۰
سومین جلسه دادگاه فرخنده؛

اتهامات علیه ماموران پولیس به بررسی گرفته شد

دوشنبه ۱۴ ثور ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۵
اتهامات علیه ماموران پولیس به بررسی گرفته شد
در سومین روز جلسه بررسی پرونده خانم فرخنده در دادگاه ابتدایی کابل اتهامات علیه ماموران پولیسی که در محل حادثه حضور داشتند به بررسی گرفته شد.
تاکنون پرونده ۴۹ متهم در پیوند به قتل خانم فرخنده به دادگاه فرستاده شده که در میان این متهمان، ۱۹ مامور پولیس نیز شامل می باشد.
در اولین و دومین روز جلسه ی بررسی این پرونده، اتهامات علیه افراد ملکی به بررسی گرفته شده و در این جلسات اتهام اصلی در پرونده از سوی دادستان، ضرب و شتم منجر به قتل و آتش زدن جسد فرخنده از سوی افراد متهم عنوان شد.
اما در جلسه ی امروز که اتهامات علیه ماموران پولیسی به بررسی گرفته شده بود؛ دادستان این ماموران را متهم به غفلت و عدم استفاده از صلاحیت در وظیفه نمود.
اما این ماموران پولیس و وکلای مدافع شان این ادعای دادستان را بی اساس خوانده و تاکید نمودند که دادستان پرونده در مورد آنان سلیقه ای برخورد کرده است.
حسیب الله آمر حوزه دوم شهر کابل که قبلا از سوی رییس دادگاه ابتدایی حکم بازداشتش صادر شده بود؛ اظهار داشت که وی در روز وقوع این حادثه بر اساس فرمان فرماندهی پولیس کابل برای تامین امنیت کنفرانس پایپ لاین تاپی در هوتل سرینا موظف شده بود.
وی بیان داشت که با وجود آن هم وی زمانی که از این حادثه آگاه می شود؛ خودش را در محل رویداد رسانده و با جدیت وظایف خود را انجام داده است.
آمر حوزه دوم شهر کابل، فرماندهی پولیس کابل را به بی تفاوتی در کنترول این حادثه متهم نموده و گفت که زمانی که وی از این حادثه خبر شده فرماندهی پولیس کابل را در جریان گذاشته و خواهان کمک شده بود که نیروهای کمکی با یک ساعت تاخیر به محل حادثه می رسند.
حسیب الله با بی اساس خواندن اتهامات علیه خودش و ماموران پولیس زیر امرش تاکید نمود که آنان برای کنترول اوضاع از تمامی امکانات دست داشته شان استفاده کرده اند؛ اما به دلیل کثرت جمعیت موفق به جلوگیری از حادثه نشده اند.
به گفته ی وی؛ اقدام به شیلک هوایی برای کنترول اوضاع، تلاش برای انتقال خانم فرخنده از ساحه ی حادثه، در جریان گذاشتن مقامات ذیصلاح فرماندهی پولیس کابل و خواستن کمک از آنان اقداماتی بودند او برای جلوگیری از این حادثه انجام داده است.
در همین حال؛ سایر سربازان پولیسی که دادستان اتهامات آنان را غفلت و عدم استفاده از صلاحیت وظیفه ای خوانده بودند نیز با بی اساس خواندن این ادعاها؛ تاکید نمود که آنان از هیچ کوششی برای جلوگیری از این حادثه دریغ نکرده اند.
برخی دیگر از ماموران پولیس کشفی که نیز اتهام شان همان غلفت وظیفه ای و عدم استفاده از صلاحیت شان عنوان شده بودند تاکید نمودند که بر اساس لایحه ی وظایف، آنان فقط صلاحیت کشف و شناسایی را دارند و در دیگر امور، تابع امر مقامات بالا می باشند.
در همین حال؛ وکیل مدافع خانم فرخنده نیز گفت: " خانواده فرخنده فقط خواهان تطبیق عدالت اند و باید راننده ای که وی را زیر گرفته نیز بازداشت و مجازات شود".
صفی الله مجددی رییس دادگاه ابتدایی شهر کابل بعد از شنیدن صورت دعوا، دلایل الزام، توضیحات متهمان، دفاعیه وکلای مدافع متهمان و دلایل برائت با اعلان ختم جلسه گفت که به خاطر تامین عدالت نیاز است تا آنان در اینباره بررسی بیشتری داشته باشند.
آقای مجددی تصریح نمود: " به خاطر این که موضوع، موضوع کلانی است و ۸ جلد دوسیه است؛ اوراق نهایت زیاد است؛ تعداد متهمین هم زیاد است؛ مداوله در مورد تصمیم گیری آنان کار پانزده دقیقه و نیم ساعت و یک ساعت نیست، تعمیق بیشتر برای تامین امنیت در این زمینه لازم است؛ هیات قضایی تصممی گرفتند که سر از همین لحظه و فردا در زمینه مدواله داشته باشند و پس فردا به جلسه ی خود ادامه می دهیم".
گفتنی است که در این جلسه عبدالعلی محمدی مشاور حقوقی محمداشرف غنی رییس جمهور نیز اشتراک کرده بود که می تواند نشان دهنده ی اهمیت چگونگی بررسی این پرونده باشد.
مهدی هاشمی ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین