۰
گزارش تازه سازمان ملل؛

سال ۲۰۱۴ مرگ بارترین سال برای افغان ها بود

شنبه ۲۹ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۸
سال ۲۰۱۴ مرگ بارترین سال برای افغان ها بود
گزارش تازه سازمان ملل متحد نشان می دهد که در ۱۱ ماه گذشته سال ۲۰۱۴ میلادی نزدیک به ۳۲۰۰ غیرنظامی در افغانستان کشته شده اند.
در این گزارش، سال ۲۰۱۴ مرگ بارترین سال برای افغان ها خوانده شده که افزایش ۱۹ درصدی تلفات افراد ملکی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.
جیورجیتی گاگنون مسوول بخش حقوق بشر اداره سازمان ملل متحد در افغانستان وضعیت افراد ملکی در کشور را خیلی وحشتناک خوانده است.
ارقام نشر شده در گزارش نشان می دهد که در یازده ماه گذشته سال ۲۰۱۴ میلادی، ۶۴۲۹ تن از افراد ملکی زخمی شده اند که به این ترتیب سال ۲۰۱۴ مرگبارترین سال برای افغانان بوده و شماری کشته شده ها و زخمی ها در این سال به ۱۰ هزار نفر می رسد.
در گزارش دفتر سازمان ملل متحد آمده که تلفات افراد ملکی در ماه نوامبر امسال نسبت سال گذشته، ۱۹ درصد افزایش یافته و این رقم حتا نسبت به سال۲۰۰۱ میلادی هم بیشتر است که در سال ۲۰۰۱ میلادی ۳۱۳۳ ملکی کشته شده بودند.
گفتنی است که سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۹ میلادی به این سو، ثبت ارقام تلفات غیر نظامیان در افغانستان را آغاز کرده و از آن سال به این سو، به طور مجموعی ۱۷۲۵۲ فرد ملکی افغان کشته و ۲۹۵۳۶ تن دیگر زخمی شده اند.
این گزارش سازمان ملل در حالی نشر می شود که ویتالی چورکین نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل نیز گزارش ناتو در مورد وضعیت امنیتی افغانستان را غیرواقعی خوانده و گفته است که طالبان و القاعده همچنان تهدیدی جدی برای افغانستان و منطقه به شمار می روند.
آقای چورکین روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل اظهار داشت: " گزارشی که از سوی ناتو برای ما ارایه شد، اوضاع افغانستان را تحلیل نمی‌کند و طبق آن نیروهای بین المللی ماموریت گرفته‌اند تا به بهبود اوضاع این کشور کمک کنند".
وی با غیرواقعی خواندن گزارش ناتو در مورد وضعیت امنیتی افغانستان گفته است: " شمار غیرنظامیان و ماموران پولیس و ارتش ملی افغانستان که توسط شورشیان (طالبان) در یک سال اخیر کشته شده‌اند؛ ۲۰ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است؛ این گروه‌ها بی‌باکانه‌تر فعالیت می‌کنند و حملات تروریستی تقریبا دو برابر شده است".
به گفته ی وی؛‌ در گزارش ناتو معلومات مشخص در مورد اینکه آیساف تا چه اندازه برای حاکمیت قانون به افغان‌ها و نیروهای امنیتی در فعالیت‌‌هایشان علیه مواد مخدر کمک کرده است، وجود ندارد.
باید یادآور شد که پیش از این انتقادهای تند نماینده دایمی روسیه در سازمان ملل، ینس اشتولتنبرگ سرمنشی ناتو گزارشی در مورد نتایج ۱۳ سال حضور نیروهای نظامی بین المللی در افغانستان به سازمان ملل متحد ارایه کرد و در مورد برنامه فراروی این سازمان برای ادامه حضور در افغانستان معلومات داد.
در این گزارش سرمنشی ناتو ماموریت سیزده ساله نیروهای خارجی در افغانستان موفق و پردستاورد خوانده شده بود.
خبرگزاری جمهور



نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین