۰
نهادهای ناظر بر روند انتخابات:

ایجاد کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی، با بن بست مواجه شده است

شنبه ۲ جوزا ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۲
ایجاد کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی، با بن بست مواجه شده است
رهبران حکومت وحدت ملی، از امضای توافق نامه سیاسی تا آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی. توافق رهبران حکومت بود که اصلاحات در نظام انتخاباتی شکل گیرد؛ اما دیده می شود که هیچ گونه اراده ای برای آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی وجود ندارد.
نهادهای ناظر بر روند انتخابات تاخیر در ایجاد این کمیسیون را نگران کننده می خوانند و می گویند که کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی به بن بست مواجه شده است.
نعیم ایوب زاده رییس بنیادانتخابات شفاف افغانستان(تیفا) می گوید: تا زمانی که رهبران حکومت دست از اختلافات سیاسی برندارند، اصلاحات به وجود نخواهد آمد.
وی دو دلیل عمده را در خصوص عدم ایجاد کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی یادآوری کرد؛ نخست، جدول زمانی برگزاری انتخابات پارلمانی اعلام نشده و نیز، اختلافات موجود روی گزینش چهره ها در رهبری کمیسیون های مستقل انتخاباتی است.
آقای ایوب زاده تاکید کرد که حکومت آمادگی لازم را برای برگزاری انتخابات شفاف پارلمانی نگرفته است تا شهروندان در این انتخابات اشتراک کنند و این امر باعث شده که کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی با بن بست مواجه شود.
در همین حال؛ نعیم اصغری مدیر برنامه های بنیاد انتخابات شفاف و عادلانه افغانستان(فیفا) نیز می گوید: تا زمانی که اختلافات سیاسی میان رهبران حکومت وحدت ملی حذف نشود؛ اصلاحات در نظام انتخاباتی به وجود نخواهد آمد.
وی ابراز نگرانی کرد که جامعه جهانی به دلیل عدم اصلاحات در نظام انتخاباتی، کمک هایش را به کمیسیون های انتخاباتی قطع کرده و برای جلب این کمک ها، نیاز است تا اصلاحات هرچه زودتر به وجود آید.
از سویی هم؛ شماری از اعضای مجلس نمایندگان نگران اصلاحات در نظام انتخاباتی اند. این نمایندگان می گویند، به جای اصلاحات، بحران دیگر در افغانستان شکل نگیرد.
این عضو مجلس نمایندگان خاطرنشان کرد: اصلاحات در نظام انتخاباتی حتمی است؛ اما در حال حاضر، چالش ها در حکومت وحدت ملی، چگونگی روی دست گرفتن میکانیزم اصلاحات در کمیسیون ها است که تاهنوز رهبران به تفاهم نرسیده اند.
آقای مهدوی تاکید کرد که رهبران حکومت تلاش کنند تا این که اصلاحات به وجود بیاید، باید از بحران جلوگیری شود و کاری نشود که به جای اصلاحات، بار دیگر بحران در کشور فراگیر شود.
خواستیم دیدگاه ریاست جمهوری و ریاست اجرایی را با خود داشته باشیم؛ اما با تماس های مکرر،‌ حاضر به پاسخگویی نشدند.
در حال حاضر، جانداد اسپین غر به گونه غیر مستقیم از سوی ارگ ریاست جمهوری به عنوان رییس کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی برگزیده شده؛ اما این کمیسیون هنوز کار خود را به دلیل موجودیت اختلافات، آغاز نکرده است.
تاخیر در آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی باعث قطع کمک های جامعه جهانی به کمیسیون انتخابات شده است، جامعه جهانی زمانی کمک می کند که اصلاحات در انتخابات شکل گیرد.
وحید فرزان – خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین