۰
بررسی صورتحساب های دولت؛

اکثر وزارت ها، کمتر از ۵۰ درصد بودجه شانرا مصرف کرده اند

چهارشنبه ۱۱ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۰
اکثر وزارت ها، کمتر از ۵۰ درصد بودجه شانرا مصرف کرده اند


رییس کمیسیون اقتصاد ملی و بودجه مجلس سنا می گوید که اکثر وزارت ها بودجه اختصاص داده شانرا در سال ۱۳۹۳ میلادی کمتر از سقف ۵۰ درصد مصرف کرده اند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ امروز چهارشنبه نشست بررسی قطعیه (صورت حساب مصارفات دولت) در سال ۱۳۹۳ به اشتراک اعضای مجلس سنا و نماینده های جامعه مدنی از ۳۴ ولایت در کابل برگزار شد.
قرار است، اشتراک کنندگان این نشست طرحی را جهت بهبود در نحوه مصرف بودجه ملی، به حکومت پیشنهاد کنند تا بر اساس آن پروژه های انکشافی با شفافیت بیشتر تطبیق گردد.
محمدعلم ایزدیار معاون اول مجلس سنا گفت: " قطعیه ۱۳۹۳ زیر بررسی مشرانوجرگه است؛ نشست امروزی نیز به منظور بررسی بیشتر راه اندازی شده و ما تلاش داریم برای سال آینده برنامه ای را برای حکومت پیشنهاد کنیم که بر اساس آن، حکومت ظرفیت مصرف بودجه را پیدا کند".
آقای ایزدیار افزود که قطعیه سال گذشته کمی و کاستی های زیادی دارد.
انارکلی هنریار رییس کمیسیون اقتصادی مجلس سنا، گفت: " متاسفانه در قطعیه ۱۳۹۳ اکثر وزارت ها کمتر از ۵۰ درصد بودجه انکشافی شانرا مصرف کرده اند؛ در حالی که ما در افغانستان نیاز بیشتر به ارایه خدمات داریم مصرف کم بودجه قابل تشویش است".
افزایش ناامنی ها در سال گذشته، نبود ظرفیت در ادارات حکومتی و اداره وزارت خانه ها و ولایات توسط سرپرستان از عوامل عمده ای است که فراراه مصرف بودجه انکشافی حکومت قرار داشته است.
در نشست امروز که به ابتکار موسسه "البا" برگزار شده بود؛ نهادهای جامعه مدنی نیز جهت کمک و مشورت دهی به شورای ملی دعوت شده بود.
رحیم جامی عضو جامعه مدنی گفت: " قطعیه از لحاظ آماری گزارش داده است؛ ولی ما می خواهیم موثریت پروژه های تطبیق شده نیز پس از این مورد بررسی قرار گیرد و نهادهای جامعه مدنی نیز در نظارت آن سهیم گردند".
آقای جامی افزود: پس از این، پروژه ها از مرحله دیزاین تا تطبیق از سوی نهادهای جامعه مدنی نظارت شده و نقاط ضعف و قوت آن، گزارش داده خواهد شد.
به گفته او؛ زمانی که حکومت نمی تواند بودجه انکشافی خود را مصرف کند؛ پول مصرف نشده به کشورهای تمویل کننده بر می گردد و این زیان بزرگ برای افغانستان است.
او تاکید ورزید که ۸۰ درصد پروژه های تطبیق ناشده نشان می دهد که ظرفیت کافی در ادارات حکومتی وجود نداشته است.
گفته می شود که حدود ۳۰۰ پروژه انکشافی در سال ۱۳۹۳ هیچ کارش آغاز نشده و بودجه آن نیز دست نخورده باقی مانده است.
سال گذشته افغانستان گواه برگزاری دو دور انتخابات جنجالی ریاست جمهوری بود و مشکلات ناشی از این مساله روی کارهای توسعه ای اثر منفی برجا گذاشت.
عبدالله امینی ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین