۰

مهاجران افغان، زیر فشار قرار دارند تا پاکستان را ترک کنند

چهارشنبه ۶ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۵۵
مهاجران افغان، زیر فشار قرار دارند تا پاکستان را ترک کنند
در ابتدا خانه های مهاجران افغان توسط پولیس هایی که چوب به دست داشتند، مورد حمله قرار گرفت، سپس مردان به زندان برده شدند و تنها در صورت پرداخت رشوه از سوی اقوام شان، آزاد می شدند.
زمانی که چیزی برای پرداختن نداشتند، مهاجران افغان می گویند که به آنان گفته اند که پاکستان را برای همیشه ترک کنند و به کشورشان افغانستان باز گردند.
چنین تجربه ای برای افغان هایی که پس از حمله به مکتبی در پشاور در پاکستان زندگی کردند، به یک تجربه مشترک تبدیل شده است. مهاجران افغان می گویند که با پذیرش مسوولیت این حمله توسط طالبان پاکستانی، موج جدیدی از انزجار علیه آنان دامن زده شد. از آن زمان تا کنون روزانه تقریبا یک هزار افغان از مرز تورخم وارد افغانستان می شوند. بسیاری از آنان می گویند که مجبور به ترک پاکستان شدند.
این روشن نیست که آیا فشار بر مهاجران افغان برای ترک پاکستان در نتیجه یک سیاست گسترده است یا این که مقامات محلی با استفاده از این وضعیت، مهاجران افغان را اخراج می کنند، همان گونه که بسیاری از افغان ها مشکوک اند. اما ارقام به وضاحت رو به افزایش است. مقامات افغان در تورخم گزارش داده اند که ۳۳ هزار افغان بدون مدرک در ۶ هفته اول سال ۲۰۱۵ به افغانستان بازگشته اند، این رقم بیشتر از کل مهاجرانی است که در سال ۲۰۱۴ به کشور بازگشتند.
وزیر خان ۳۲ ساله که همراه فامیلش در صف طولانی موترها برای بازرسی قبل از ورود به افغانستان است، می گوید: "این یک افتخار است که به کشورم باز می گردم".
آقای خان که در پاکستان متولد شده، می خواهد پس از عبور از مرز، به یکی از اقوامش زنگ بزند. با این حال او اصرار دارد که "این یک لحظه شادی بخش است".
سازمان ملل می گوید که نزدیک به ۱.۵ میلیون مهاجر افغان به گونه قانونی در پاکستان زندگی می کنند و بیش از صدها هزار مهاجر دیگر به گونه غیرقانونی در این کشور زندگی می کنند. مقامات پاکستانی از مدت های مدیدی خواسته اند که مهاجران افغان به کشورشان باز گردند، زیرا نگران اند که حضور آنان در خاک پاکستان امنیت این کشور را تضعیف کند.
اما برخی از کسانی که می گویند در دو ماه گذشته اخراج شدند، مهاجران ثبت شده اند. سلیم ۳۵ ساله می گوید، زمانی که وی کارت مهاجرینش را به پولیس هایی که به خانه وی- در بخشی از کشمیر که توسط پاکستان کنترول می شود- حمله کرده بودند، نشان داد، یک افسر کارت وی را روی زمین انداخت و همچنین گفتند که آنان دستور دارند تا همه مهاجران افغان را اخراج کنند.
اگر درست باشد، میثاق های بین المللی را نقض کرده و آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد به پاکستان در رابطه به چنین قضایای پس از حمله به مکتبی در پشاور، شکایت خواهد کرد.
بابر بلوچ، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در یک ایمیل نوشت: "ما اخباری را دریافت کردیم که مهاجران راجستر شده در جریان سرکوب پولیس پس از حمله به مکتبی در پشاور، دستگیر شده اند، ما نگرانی های خود را با مقامات افغان در میان گذاشته ایم".
اگرچه پاکستان حمایت رسمی از آنچه انجام می شود، را رد کرده، اما حداقل یک مقام پاکستانی مطرح کرده که این یک نوع تلاش رسمی برای بازگردان مهاجران به کشورشان است؛ تسنیم اسلم، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری در این اواخر گفته است که برنامه ریزی شده است تا مهاجران راجستر شده نیز در اواخر سال جاری پاکستان را ترک کنند، وی گفت: "ما می خواهیم ببینیم که آنان با شآن و داوطلبانه به کشورشان باز گردند".
نیک محمد خان ۲۹ ساله پشاور را با خانواده اش پس از ۴ بار دستگیری در اواخر ماه جنوری ترک کرد. او اولین بار، دو روز پس از حمله طالبان به مکتبی در پشاور دستگیر شد، پولیس با زور به خانه اش داخل شده، پدرش را لت و کوب نموده و همه مردان خانواده را دستگیر کرد. افغان های همسایه او نیز با چنین مشکلات مشابه مواجه شدند.
نیک محمد می گوید: "هر زمانی که مرا دستگیر می کردند، می گفتند شما را به خاطر این دستگیر کردیم که افغان هستید، ما شما را با لگد از این کشور بیرون می کنیم، چون شما پسران بیچاره پاکستانی را کشته اید". او به یاد می آورد که به خاطر خانواده های شاگردان پاکستانی غمگین شده بود.
خان بعد از هر دستگیری، برای آزاد شدن رشوه می داد، در نهایت پول او تمام شد و همراه همسر و ۷ فرزندش وسایل شان را بستند و راننده ای را کرایه گرفت تا آنان را به افغانستان برساند.
در مرز تورخم، نگهبانان از تعداد افرادی که به افغانستان می آیند، حیرت زده اند. روزنامه ۳۰۰ تا ۴۰۰ خانواده از مرز تورخم عبور می کنند، یعنی بیش از ۱ هزار نفر.
منبع: نیویورک تایمز
ترجمه: زهره رستگارــ خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین