۰

تنش میان کمیته رؤسا و سایر نمایندگان بر سر پیمان استخباراتی با پاکستان

چهارشنبه ۶ جوزا ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۱
تنش میان کمیته رؤسا و سایر نمایندگان بر سر پیمان استخباراتی با پاکستان
برخی نمایندگان مجلس، کمیته رؤسای این مجلس را به در نظر نگرفتن فیصله عمومی مجلس نمایندگان متهم کردند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ شماری از نمایندگان، کمیته رؤسای مجلس را متهم کردند که برخلاف فیصله عمومی مجلس، استجواب رییس شورای امنیت ملی، رییس و معاون ریاست امنیت ملی را در آجندای هفته آینده این مجلس نگرفته است.
در جلسه روز دوشنبه چهارم جوزا دو پیشنهاد از سوی کمیسیونهای امنیت داخلی، امور دفاعی و روابط خارجی مطرح شد که یکی استجواب مسئولان دخیل در امضای تفاهمنامه به جلسه عمومی بود و دیگری هم لغو تفاهمنامه از طریق یک رای گیری در مجلس؛ اما کمیته روسا در نشست روز سه شنبه خود، این موضوع را در آجندای جلسات هفته آینده مجلس نگرفته است.
عبدالرئوف ابراهیمی که در جلسه روز دوشنبه،‌ استجواب مسئولان درجه یک امنیت ملی را مطرح کرده بود، در جلسه امروز چهارشنبه حضور نداشت.
در همین حال؛ برخی نمایندگان مجلس، می گویند، تصمیم کمیته رؤسا برخلاف فیصله عمومی مجلس و اصول وظایف داخلی و مغرضانه است.
شکیبا هاشمی در این مورد گفت: " تمام اعضای کمیسیون امنیت داخلی، امور دفاعی و روابط خارجی فیصله کرده بودیم که تفاهمنامه استخباراتی ملغا شود؛ اما دیروز در کمیته رؤسا آقای نجرابی رییس کمیسیون امنیت داخلی بر خلاف رای تمامی اعضا، گفته است تا زمانیکه سرنوشت اعلامیه ۵ مرحله ای ریاست امنیت معلوم نشده، تفاهمنامه داخل تالار نشده و رای گیری بالایش صورت نگیرد".
خانم هاشمی افزود که آقای عبدالرئوف ابراهیمی چرا برخلاف فیصله عمومی مجلس، استجواب مسئولان دخیل در امضای تفاهمنامه را در آجندای جلسات هفته آینده نگرفته است.
او کمیته رؤسا را به معامله گری متهم کرد و بیان داشت: " به همین خاطر می گویم با سرنوشت این ملت بازی نکنید، هر کسی می خواهد افغانستان را بفروشد؛ این آرمان را به گور ببرد، شما نمی توانید با سرنوشت افغانستان معامله کنید".
عبدالحی آخوندزاده نیز خاطرنشان کرد: در جلسه عمومی روز دوشنبه فیصله شد که رییس شورای امنیت، رییس امنیت ملی و معاون امنیت ملی به جلسه عمومی خواسته شوند که چرا تفاهمنامه را امضا کرده اند و متن تفاهمنامه را هم بیاورند که چه موادی در آن گنجانیده شده است؛‌ اما روز گذشته کمیته روسا نیز بالای آن بحث کرده و این موضوع را در آجندا نگرفته است.
آقای آخوندزاده افزود: " زمانی که بالای یک موضوع در تالار فیصله می شود، دیگر کمیته رؤسا حق ندارد آنرا از آجندا بیرون کند، آیا این خیانت با سرنوشت مردم نیست؟".
عبدالرحمان رحمانی دیگر عضو مجلس نیز گفت: "در تالار عمومی فیصله نکردید که پیمان امنیتی با پاکستان مساله حیاتی است و باید در آجندا گرفته شود؛ مسوولین بیایند مواد تفاهمنامه را برای ما بگویند و بعد ما سرش فیصله می کنیم، باز چه معامله شد که تا ۱۳ جوزا این موضوع را در آجندا گرفته نشده است".
آقای رحمانی گفت که مجلس پیش از این از کارکرد مسوولان امنیتی راضی نبود؛ اما چطور حالا راضی شده اید.
آقای ابراهیمی در جلسه امروز مجلس حضور نداشت؛‌ اما ظاهر قدیر معاون اول مجلس گفت که ۲۰ نماینده می توانند با امضای پیشنهاد، موضوع را دوباره و به طور مستقیم شامل آجندا سازند.
این در حالی است که مجلس پیش از این نیز از موضع اش عقب نشینی کرده است.
دو هفته پیش در یکی از جلسات عمومی همه نمایندگان با حضور رییس کمیسیون انتخابات به مجلس مخالفت کردند؛‌ اما آقای نورستانی بر خلاف فیصله عمومی مجلس، هفته گذشته به تالار عمومی فراخوانده شد.
عبدالله امینی ــ مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین