۱

تاجیکستان به ورود غیرقانونی یک رهبر قرقیزستانی به خاکش اعتراض کرد

چهارشنبه ۲۱ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۰
تاجیکستان به ورود غیرقانونی یک رهبر قرقیزستانی به خاکش اعتراض کرد


وزارت خارجه تاجیکستان به ورود غیرقانونی رییس یکی از روستاهای قرقیزستان به قلمرو یک روستا در شمال تاجیکستان به شدت اعتراض کرده است.
وزارت خارجه ی تاجیکستان این اقدام مقام محلی قرقیزستان را اقدامی خودسرانه و غیرقانونی خوانده و در پیوند به آن یادداشتی اعتراضی به مقامات وزارت خارجه قرقیزستان ارسال کرده است.
براساس معلومات دولت تاجکستان؛ رییس یکی از روستاهای قرقیزستان به قلمرو یک روستا در شمال تاجیکستان وارد شده و پرچم قرقیزستان را بر بام منازل مسکونی برافراشته شده است.
سفارت تاجیکستان در قرقیزستان روز سه شنبه (۲۰ دلو) با نشر اطلاعیه ای گفته است که وزارت خارجه تاجیکستان در این باره یادداشت اعتراضی به وزارت خارجه ی قرقیزستان ارسال کرده است.
در اطلاعیه سفارت تاجیکستان در بیشکک آمده است: " در این ارتباط جانب تاجیکستان اعتراض خود را بیان کرده و (از جانب قرقیزستان) تقاضا کرد که در مورد این رویداد تحقیق فوری انجام داده و مسوولان را به سزایشان برساند و برای جلوگیری از تکرار چنین اقدامات تدابیر قاطعی بیاندیشد."
سفارت تاجیکستان همچنین ابراز داشته که چنین "اقدامات غیرقانونی" با توافقات کمیسیون مرزبندی دو کشور که در این اواخر در مسایل تعیین خطوط مرزی بین تاجیکستان و قرقیزستان به پیشرفتهای چشمگیری نایل شده، سازگار نیست.
به نوشته رسانه های محلی؛ سه روز قبل تعداد ۳۰ تا ۴۰ مرزبان قرقیز همراه با رییس یکی از روستاهای مرزی آن کشور وارد یکی از روستاها در ناحیه باباجان غفورف در استان سغد تاجیکستان شده و پرچمهای کشورشان را بر بام خانه های سه ساکن محلی در این روستا نصب کرده اند.
اما اداره مرزبانی قرقیزستان روز دوشنبه با نشر اطلاعیه ای گفته است که مرزبانان قرقیز پرچمها را بر بام منزلی نصب کرده اند که به یک تبعه قرقیز متعلق بوده و مالک آن گویا خانه را به اتباع تاجیک اجاره داده است. مرزبانان قرقیز مدعی شده اند که بر اساس نقشه های سال ۱۹۵۹ این موضع جزو قلمرو قرقیزستان بوده است.
تاجیکستان و قرقیزستان با گذشت حدود ۲۵ سال از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی همچنان بر سر برخی از مناطق مرزی اختلاف نظر دارند. این اختلافات در سالهای اخیر به تنشهایی در روابط دو کشور و همچنین منازعاتی میان ساکنان روستاهای مرزی دامن زده و تلفاتی جانی هم در پی داشته است.
مرز میان تاجیکستان و قرقیزستان ۹۷۰ کیلومتر طول دارد که از آن تنها حدود ۵۲۰ کیلومتر نشانه گذاری شده است و در مورد بقیه که اغلب از مناطق مسکونی می گذرد، بین دو کشور اختلاف نظر وجود دارد.
خبرگزاری جمهور _ اموربین الملل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین