان جهان، با تفاوت هایی در کشورهای مختلف، آماج خشونت های گوناگون، از سرکوب، ضرب و شتم در جامعه و خانواده، تحقیر و محرومیت اقتصادی گرفته تا قربانی قتل های ناموسی هستند که تهدید و خشونت زبانی و کلامی نیز بخشی از این خشونت هاست که افغانستان نیز از این میان مستثنی نیست.
زهراجویا-کابل




نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین