۰
سنا:

توافق روی عملیات مشترک افغانستان، پاکستان و ناتو توطئه است

دوشنبه ۱ جدی ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۲۱
توافق روی عملیات مشترک افغانستان، پاکستان و ناتو توطئه است
سناتوران در مجلس سنا می گویند که توافق عملیات مشترک افغانستان، پاکستان و ناتو برضد هراس افگنان در نقاط مرزی دو کشور یک توطئه از سوی پاکستان است و حکومت افغانستان باید در زمینه محتاط عمل کند.
پس از آنکه رییس ستاد ارتش و رییس استخبارات پاکستان بدنبال حمله بر یک مکتب تحت حمایت ارتش این کشور در پیشاور به افغانستان آمدند؛‌ مقام های پاکستانی اعلام کرده اند که پاکستان، افغانستان و ناتو توافق کرده اند که عملیات مشترک برضد هراس افگنی در مناطق مرزی دو کشور راه اندازی کنند.
در همین حال، برخی سناتوران توافق این عملیات مشترک را توطئه خطرناک برای مردم افغانستان عنوان می کنند و برخی دیگر نیز ضمن آنکه این توافق را برای ریشه کنی طالبان مهم می دانند؛‌ اما از حکومت افغانستان می خواهند که با دقت این مساله را بررسی کند.
سناتوران بر صداقت پاکستان در مبارزه با هراس افگنی شک دارند.
علی اکبر جمشیدی رییس کمیسیون امنیت و امور دفاعی مجلس سنا گفت: " توافق افغانستان، پاکستان و ناتو برای راه اندازی عملیات برضد طالبان در مناطق سرحدی دو کشور کار خوبی است؛ اما در صداقت پاکستان شک وجود دارد، زیرا پیش از این برخی مقام های پاکستانی طالبان را به طالب خوب و طالب بد تقسیم کرده اند".
آقای جمشیدی از حکومت افغانستان خواست که این مساله را بادقت زیر نظر داشته باشد و در این عملیات به جز هماهنگی نظامی، نه به پاکستان اجازه دهد که در قلمرو افغانستان وارد شود و نه نظامیان افغان وارد خاک پاکستان شوند.
او اظهار امیدواری کرد: در صورتی که طرف ها باهم صادقانه و هماهنگ عمل کنند، طالبان و گروه های هراس افگن که در داخل دو کشور فعالیت می کنند، ریشه کن خواهند شد.
از سویی هم؛ برخی سناتوران، اعلام توافق این عملیات مشترک را توطئه برضد مردم افغانستان عنوان کردند.
شیرمحمد آخندزاده عضو دیگر مجلس سنا بیان داشت: " عملیات مشترکی که گفته می شود در مناطق سرحدی افغانستان و پاکستان راه اندازی می شود به تاوان افغانستان است و در این عملیات تنها قوم پشتون که در دو طرف مرز زندگی می کنند کشته خواهند شد".
آخندزاده افزود: موضوع عملیات مشترک کاملا سیاسی است و اگر اینطور نباشد؛ چرا ناتو بالای طالبان که در کنر حمله کرده اند و مردم ملکی را در محاصره گرفته اند، عملیات نمی کند؛ در حالی که بر اساس توافقنامه نیز مسوولیت دارند که از خاک ما دفاع کند.
پاکستان ادعا دارد که رهبر گروه طالبان پاکستانی در مناطق مرزی افغانستان پنهان شده است؛‌ اما سناتوران می گویند که این ادعا و راه اندازی عملیات مشترک دو کشور یک توطئه علیه مردم افغانستان است.
رفیع الله حیدری بیان داشت: " ادعای حضور ملا فیض الله در مناطق شرقی افغانستان و اجرایی عملیات مشترک نظامی یک توطئه به هدف کشتار مردم افغانستان است".
آقای حیدری افزود: اجرای این عملیات به ضرر افغانستان است و مردم مناطق شرقی در برابر این توطئه ایستاده گی خواهند کرد.
با آنکه مقام های پاکستان از توافق سه جانبه به منظور اجرای عملیات برضد طالبان سخن گفته اند؛ اما شیر محمد کریمی رییس ستاد ارتش افغانستن این گفته های مقام های پاکستانی را رد کرده است.
آقای کریمی گفته که هیچ توافقی در زمینه راه اندازی عملیات مشترک صورت نگرفته است.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین