۰

مجمع ملی سناتوران و خبره گان افغانستان اعلام موجودیت کرد

دوشنبه ۶ دلو ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۰
مجمع ملی سناتوران و خبره گان افغانستان اعلام موجودیت کرد
مجمع ملی سناتوران و خبره گان افغانستان که متشکل از ۵۶ سناتور پیشین مجلس بزرگان و تعدادی از اهل خبره کشور می باشد، امروز رسما اعلان موجودیت کرد.
علی اکبر جمشیدی سخنگوی مجمع ملی سناتوران و خبره گان افغانستان طی نشست خبری ضمن اعلان موجودیت این مجمع اظهار داشت که تشکیل این مجمع که از ۳۴ ولایت کشور نمایندگی می کند؛ گام موثری در راستای تحقق وحدت ملی در کشور است.
آقای جمشیدی بیان داشت که جلوگیری از ادامه نقض قانون، نظارت دقیق از عملکرد حکومت، کمک و مشورت دهی در جهت تطبیق قانون، ایجاد حکومت داری خوب و اجرای عدالت اجتماعی، کمک و تشویق حکومت برای جلوگیری از کشت و قاچاق مواد مخدر، تشویق حکومت در جهت رسیدگی به وضعیت معتادین از اهداف کلیدی تشکیل این مجمع است.
وی، کمک و تشویق حکومت در جهت استخراج قانونی معادن و ایجاد پروژه های اشتغال زا، تشویق حکومت در جهت آوردن اصلاحات در کمیسیون های انتخاباتی و برگزاری انتخابات در وقت و زمان معین آن، تلاش در جهت به وجود آوردن یک اجماع سیاسی برای حمایت قاطع از نیروهای مسلح کشور در جنگ علیه گروه های تروریستی را از اهداف دیگر این مجمع برشمرد.
این سناتور پیشین تاکید نمود: " مجمع ملی سناتوران و خبره گان افغانستان همان طوری که به هدف کمک و یاری رساندن در جهت تحقق اهداف والای مردم افغانستان ایجاد شده؛ اما در عین حال به هیچ وجه کم کاری ها، سرکشی از قانون از جانب حکومت را نادیده نگرفته و موضع قانونی خود را در برابر آن خواهد داشت".
این مجمع؛ افزایش کشت و قاچاق موادمخدر، فساد اداری و بیکاری، وضعیت نابسامان اقتصادی، عدم استخراج معادن کشور، عدم ایجاد یک حکومتداری خوب، مشکلات بهداشتی، آموزشی، ادامه جنگ در کشور و... را از مشکلات اساسی افغانستان عنوان نموده و عامل اصلی این ناکامی و مشکلات را عدم تطبیق قانون خواندند.
اعضای مجمع ملی سناتوران و خبره گان افغانستان، حکومت وحدت ملی را نیز متهم به نقص قانون اساسی و سایر قوانین نافذه کشور نمود.
آقای جمشیدی در این باره گفت: " با وجود تمام امیدواری ها از روی کارآمدن حکومت وحدت ملی در راستای تطبیق قانون، متاسفانه تا حال که نزدیک به ۴ ماه از عمر حکومت می گذرد؛ نه تنها هیچ اقدامی در جهت جلوگیری از نقض قانون صورت نگرفته بلکه در برخی از موارد، خود ادامه دهنده نقض قانون بوده است".
وی افزود: " به طور مثال؛ می توان از سرپرست بودن والیان برای چهار ماه یاد کرد که نقض صریح قانون سرپرستی در کشور است و اتخاذ فرمان ریاست جمهوری در مورد یک ثلث مجلس ــ فرمان اخیر رییس جمهور مبنی بر ادامه کار مجلس سنا با دو ثلث، یک ثلث انتصابی و یک ثلث انتخابی- که مغایرت با قانون است".
گفتنی است که مجلس سنای افغانستان ۱۰۲ عضو دارد که یک ثلث آنها را رییس جمهوری برای پنج سال انتصاب می‌کند. ۳۴ عضو دیگر مجلس را شوراهای ولایتی برای ۴ سال برمی‌گزینند. ثلث سوم اعضای سنا از سوی شوراهای ولسوالی‎های ۳۴ ولایت برای ۳ سال برگزیده می‌شوند.
در دو دور گذشته مجلس سنا این ثلث آخر هم به فرمان حامد کرزی رییس جمهوری پیشین از سوی شوراهای ولایتی برگزیده شده بود؛ اما محمداشرف غنی این فرمان را لغو کرده و فرمان ادامه کار مجلس سنا را با دو ثلث، یک ثلت انتصابی و یک ثلث انتخاباتی داده است.
مهدی هاشمی ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین