۰
احمدضیا:

نظام معارف کشور نباید فاسد باشد!

يکشنبه ۸ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۸
نظام معارف کشور نباید فاسد باشد!


نماینده رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومتداری خوب می گوید که معارف باید کاملا بی طرف و به فکر تربیت اولاد وطن باشد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ احمدضیا مسعود، نماینده ویژه رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومتداری خوب امروز از وزارت معارف دیدن و کارکرد آن وزارت را بررسی کرد.
وی ضمن تاکید بر شفافیت نظام معارف در کشور گفت: " مساله شفافیت بسیار مهم است؛ در معارف بودجه ای که به مصرف می رسد باید برای تربیت اطفال وطن مصرف شود! هرگونه تمایلات مادی و هرگونه سوءاستفاده، تمایلات قومی و هرگونه تمایلاتی که معارف را سیاسی بسازیم یک جفای بسیار بزرگ در حق ملت افغانستان است؛ معارف کاملا بی طرف باشد؛ اگر از حالا ما سلیقه های خود را در معارف دخیل بسازیم شاهد یک معارف سیاست زده خواهد بودیم".
آقای مسعود تصریح کرد: معارف سنگ تهداب یک جامعه را بوجود می آورد که همه ترقی و پیشرفت کشور ارتباط مستقیم با معارف کشور دارد؛ اگر معارف سالم باشد؛ در همه ابعاد زندگی پیشرفت های ملموسی در حیات ملی یک جامعه به وجود می آید.
سیستم های کهنه و عقب مانده تعلیمی در وزارت معارف نیازمندی های نسل جدید معارف کشور را مرفوع نمی کنند.
احمدضیا، روی ایجاد یک استراتژی تعلیمی جامع و کارا در کشور تاکید کرده از وزارت معارف خواست که برای رشد معارف در کشور یک کمیسیون علمی و تحقیقاتی را به وجود آورد.
وی عدم موجودیت، تعلیمات و مهارتهای مسلکی را دلیل بیکاری جوانان و تحصیل یافتگان در کشور خوانده و از وزارت معارف خواست که یک مرکز تعلیمات مسلکی را شامل برنامه های خود بسازد.
آقای مسعود با انتقاد از پایین بودن کیفیت درسی در وزارت معارف افزود: " اگر معارف سالم نباشد؛ مشکل است که ما انتظار شخصیت های علمی را داشته باشیم یا این که سرمایه های انسانی به صورت درست شکل بگیرید".
در همین حال؛ مسئولان وزارت معارف چالش های عمده که فراراه این وزارت قرار دارد با آقای مسعود در میان گذاشتند.
مسوولان وزارت معارف، کمبود آموزگاران اناث و مسلکی، کمبود بودجه، ظرفیت پایین نظارت کنندگان، مداخلات بیرونی در امور مربوطه، ایجاد مکاتب و استخدام کارمندان، ناامنی ها در برخی از ولایات کشور و تیوری بودن نصاب تعلیمی را از عمده ترین چالشهای معارف کشور دانسته و می گویند که هنوز هم نزدیک به پنچاه درصد از مکاتب کشور فاقد ساختمان هستند و ۴۰ درصد از آموزگاران حداقل معیاری های معلمی را دارا نمی باشند.
زهرا جویا ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین