۰
نمایندگان مجلس:

وضعیت افغانستان پس از ۱۴ سال حضور امریکا، بدتر شده است

پنجشنبه ۱۶ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۵
وضعیت افغانستان پس از ۱۴ سال حضور امریکا، بدتر شده است


شماری از نمایندگان مجلس با انتقاد از عملکرد امریکا و جامعه جهانی در افغانستان می گویند که وضعیت دوباره بدتر شده و همه چیز به صفر تقرب کرده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ حضور جامعه جهانی به رهبری امریکا در افغانستان ۱۴ ساله می شود. در اکتبر سال ۲۰۰۱ میلادی نیروهای امریکایی به افغانستان حمله کردند و گروه طالبان را از قدرت ساقط کردند.
در ابتدای حضور جامعه جهانی، مردم افغانستان با یک امید به آینده نگاه می کردند و به راستی نیز همه چیز در افغانستان تغییر کرد؛ امنیت بهتر شد، پروژه های انکشافی آغاز شد و میلیاردها دالر در کشور سرازیر شد که تاثیر مستقیم در بهبود اقتصاد مردم شد.
اما از آن زمان تاکنون روز به روز وضعیت رو به خرابی گذاشت.
هم اکنون که در آستانه ۱۴ سالگی حضور جامعه جهانی در افغانستان هستیم، برخی از نمایندگان مجلس می گویند که افغانستان دوباره از صفر به صفر تقرب کرده است.
عبدالستار خواصی عضو مجلس نمایندگان به خبرگزاری جمهور می گوید: حضور ۱۴ ساله نیروهای امریکا و ناتو بر وضعیت امنیتی، اقتصادی و اجتماعی افغانستان هیچ فایده ای بر جا نگذاشته و "ما از صفر دوباره به صفر تقرب کرده ایم".
آقای خواصی افزود: در ابتدا هنگامی که نیروهای بین المللی به افغانستان حمله کردند و گروه طالبان را ساقط کردند؛ وضعیت مردم خوب شد، همه امیدوار بودند؛ اما حالا همه چیز دوباره به صفر تقرب کرده است.
به گفته او؛ پس از ۱۴ سال حضور جامعه جهانی در افغانستان، امنیت در کشور به بدترین حالت خود رسیده، اقصاد مردم نیز ضعیف شده و جوانان تحصیل کرده که قوای بشری افغانستان را تشکیل می دهند در حال فرار از کشور هستند.
خواصی تاکید دارد که دست آوردهای ۱۴ سال گذشته نیز در خطر بوده و به درستی حفظ نشده است.
او دلیل از دست دادن دستآوردهای چهارده ساله را عدم صداقت امریکا و ناتو با افغانستان و عدم مدیریت درست نظامی سیاسی افغانستان عنوان کرد.
کمال ناصر اصولی دیگر عضو مجلس نیز به همین باور است.
آقای اصولی در گفتگو با خبرگزاری جمهور تصریح می کند: "در ابتدای ۱۴ سال حضور جامعه جهانی وضعیت افغانستان خوب بود ولی بعدها همه چیز تغییر کرد و وضعیت روز بروز خراب تر می شود".
به گفته وی؛ هم اکنون نیز وضعیت افغانستان هم از لحاظ امنیتی و هم از لحاظ اقتصادی و اجتماعی در حال بدتر شدن است.
او نیز علت اصلی، بدتر شدن اوضاع را در افغانستان، برخورد دوگانه جامعه جهانی و ضعف مدیریت حکومت عنوان می کند.
این در حالی است که نیروهای امریکایی و ناتو از سال ۲۰۱۰ خروج تدریجی نیروهایش را از افغانستان آغاز کردند و هم اکنون شماری اندک این نیروها زیر عنوان حمایت قاطع که بیشتر تمرکز آنان آموزش و مشورت دهی به نیروهای امنیتی افغانستان است، باقی مانده اند.
هرچند مطابق پیمان امنیتی افغانستان با امریکا و ناتو که سال گذشته امضا شد، قرار است امریکا و ناتو نیروهای افغانستان را با تجهیزات سنگین و قوایی هوایی مجهز کند؛ اما این کار با کندی انجام می شود و به همین دلیل نیروهای امنیتی افغانستان در مبارزه با طالبان که پشتیبان قوی خارجی دارند، موفق نیستند.
عبدالله امینی – مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین