۰

مجلس، حنیف اتمر و معاون امنیت ملی را فرا می خواند

دوشنبه ۴ جوزا ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۱
مجلس، حنیف اتمر و معاون امنیت ملی را فرا می خواند
مجلس نمایندگان در جلسه امروز دوشنبه اش تصمیم گرفت تا حنیف اتمر رییس شورای امنیت ملی، حسام الدین حسام معاون اول امنیت ملی و رحمت الله نبیل رییس امنیت ملی را در ارتباط به تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان فرا بخواند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ این تصمیم پس از ارایه گزارش کمیسیون های امنیت داخلی، امور دفاعی و امور بین المللی در مورد تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان، از سوی مجلس گرفته شد.
این سه کمیسیون در جلسه مشترک روز گذشته شان حنیف اتمر رییس شورای امنیت و رحمت الله نبیل رییس امنیت ملی را دعوت کرده بود که آقای اتمر در جلسه روز گذشته حضور نیافت و همچنین جلسه دیروز سری اعلام شد.
هر چند رییس امنیت ملی گفته است که این تفاهم نامه نهایی و قابل اجرا نیست؛ اما گزارش گران کمیسیون سه گانه مجلس می گویند که کار تفاهم نامه تمام شده و دیگر تغییراتی در آن وارد نخواهد شد.
عبدالحی آخندزاده عضو کمیسیون امنیت داخلی گفت: " تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان نهایی شده و آوردن تغییرات در این تفاهمنامه ناممکن است".
عبدالقیوم سجادی عضو کمیسیون امور بین المللی مجلس گفت: " در جلسه دیروز، همه اعضا از موضع امنیت ملی در ارتباط به بحث تفاهم نامه حمایت کردند؛ اما تفاوت نظرهای جدی میان شورای امنیت و ریاست امنیت وجود داشته است".
موضع امنیت ملی این بوده است که امضای تفاهم نامه به دلیل نا باوری‌ها در سیاست پاکستان، بجای تامین منافع ملی؛ افغانستان را متضرر خواهد ساخت.
سجادی خاطرنشان کرد که لغو این تفاهم نامه با اکثریت آرای نمایندگان مجلس و بازخواست از کسانی که این تفاهم نامه را امضا کرده اند، از پیشنهادات کمیسیون های موظف برای مجلس است.
آقای سجادی بیان داشت: " اقدامی که صورت گرفت تبعات منفی برای منافع افغانستان ایجاد کرد؛ پشت سر این اقدام عجولانه چه کسانی بودند که قبل از توافق نظر رهبری حکومت وحدت ملی و در روزهای اول عقب نشینی کردند. در این ارتباط صلاحیت پارلمان ایجاب می کند تا فرد مسوول را مورد بازخواست قرار دهد و روشن شود که این اقدام در مصاف چه چیزی صورت گرفته است".
در همین حال؛ هیله ارشاد گفت که مجلس حق ندارد تفاهم نامه استخباراتی را لغو کند.
اما آقای سجادی در پاسخ خانم ارشاد چنین بیان داشت: " یادداشت های تفاهم دو حالت دارد، یادداشت هایی که ساده و اجرایی است دو مقام رسمی دو حکومت می نشیند که از این به بعد مذاکره بر سر یک موضوع ادامه پیدا کند؛ این نوع یادداشت تفاهم نیازی به تایید پارلمان ندارد؛ اما یادداشت های تفاهمی که تعهد برای کشورها ایجاد کند نیاز به موافقت مجلس دارد".
از سویی هم؛ این نمایندگان گفتند که ریاست امنیت ملی متن تفاهمنامه استخباراتی با پاکستان را در اختیار آنان قرار نداده است.
سرانجام رییس مجلس تصمیم گرفت که حنیف اتمر رییس شورای امنیت ملی، رحمت الله نبیل رییس امنیت ملی و حسام الدین حسام معاون اول ریاست امنیت ملی به مجلس دعوت شوند.
پس از واکنش های تند اعضای مجلسین شورای ملی و آگاهان امور، رییس جمهور غنی نیز اعلام کرده است که تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان نهایی نشده و تغییراتی در آن به وجود خواهد آمد.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین