۰
نشست خبری رؤسای جمهور افغانستان و ایران؛

در بحث امنیت و مواد مخدر، دو کشور باید عملیات مشترک داشته باشند

يکشنبه ۳۰ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۰۶
اشرف غنی: کار ما این است که اراده سیاسی را به اقدامات عملی زمانی و مکانی مبدل کنیم تا فضای اعتماد‌سازی از طرح به عمل رسیده و به جایی دست یابیم که مسائل عمده طبقه‌بندی شوند و در چارچوب محدود‌یت‌های زمانی به صورت تدریجی اما اساسی مورد توجه قرار گیرند
در بحث امنیت و مواد مخدر، دو کشور باید عملیات مشترک داشته باشند
اشرف غنی احمدزی که در رأس یک هیئت عالیرتبه به تهران سفر کرده است، مورد استقبال همتای ایرانی خود قرار گرفت.
قرار است در این سفر دو روزه روی مسائل مهم امنیتی، اقتصادی، مسئله مهاجرین و... رایزنی و تفاهم صورت گیرد. در این سفر محمد محقق معاون رئیس شورای اجرایی، صلاح‌الدین ربانی وزیر امورخارجه، عالمی بلخی وزیر مهاجرین، حنیف اتمر مشاور امنیت ملی، اکلیل حکیمی وزیر مالیه، داودشاه صبا وزیر معادن و اجمل عابدی سخنگوی ریاست جمهوری ، اشرف غنی را همراهی می کنند.
پس از نشست مشترک و گفتگوهای رؤسای جمهور، آنان در کنفرانس مشترک مطبوعاتی شرکت کردند.
به گزارش خبرگزاری جمهور، به نقل از آژانس خبری فارس، در مذاکرات صورت گرفته قرار شد همکاری اطلاعاتی و عملیاتی بین ایران و افغانستان در مقابله با تروریسم مرزی و قاچاق مواد مخدر صورت گیرد.
آقای روحانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر چگونگی همکاری‌های ایران و افغانستان در مبارزه با تروریسم و قاچاق و مواد مخدر گفت: یکی از مباحثی که هم در جلسه خصوصی و عمومی دنبال کردیم بحث امنیت و مبارزه با مواد مخدر بود که مشکل مواد مخدر این است که تولید آن سال به سال افزایش پیدا کرده است و همه باید تلاش کنیم تا در قدم اول این را مهار کنیم و کاهش دهیم و بعد کلا مسئله مواد مخدر را در منطقه به حل و فصل نهایی برسانیم.
وی افزود: برای این کار دو نوع اقدام نیاز است یک نوع اقدام اطلاعاتی و امنیتی است که از لحاظ اطلاعاتی باید دو کشور در تماس نزدیک‌تر باشند و از لحاظ اقدامات امنیتی دو کشور باید بتوانند هماهنگی‌های لازم را در عملیات داشته یا در برخی مواقع دو کشور عملیات مشترکی داشته باشند.
وی ادامه داد: بخش دیگر آن این است که با مسئله مواد مخدر به طور ریشه‌ای مقابله کنیم و آن کشت جایگزین است که باید در افغانستان انجام شود و در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی ما از هر کمکی دریغ نمی‌کند چرا که در افغانستان زمین آماده به اندازه کافی است و آب به اندازه کافی وجود دارد و هم مردم افغانستان مردم سخت‌کوشی در طول تاریخ بودند و هستند.
روحانی خاطر نشان کرد: بنابر این همه زمینه‌ها برای یک کشت پربرکت مردم افغانستان و مردم منطقه وجود دارد و ما هم مسئله ترانزیت را با همکاری دو کشور آماده می‌کنیم تا محصولات افغانستان از جمله محصولات معدنی آن به کشورهای هدف صادر شود و اقدامات وسیعی ولو این که این اقدامات بلند مدت و سریع جواب نمی‌دهد اما قدم به قدم پیش خواهیم رفت.
روحانی خاطرنشان کرد: من فکر نمی‌کنم دو ملت بزرگ در این منطقه ایران و افغانستان و دو دولت در این منطقه نتوانند مسائل خود را حل و فصل کنند و حریررود بتواند مانعی برای توسعه روابط دو کشور باشد، امیدواریم دو کشور به همراه ترکمنستان که در این رودخانه به یک چارچوبی برسیم که نفع همه منطقه و ملت‌ها را به همراه داشته باشد.
محمداشرف غنی نیز در این نشست گفت: از میهمان‌نوازی شما به نمایندگی از ملت، دولت و هیات همراه خود شکر می‌کنم و امید است که دعوت ما را برای سفر به کابل بپذیرید تا پذیرای شما باشیم.
وی با اشاره به فرصت همکاری‌های دو جانبه میان ایران و افغانستان خاطر نشان کرد: تاکید ما بر این است تا فصل مشترکی از روابط ایجاد شود تا مشکلاتی که وجود داشته است به صورت موردی، مورد مطالعه و راه حل قرار دهیم و راهی که وجود دارد این است که از فرصت‌ها برای همکاری دو جانبه، سه جانبه و چهار جانبه از منطقه و تبدیل منطقه از یک نقطه خطر به نقطه صلح و ثبات استفاده شود.
اشرف غنی با بیان اینکه امروز با خطر جدی تروریسم روبه‌رو هستیم خاطر نشان کرد: روزانه در این زمینه قربانی می‌دهیم با وحشت و بربریت سروکار داریم و بدون همکاری همه‌جانبه منطقه‌ای پدیده شوم مثل داعش مهارشدنی نیست اما اراده ملت افغانستان قوی است؛ ما قبرستانی برای حرکات تروریستی خواهیم بود و در این مبارزه با این حرکات تروریستی نباید شک و شبهه‌ای وجود داشته باشد
وی درباره موضوع مهاجران افغانستان در ایران گفت: ما در این خصوص خواستار برگشت مهاجران به صورت تدریجی و اساسی هستیم در عین حال رفت و آمد تمام مهاجران ما ثبت شود و این اقدامی است که دولت افغانستان انجام می‌دهد.
اشرف‌غنی خاطر نشان کرد: کار ما این است که اراده سیاسی را به اقدامات عملی زمانی و مکانی مبدل کنیم تا فضای اعتماد‌سازی از طرح به عمل رسیده و به جایی دست یابیم که مسائل عمده طبقه‌بندی شوند و در چارچوب محدود‌یت‌های زمانی به صورت تدریجی اما اساسی مورد توجه قرار گیرند و امیدواریم یک ارتباط پایدار و محکم داشته باشیم.
اشرف غنی در پاسخ به سوال خبرنگاری، مبنی بر تصمیم دولت این کشور برای مذاکره با ایران برای حل مشکل رودخانه هیرمند، گفت: ما در حوزه دریایی ۵ حوزه عمده داریم که یک حوزه آن مربوط به رودخانه هیرمند است. ضرورت دارد که ما برای مسئله محیط زیست همکاری‌های بیشتری داشته باشیم. برای هیرمند نیز باید مذاکرات و مطالعات لازم صورت بگیرد. باید برای ایجاد بازار برای زراعت مدرن و فصلی که با بازار جهانی مرتبط باشد، اقدام شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین