۰

محاکم صحرایی، فرار از منزل و آزار جنسی، حادترین خشونت های اجتماعی در کشور است

پنجشنبه ۵ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۸
محاکم صحرایی، فرار از منزل و آزار جنسی، حادترین خشونت های اجتماعی در کشور است


به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان کمپاین ۱۶ روزه ای از سوی شبکه زنان افغان در ولایت بلخ راه اندازی شد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ قرار است در این مدت مشکلات مهم بانوان کشور با حضور کارشناسان، آگاهان مسایل اجتماعی و حقوقی و فعالان مدنی به بحث بررسی گرفته شده و اولویت بندی شوند.
بانو عارفه صفار مسوول شبکه زنان افغان در ولایت بلخ می گوید که این کمپاین قرار است در ۸ زون کشور برگزار گردیده و در آن مهم ترین مشکلات بانوان پس از رایزنی های زیاد با اهل خبره و کارشناسان مسایل اجتماعی، شناسایی گردیده و آنگاه از حکومت افغانستان خواسته می شود تا در راستای از بین بردن آنها اقدام لازم را انجام بدهند.
خانم صفار اضافه کرد که امروز ما شاهد انواع و اقسام خشونت ها در جامعه هستیم؛ اما دادگاههای صحرایی که در این اواخر در مناطق زیر کنترل طالبان انجام می شود، از حادترین و خشونت آمیزترین آنها به شمار می رود.
به گفته خانم صفار؛ طبق یافته های آنها، برگزاری محاکم صحرایی، فرار از منزل و آزار جنسی از حمله حادترین آنها به شمار می رود که بانوان کشور امروز با آن روبرو هستند.
مسوول شبکه زنان افغان هر چند به آمار دقیقی اشاره نکرد؛ اما بیان داشت که خشونت ها روز بروز در حال گسترش است و این کمپاین فرصتی را فراهم می سازد تا حکومت را وادار سازد تا قدم های موثری را در این راستا بردارد.
در این محفل طی یک تقاضانامه از دولت افغانستان خواسته شد تا مطابق پیمان نامه های ملی و بین المللی خویش برای از بین بردن هر نوع خشونت دست بکار شود. در بخشی از آن چنین آمده است:
مبارزه برای از بین بردن خشونت ها و تبیض علیه زنان، شرایط فراهم نمودن حقوق مساوی و دسترسی زنان به حقوق اساسی شان در قوانین اساسی و پالیسی های ملی افغانستان مانند: قانون اساسی، قانون منع خشونت علیه زنان، پلان ملی کاری برای زنان افغان و قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت ملل متحد در مورد زنان، صلح و امنیت تضمین گردیده است.
همچنین کشور ما با الحاق کنوانسیون بین المللی منع هر نوع تبعیض علیه زنان و اعلامیه جهانی حقوق بشر تعهد خود را جهت از بین بردن خشونت علیه زنان اعلام کرده است.
در این تقاضا نامه از دولت خواسته شده تا موقف واضح و روشنی را در مورد اعمال هرنوع خشونت علیه بانوان اتخاذ نموده و مطابق تعهدات ملی و بین المللی شان برای تطبیق قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل برای قربانیان خشونت در زمینه فراهم سازی کمک های مادی و معنوی مسوولیت خویش را ادا نمایند.
این در حالی است که روز گذشته رییس امور زنان ولایت بلخ گفته بود که از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۳۰۰ قضیه خشونت در این اداره به ثبت رسیده که نسبت به زمان مشابه آن در سال های گذشته، افزایش نسبی را نشان می دهد.
سیدهدایت الله هاشمی ــ بلخ
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین