۰

آیا رسانه ها به بزرگ شدن داعش کمک کرده اند؟

پنجشنبه ۱۱ سرطان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۶
آیا رسانه ها به بزرگ شدن داعش کمک کرده اند؟
مقامات وزارت امور داخله کشور به تازگی حضور شبه نظامیان گروه تروریستی داعش در ولایت های هلمند، ننگرهار و فراه را تایید کرده اند. ریاست عمومی امنیت ملی نیز از تشکیل واحدهای ویژه مبارزه با داعش و آغاز عملیات برای سرکوب عناصر این گروه تروریستی خبر داده است.
قبل از این که حضور داعش در افغانستان از سوی نهادهای کشفی و امنیتی تایید شود؛ برخی از رسانه های داخلی و خارجی از چند ماه بدین سو با نشر گزارش هایی، تاکید به حضور داعش در برخی از مناطق کشور داشتند؛ اما از سوی حکومت این مساله به شدت تکذیب می شد.
بعد از روی کار آمدن حکومت وحدت ملی، حضور داعش در افغانستان به یکی از سوژه های داغ در برخی از رسانه های کشور تبدیل شد و حتا این رسانه ها گزارش هایی از تعداد جنگجویان و چگونگی فعالیت داعش در کشور به نشر رسانند؛ اما ارگان های کشفی و استخباراتی در مقابل این گونه گزارش ها خاموش بودند.
گزارش های پی در پی رسانه ها پیرامون حضور داعش در افغانستان، کم کم به یک نگرانی جدی در میان مردم و نمایندگان آنان در شورای ملی تبدیل شد و روز به روز اطلاعات رسانه ها از حضور داعش بیشتر و حتا از مراکز فعالیت های آنان پرده برداشته می شد؛ اما با وجود آن، منابع رسمی هرگز این گزارش ها را تایید نکردند.
حال که حضور داعش رسما از سوی حکومت تایید شده؛ به نظر می رسد که ارگان های کشفی و استخباراتی، اطلاعات کمتری در این باره نسبت به برخی از رسانه ها داشته اند که این مساله می تواند نشان دهنده ضعف و یا هم غفلت و سهل انگاری این نهادها باشد.
اطلاعات دقیق برخی از رسانه ها از مناطق و مراکز شبه نظامیان داعش در کشور و چگونگی دسترسی آنان به این معلومات و بی توجهی نهادهای استخباراتی نسبت آن، بدون شک برای همه شهروندان کشور سوال برانگیز است.
دسترسی رسانه ها به این معلومات، در دو حالت می تواند قابل بحث باشد؛ اول این که امکان دارد این رسانه ها به صورت مستقیم به حامیان داعش دسترسی داشته و در خدمت آنان قرار گرفته باشند که احتمال آن بسیار کم است. اما بدون شک ظهور داعش در سوریه و عراق مدیون برخی از رسانه های خارجیست و نقش آنان را نمی توان به دستاوردهای داعش در این کشورها نادیده گرفت. دوم این که احتمال دارد این رسانه ها- با توجه به جوان بودن رسانه ها در کشور- ناخواسته سیاست حامیان داعش را پیروی کرده و به تقلید از رسانه هایی که در اختیار این گروه تروریستی قرار دارد؛ چنین اطلاعاتی را نشر کرده باشند.
اما انتقاد اصلی بیشتر شهروندان متوجه ارگان های استخباراتی به نحوه ی برخورد آنان با این گونه اطلاعات و گزارش هاست؛ این برخوردها می تواند برخاسته از ضعف، سهل انگاری و غفلت این نهادها باشد و احتمال دارد ناشی از سیاست رهبران حکومت نیز باشد؛ اگر بی توجهی نهادهای امنیتی برخاسته از سیاست دولتمردان باشد؛ بدون شک، گمانه زنی ها مبنی بر پذیرش حضور داعش در کشور از سوی آنان قوت بیشتری می گیرد.
بدون در نظرداشت این که این گمانه زنی ها تا چه اندازه می تواند به واقعیت ها نزدیک باشد؛ حکومت افغانستان مسوولیت دارد تا در برابر هرگونه اطلاعات و گزارش هایی که می تواند تهدیدی برای امنیت کشور محسوب شود؛ باید با جدیت برخورد نموده و پاسخگوی نگرانی های شهروندان باشد.
بدون شک، داعش با اعمال تروریستی و غیرانسانی در سوریه و عراق؛ زمینه ی فکری در افغانستان ندارد؛ اما داشتن حامیان قوی و ثروتمند، این امکان را برای آنان فراهم می سازد تا از نبود امنیت، فقر و بیکاری در افغانستان استفاده کرده و به سربازگیری بپردازد که نباید حکومت از این مساله غافل باشد.
مهدی هاشمی ــ کابل


نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین