۰
سیده مژگان مصطفوی:

خبرنگاری در افغانستان باید متفاوت باشد

دوشنبه ۹ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۸
خبرنگاری در افغانستان باید متفاوت باشد


مقام ها در وزارت اطلاعات و فرهنگ تاکید دارند که افغانستان در شرایط ویژه خود قرار دارد و خبرنگاری نیز باید بر اساس منافع ملی تنظیم شده و متفاوت از وضعیت کنونی باشد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ مسوولان در وزارت فرهنگ کشور نقش رسانه ها را در تامین صلح، ثبات و اصلاح جامعه موثر می دانند و می گویند که خبرنگاران باید برای رفع چالش ها در کشور بکوشند.
سیده مژگان مصطفوی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: " موضوع بحث خبرنگاری صلح و یا این که چگونه گزارشگران سفیران صلح نیز باشند؛ یک بحث مهم و جالب است؛ افغانستان کشوری در حال درگیری و منازعه است و باید سبک روزنامه نگاری ما نیز با توجه به شرایط کشور متفاوت باشد".
خانم مصطفوی تاکید ورزید که در خبررسانی باید بیشتر روی منافع ملی افغانستان تاکید گردد.
پس از آغاز دوره جدید در افغانستان از حدود ۱۵ سال قبل، آزادی بیان در کشور تضمین گردید و رسانه های زیادی به فعالیت آغاز کردند.
در این مدت؛ رسانه های مختلف چاپی، الکترونیکی، دیداری و شنیداری به یک بارگی رشد چشم گیر کردند.
اما کارشناسان بر این باور هستند که جوانی رسانه ها در برخی موارد سبب مشکلاتی نیز گردیده است.
معین اطلاعات و فرهنگ گفت: " خبرنگاران باید برای رفع چالش‌ها و منازعات کمک کنند؛‌ ما اگر محتاط نباشیم، با اندک بازی با کلمات ممکن است کشور به بحران برود".
از سویی هم؛ برخی رسانه های دیداری، تصاویری را نشر می کنند که روان بیننده را به شدت زیر تاثیر قرار می دهند و هم بازتاب جنگ و خشونت اکثر برنامه های رسانه ها را در کشور تشکیل می دهد.
شاحسین مرتضوی سردبیر روزنامه ۸ صبح نیز این مساله را تایید می کند.
آقای مرتضوی در این خصوص گفت: ۹۰ درصد رسانه ها در افغانستان، صرفا به گزارش دهی از جنگ و منازعه متوجه هستند و این مساله رسانه ها در وضعیت خوبی قرار نداده است.
به بیان وی؛ در بحث های سیاسی نیز رسانه ها بیشتر به نخبه ها توجه دارند تا عامه مردم کشور؛ این مساله سبب می شود بسیاری از مشکلات دیگر از دید رسانه ها پنهان باقی بماند.
به باور او؛ رسانه ها باید به مسوولیت های اجتماعی شان نیز بپردازند.
مژگان مصطفوی در این مورد گفت: "بحث ترویج جنگ و خشونت در قوانین افغانستان، کشورهای جهان و اصول اخلاقی خبرنگاری ممنوع است و جزو تخلفات رسانه ای به شمار می رود".
خانم مصطفوی افزود: نشر تصاویر غیرمجاز به نحویی بر حیثیت اجتماعی افراد و روان جامعه صدمه وارد می کند؛ ولی چنین تخلفاتی در رسانه های کشور دیده می شود.
این در حالی است که در کم از کم یک دهه گذشته "عصر آزادی بیان در افغانستان" روزنامه نگاران و خبرنگارانی زیادی روی موضوعات مختلف توسط نهادهای مربوط بازجویی شده اند؛ اما این اقدام از سوی نهادهای حمایت از رسانه ها نقض آزادی بیان خوانده شده و محکوم شده اند.
عبدالله امینی ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین