۰
کمیته مصونیت خبرنگاران:

افزایش خشونت از سوی حکومت برضد خبرنگاران تکان دهنده است

پنجشنبه ۵ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۵
افزایش خشونت از سوی حکومت برضد خبرنگاران تکان دهنده است

کمیته مصونیت خبرنگاران از افزایش خشونت ها از سوی مقام های حکومتی در برابر خبرنگاران ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ مسوولان این کمیته می گویند که خشونت ها از سوی مقام های حکومتی در برابر خبرنگاران در شش ماه اول ۲۰۱۵ نسبت همین مدت در سال گذشته ۷۲ درصد افزایش یافته و تکان دهنده است.
در گزارشی که از سوی این نهاد به نشررسیده؛ آمده است که در شش ماه اول سال ۲۰۱۵، ۳۹ مورد خشونت در برابر خبرنگاران به ثبت رسیده که نسبت به شش ماه اول سال گذشته کاهش ۴۳ درصدی را نشان می دهد؛ اما از این تعداد ۲۸ خبرنگار توسط مقام های دولتی مورد خشونت قرار گرفته اند که نسبت به سال گذشته ۷۲ درصد افزایش را نشان می دهد.
بر اساس این گزارش؛ طالبان ۱۲ درصد، افراد ناشناس ۱۲ درصد و زورمندان محلی نیز عامل ۳ درصد خشونت علیه خبرنگاران اند.
سال گذشته ۶۳ مورد خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده بود.
در گزارش تازه کمیته مصونیت خبرنگاران آمده که در شش ماه نخست سال جاری میلادی ۱ خبرنگار کشته شده، چهار خبرنگار دیگر زخمی شده اند، ۱۹ نفر دیگر لت و کوب شده اند ۲ نفر بازداشت و ۱۳ خبرنگار دیگر هم با تهدید های گوناگون رو برو شده اند.
گزارش افزوده که بیشترین خشونت ها در زون غرب کشور و کمترین آن در زون مرکز به ثبت رسیده است.
نجیب شریفی رییس کمیسیون مصونیت خبرنگاران، آمار ۷۲ درصدی خشونت مقام های دولتی را در برابر خبرنگاران تکان دهنده خواند و گفت که این میزان خشونت در سه سال گذشته بی سابقه بوده است.
شریفی افزود: " نگرانی جدی ما عدم حمایت مسوولان حکومتی از خبرنگاران است؛ این مساله بین حکومت و خبرنگاران فاصله بیشتر و موانع بزرگی ایجاد می کند".
به گفته وی؛ رسانه ها در تقویت حکومت نقش سازنده دارد و مقام های حکومتی باید ازاین نقش استفاده موثر کنند.
شریفی، عدم آگاهی از اصول، اخلاف و قانون را عامل اصلی خشونت در برابر خبرنگاران خواند که به گفته او؛ در برخی اوقات خود خبرنگاران نیز مسبب آن است.
او با اشاره به برخورد اخیر حنیف اتمر با متهمان گرداننده ای صفحه مجازی کابل تکسی گفت که حکومت متوجه باشد که عصر امروز مانند چند سال قبل نیست و مقام ها نمی توانند با زور و فشار صدای آزادی را خاموش کنند.
کمیسیون مصونیت خبرنگاران همچنین از وضعیت حضور خانم ها در رسانه ها ابراز تاسف کرد و گفت که کارمندان زن در رسانه ها کاهش یافته است.
رییس این کمیسیون گفت: بر اساس بررسی های ابتدایی این نهاد، زنان به دلیل خشونت و آزار و اذیت جنسی کمتر حاضر می شوند که در رسانه ها کار کنند.
پیش از این یک نهاد حامی حقوق زنان نیز از آزار و اذیت جنسی خبرنگاران در رسانه ها سخن گفته است.
کمیسیون مصونیت خبرنگاران همچنین از تصویب مقررات مصونیت کاری خبرنگاران توسط کابینه حکومت وحدت ملی خبرداد و گفت که این مقررات به زودی از سوی رییس جمهور نیز توشیح خواهد شد.
این نهاد مدعی است که نسبت خلا قانونی، نمی تواند از خبرنگارانی که از کار اخراج می شود، دادخواهی کند.
عبدالله امینی ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین