۰

منابع طبیعی، اقتصاد منطقه ای و تجارت، سه محور گفتگوی اجلاس ریکا ۶

پنجشنبه ۱۲ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۴۹
منابع طبیعی، اقتصاد منطقه ای و تجارت، سه محور گفتگوی اجلاس ریکا ۶


در نخستین روز اجلاس همکاری‌های اقتصادی منطقه ‌ای برای افغانستان (ریکا) نمایندگان کشورهای اشتراک کننده طرح های شان را برای استفاده از فرصت های موجود در منطقه ارایه کردند.
احمد شکیب مستغنی در مصاحبه با رسانه ها در این باره گفت: " تاکنون دو نشست جداگانه برگزار شده است؛ نشستی که در وزارت امور خارجه برگزار شده، نشست گروه های تخنیکی کاری است که یکی پی دیگری انجام می شود و بحث های شان روی سه محور می چرخد، یکی انرژی و منابع طبیعی، اقتصاد منطقه ای و سومی رشد تجارت و سکتور خصوصی می باشد".
آقای مستغنی افزود: " این بحث ها ادامه دارد و نمایندگان کشورها در رابطه به طرح ها و استفاده از فرصت های موجود در منطقه به هدف همگرایی اقتصادی صحبت کرده اند تا به حال نمایندگان بعضی از کشورها روی بعضی از طرح های شان صحبت کرده اند".
گفتنی است که کابل امروز میزبان برگزاری ششمین اجلاس همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای (ریکا)است که نمایندگان بیش از هفتاد کشور و سازمان بین‌المللی برای شرکت در این اجلاس به کابل سفر کرده اند.
تقویت بنادر، امکانات ترانزیتی و تطبیق پروژه خط آهن بین چین، قیرغیزستان، تاجیکستان، افغانستان و ایران و پروژه خط آهن بین تاجیکستان، افغانستان و ترکمنستان و همچنین پروژه راه لاجورد که افغانستان را از راه ترکمنستان به دریای خزر، گرجستان و اروپا وصل می‌کند از موضوعات مورد بحث اجلاس امروز خواهد بود.
حکمت کرزی معاون سیاسی وزارت خارجه در سخنانی در مراسم گشایش این اجلاس گفت که کشورهای عضو این سازمان برای رسیدن به اهداف خود راهی طولانی در پیش دارند اما پیشرفت هایی که داشته اند نیز "مثبت بوده است."
او گفت که حساسیت های سیاسی مانع تجارت و صنایع شده است و باید کشورهای عضو مراقب آن باشند.
آقای کرزی گفت که تقویت ترانزیت و گسترش همکاری های تجاری بین کشورهای منطقه می‌تواند در پیشرفت این کشورها تاثیرگذار باشد.
معين سياسي وزارت امور خارجه با اشاره به تفاوت ريكاي٦ با ريكاهاي قبلي گفت: " تفاوت كنفرانس ريكاي ٦، با كنفرانس هاي قبلي اين است كه اين بار، ما با آگاهي كامل از چالش های فراراه پروژه ها از لحاظ تخنيكي و سياسي در منطقه، رو به جلو حركت مي كنيم."
او افزود: " فرق ديگر اين ريكا، اين است كه اين بار، پروژه هاي ريكا٦ تنها افغانستان محور نبوده بلكه منطقه محور است و با توجه به در نظر گرفته شدن منافع جمعي كشور هاي منطقه، شانس موفقيت آن بيشتر است."
در همين حال؛ عبدالستار مراد وزير اقتصاد افغانستان گفت: آينده اقتصادي ما و شركاي منطقه اي ما، به رشد ترانزيت، تجارت، استخراج معادن و تقويت نقش سكتور خصوصي وابسته است.
آقاي مراد افزود: " كنفرانس ريكاي٦ فرصتي است تا در راستاي عملي سازي پروژه هايي كه روي دست داشته به ويژه در بخش ترانزيت، زير بنا و همكاري براي شراكت سرمايه گذاري بخش خصوصي با بخش دولتي گام هاي عملي برداريم.
گفتنی است که نشست اقتصادی ریکا که هر دو سال یکبار برگزار می شود؛ برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ میلادی در کابل بعد از آن در دهلی نو، اسلام آباد، استانبول و دوشنبه برگزار شد.
مهدی هاشمی ــ کابل

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین