۰

نشست هماهنگی رسانه ها و پولیس در بلخ برگزار شد

يکشنبه ۱۸ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۰
نشست هماهنگی رسانه ها و پولیس در بلخ برگزار شد


در نشستی که به منظور ایجاد هماهنگی میان خبرنگاران و اصحاب رسانه های سراسری و محلی در مقر فرماندهی امنیه بلخ برگزار شده بود، مسوولان رسانه ها خواهان ایجاد نشست های بیشتر به منظور ایجاد هماهنگی میان نیروهای امنیتی و خبرنگاران گردیدند.
نورآقا شریفی مسوول دفتر (نی) کمیته حمایت از رسانه های آزاد، سال ۲۰۱۵ را خونین ترین سال برای خبرنگاران و اصحاب رسانه توصیف نموده و بیان داشت که در این سال ۹۵ مورد خشونت علیه خبرنگاران به ثبت رسیده است که از این میان ۳۲ مورد از سوی حکومت و مسوولان حکومتی، ۴۰ مورد از سوی طالبان، ۱ مورد از سوی نیروهای ناتو و ۲۲ مورد دیگر از سوی افراد ناشناس صورت گرفته است که تاکنون به هیچ یک از این موارد از سوی دستگاه اجرایی و قضایی کشور رسیدگی صورت نگرفته است.
آقای شریفی همچنین با اشاره به صدور فرمان اخیر رییس جمهور مبنی بر حفاظت از جان خبرنگاران، از صدور این فرمان استقبال نموده، اما اضافه کرد که بخشی از این فرمان که مسایل اخلاقی را در بر می گیرد، نباید شامل فرمان می شد، زیرا در آن صورت جنبه حقوقی پیدا نموده و برای خبرنگاران لازم الاجرا می گردد؛ در حالی که رعایت مسایل اخلاقی به شخصیت و تربیت اخلاقی خود اشخاص مربوط می شود.
آقای شریفی با اشاره به این موضوع که خبرنگاران یکی از اهداف نظامی طالبان می باشند؛ از فرماندهی امنیه خواست تا زمینه چنین نشست هایی را در هر ماه یک بار فراهم سازد تا خبرنگاران بتوانند هر کدام مشکلات شان را بصورت رو در رو با مسوولان امنیتی مطرح نمایند.
محمدبشیر انصاری رییس کمیته مصونیت خبرنگاران ضمن یاد آوری از اینکه تنها در آغازین ماه سال ۲۰۱۶ بیش از ۲۰ تن از خبرنگاران کشته و زخمی شده اند؛ از تمامی رسانه ها و نیروهای امنیتی خواست تا در صورت بروز هرنوع خشونت علیه این قشر از هرگونه پیش داوری در مورد آنان خودداری ورزند، زیرا هیچ خبرنگاری در صدد تهیه "کیس سیاسی" نیست.
در همین حال؛ ژنرال سید کمال سادات فرمانده امنیه بلخ ضمن ابراز سپاسگذاری از تمامی خبرنگاران و اصحاب رسانه و فرستادن درود بر روان شهدای اخیر خبرنگاران تلویزیون طلوع در کابل، بیان داشت که دشمنان نیروهای امنیتی و خبرنگاران مشترک هستند و آنها کسانی هستند که به هیچ یک از ارزشهای دینی، انسانی و اخلاقی پایبند نیستند.
آقای سادات با اشاره به اینکه هراس افگنان همانگونه که نیروهای امنیتی را به قتل می رسانند؛ خبرنگاران و اصحاب رسانه هارا نیز می کشند، حتا به افراد غیر نظامی و شهروندان عادی نیز رحم نمی کنند، از تمامی خبرنگاران خواست تا در هرنقطه ای از شهر که زندگی می کنند، مشخصات کامل شانرا در حوزه مربوطه امنیتی شان به ثبت برسانند تا در موقع نیاز نیروهای امنیتی بتوانند، به کمک آنها بشتابند.
آقای سادات اضافه کرد که وی حتا پیش از صدور این فرمان نیز باتمام توان تلاش می کرد امنیت خبرنگاران را تامین نماید و از این پس نیز سعی می کند؛ امنیت همه شهروندان از جمله خبرنگاران را به وجه احسن تامین نماید.
این نشست در حالی برگزار گردید که طبق آمارهای موجود در سال گذشته ۲۷ مورد خشونت علیه خبرنگاران تنها در ولایت های شمال و شمالشرق کشور به ثبت رسیده است که ۱۵ مورد آن در ولایت قندوز و در جریان جنگهای پاییز گذشته صورت گرفته است.
سیدهدایت الله هاشمی ــ بلخ
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین