۰
حاجی دین محمد:‌

دور دوم مذاکرات صلح به تلاش چین و امریکا آغاز می شود

دوشنبه ۹ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۱۲
دور دوم مذاکرات صلح به تلاش چین و امریکا آغاز می شود

مقام های شورای عالی صلح می گویند که دور دوم مذاکرات صلح قرار است با تلاش کشورهای چین و امریکا بزودی آغاز شود.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ حاجی دین محمد سرپرست شورای عالی صلح که در کنفرانس علمی ارزیابی پروسه صلح افغانستان، در کابل صحبت می کرد گفت: "تلاش ها به منظور از سرگیری دوباره مذاکرات صلح آغاز شده است؛ دولت افغانستان می کوشد تا از طریق چین و امریکا بر پاکستان فشار وارد کند تا آن کشور طالبان را دوباره به پای میز مذاکره بکشاند".
آقای دین محمد افزود: امید ها در زمینه ای از سرگیری دوباره مذاکرات تازه شده و کشور چین در زمینه وعده جدی داده است که در روند صلح افغانستان کمک کند.
پس از افشای مرگ ملا عمر توسط امنیت ملی افغانستان، روند مذاکرات صلح با طالبان تا مدت نامعلومی به تعویق افتاد.
پیش از این هیات های صلح افغانستان و طالبان تحت نظارت چین و امریکا با هم رو در رو مذاکره کرده اند.
سرپرست شورای عالی صلح تاکید می ورزد که جنگ افغانستان هم بعد داخلی و هم بعد خارجی دارد و بحث ها بر سر این که ابتدا به کدام یک از این معضله رسیدگی شود نیز جریان دارد.
از سوی هم، فرامرز تمنا رییس مرکز مطالعات وزارت امور خارجه می گوید که جنگ در افغانستان با ورود ناتو به این میدان، از شکل نیابتی بیرون شده و به شکل تقابلی برای کسب منفعت ها ادامه دارد.
آقای تمنا خاطرنشان کرد که چهار سیستم امنیتی مانند سیستم های امنیتی آسیای میان با محوریت روسیه، سیستم شرق میانه با محوریت ایران و کشورهای عربی، سیستم امنیتی جنوب آسیا با محوریت هند و پاکستان و سیستم امنیتی ناتو که سایه نیز یاد می شود در افغانستان برسر منافع شان جنگ دارند.
به گفته وی، محیط استراتیژیک افغانستان از گذشته متفاوت است و ماهیت جنگ هم تغییرکرده است و اما شناخت بازیگران جنگ نیز پیچیده تر شده است.
او خاطر نشان کرد که بازیگران غیردولتی مانند داعش و گروه های دیگر نیز در جنگ افغانستان افزوده شده است.
رییس مرکز مطالعات وزارت امور خارجه با انتقاد از دولت گفت که افغانستان هنوز برای کنترل بازیگران غیر دولتی مثل داعش موفق نبوده است.
از سوی هم شاه محمود میاخیل آگاه مسایل سیاسی می گوید که افغانستان دارالاحرب نیست و جنگ های موجود در کشور اهداف شخصی و منطقه ای دارد که افرادخاص در آن مورد استفاده قرار می گیرند.
میاخیل تاکید ورزید که گروه طالبان مشروعیت نداشتند و پس از مرگ ملاعمر نیز کاملا مشروعیت خود را از دادند زیرا این گروه توسط پاکستانی ها هدایت می شوند.
این سخنرانان با اشاره براینکه دولت افغانستان باید با دقت و شفافیت در راستای صلح گام بردارد، بر حمایت از روند صلح و نیاز مردم افغانستان به این مهم تاکید ورزیدند.
کنفرانس علمی ارزیابی پروسه صلح افغانستان به ابتکار خبرگزاری پژواک راه اندازی شد.
در این کنفرانس عملکردهای حکومت و شورای عالی صلح افغانستان ضعیف و بدون دست آورد خوانده شد.
اشتراک کننده گان تاکید ورزیدند که حکومت باید صلح را از شکل پروژه ای بیرون کشیده و به یک پروسه موثر و ادامه دارد، تبدیل کند.
دانش کروخیل رییس خبرگزاری پژواک گفت که این خبرگزاری در شش ماه گذشته با ۳۵۰ نفر در ۳۴ ولایت در رابطه به صلح صحبت کرده است و همه پاسخ دهندگان از عملکردهای شورای عالی صلح و حکومت در آوردن صلح نا راضی هستند.
آقای کروخیل بیان داشت که آنان در نشست امروزی پاسخ و درخواست شهروندان افغانستان را نسبت به روند صلح مطرح کرده اند تا به گوش حکومت برسد.
براساس یک بررسی، از آغاز فعالیت های شورای عالی صلح تا اکنون ۷۸۲ میلیون دالر در راستای صلح به مصرف رسیده است.
عبدالله امینی - کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین