۰
شکاف عقیدتی میان شورای صلح و رییس جمهور؛

رییس جمهور نباید با حضور امریکایی ها در افغانستان موافقت می کرد

چهارشنبه ۱۲ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۴
رییس جمهور نباید با حضور امریکایی ها در افغانستان موافقت می کرد
در حالی که حکومت وحدت ملی پس از ماه ها تلاش به منظور حضور نیروهای خارجی در کشور بعد از سال ۲۰۱۴ حال موافقت امریکا برای حضور حدود ۱۰ هزار سرباز امریکایی را به دست آورده است؛ ‌شورای عالی صلح از درخواست رییس جمهور غنی برای ادامه حضور نظامیان امریکایی در کشور انتقاد کرده و آن را صدمه به روند صلح دانست.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ مولوی شهزاده شاهد، عضو شورای صلح کشور اعلام کرد که ادامه حضور نظامیان امریکایی به روند صلح صدمه می زند و شرط اساسی گروه طالبان برای گفتگوی صلح با دولت این کشور خروج نظامیان امریکایی است.
این در حالی است که رییس جمهور غنی در سفر پنج روزه خود به امریکا از رییس جمهور آن کشور خواست که روند خروج نظامیان امریکایی از افغانستان را کند سازد و شماری از این نظامیان را تا پایان سال ۲۰۱۷ در افغانستان نگهدارد.
چندی پیش نیز معتصم آقاجان یکی از رهبران سابق گروه طالبان به روزنامه «داون» پاکستان گفت: شرایط کنونی فرصتی بی نظیر برای برقراری صلح است و اگر این گفتگوها با شکست مواجه شود؛ امنیت افغانستان و منطقه به طور جدی به خطر خواهد افتاد.
طالبان نیز خروج نظامیان خارجی به رهبری امریکا در افغانستان را شرط اساسی آغاز گفتگوهای صلح می داند.
یکی از نگرانی های منتقدین حضور امریکا در کشور دادن انگیزه جنگ به مخالفان دولت برای مدتی نامعلوم و اینکه مداخلات ایالات متحده در تصمیم گیری های سیاسی تداومش را حفظ کند و دولت افغانستان نتواند بدون آنان تصمیم بگیرد.
رییس جمهور امریکا هفته گذشته در کنفرانس مشترک خبری با محمداشرف غنی رییس جمهور افغانستان که به امریکا سفر کرده بود؛ اعلام کرد که نظامیان امریکایی در افغانستان کاهش نخواهد یافت و تا پایان سال ۲۰۱۵ حدود ۱۰ هزار سرباز در افغانستان باقی خواهد ماند.
داکتر عبدالله عبدالله نیز سفر به امریکا را پر دستاورد خوانده و گفته بود که ادامه‌ حمایت مالی از ۳۵۲ هزار نظامیان افغان تا سال ۲۰۱۷، نگهداشتن ۹ هزار و ۸۰۰ سرباز امریکایی تا پایان سال ۲۰۱۵ در افغانستان و نیز کمک ۸۰۰ میلیون دالری برای توسعه اقتصادی افغانستان و مبارزه با فساداداری از مهمترین دست آورد این سفر بوده است.
اما برخی آگاهان باقی ماندن نیروهای خارجی را برای امنیت افغانستان زیاد موثر نمی دانند. آنها بر این باور اند که حضور نظامیان خارجی در افغانستان در سال های گذشته سبب بهبود امنیت در افغانستان نگردیده و با خروج این نیروها، ناامنی در کشور بیشتر نخواهد شد.
فاطمه موسوی ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین