۰

۶۵ درصد از خانم ها، خواهان حل قضایای شان از طریق میانجیگری هستند

يکشنبه ۳۰ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۹
۶۵ درصد از خانم ها، خواهان حل قضایای شان از طریق میانجیگری هستند
در گزارش تازه ای که از سوی سازمان ملل به نشر رسیده آمده است که ۶۵ درصد از زنان افغان در حل و فصل قضایای شان، میانجیگری را نسبت به مراجعه به نهادهای قضایی ترجیح می دهند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ درگزارش تازه سازمان ملل زیر عنوان "عدالت از نگاه زنان" که امروز از سوی دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان یا یوناما به نشر رسید، بر لزوم تقویت دسترسی زنان قربانی خشونت به عدالت در افغانستان تاکید شده است.
در این گزارش آمده است: " در حالی که چارچوپ حقوقی برای رسیدگی به قضایای خشونت علیه زنان وجود دارد، اما عوامل زیادی به ویژه عدم موجودیت راه حل های مدنی، وجود دارند که مانع دسترسی زنان به عدالت می شوند".
بر بنیاد این گزارش؛ عواملی که زنان معروض به خشونت را در رسیدن به عدالت کمک می کند و یا از آن باز می دارند، شناسایی شده است.
ایوان شیمونوپچ، معاون سرمنشی سازمان مللل متحد در امور حقوق بشر در کنفرانس خبری گفت: " زنانی که با ایشان مصاحبه شده، اظهارداشتند که آنها از طریق میانجیگری خواهان رسیدگی به قضایای خشونت در برابر شان جهت تامین محافظت شان شدند. اما تجارب ما نیز نشان می دهد که میانجیگری باید تقویت گردد تا منظم تر گردیده از معیارهای بلندتری برخوردار شود".
به گفته وی؛ در این گزارش با ۱۱۰ خانم در ۱۸ولایت در ماه های اگست سال ۲۰۱۴ و فبروری سال ۲۰۱۵ گفتگو صورت گرفته است. ۶۵ درصد این زنان حل و فصل قضایای شان را ترجیح می دهند؛ نسبت به مراجع عدلی و قضایی و ۵ درصد آنان خواستار حل قضایای شان در محکمه هستند.
آقای شیمونوپچ افزود: عواملی که زنان میانجیگری را نسبت به مراجع عدلی و قضایی در حل و فصل قضایای شان ترجیح می دهند، موجودیت نارسایی ها در نظام عدلی و قضایی، فساد اداری، سوءاستفاده از صلاحیت وظیفوی، عدم متخصص و مسلکی بودند مسوولین و همچنان فشارهای فرهنگی و خانوادگی می باشند.
وی تصریح کرد: " نظریات و نگرانی هایی که زنان در این گزارش ابراز نموده باید روی اصلاحات در پالسی ها و نهادها اثر گذار واقع شوند تا زنان را مورد محافظت قرار داده و زمینه دسترسی آنان به عدالت را بهبود بخشد".
در همین حال؛ نیکولاس هیسم، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل و رییس یوناما گفت: " همانطوری که تقاضا برای دسترسی به عدالت از طریق میانجیگری در افغانستان افزایش می یابد؛ حکومت باید اطمینان حاصل کند که استفاده از میانجیگری حقوق قربانیان را به طور کامل مورد حفاظت قرار می دهد.
وی افزود: میانجیگری قضایای خشونت علیه زنان مستلزم حمایت و نظارت است تا اطمینان حاصل شود که این روند مطابق به اصول رضایت، مصونیت، بی طرفی و همه شمول بودن صورت می گیرد.
همچنین سیما سمر، رییس کمیسیون حقوق بشر از وضعیت بحرانی کشور در حال حاضر ابراز نگرانی کرده گفت: تازمانی که فرهنگ معافیت ادامه یابد به هیچ وجه گراف خشونت در افغانستان پایین نمی آید.
وی افزود: در سیزده سال گذشته افغان ها دست آوردهای زیادی در راستای حقوق بشر بخصوص حقوق زنان داشته اما این دست آوردها شکننده است.
خانم سمر در اشاره به تصویب نشدن قانون منع خشونت علیه از سوی پارلمان تصریح کرد:" قانون منع خشونت علیه زنان از سوی یک تعداد افراد محافظه کار با مشکل مواجه شد و تاهنوز به تصویب نرسیده است".
در گزارش تازه سازمان ملل پیشنهاد شده است که حکومت افغانستان باید در قوانین، پالیسی ها و نهادها، اصلاحاتی را به میان آورد تا وضعیت آنعده زنانی که در معرض خشونت قرار دارند بهبود یابد.
زهراجویا ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین