۰
داکتر عبدالله:

نهادهای دولتی غیرمسوول، حق دخالت در کار خبرنگاران را ندارند

سه شنبه ۱۴ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۶
نهادهای دولتی غیرمسوول، حق دخالت در کار خبرنگاران را ندارند


امروز مصادف است با ۳ ماه می روز جهانی مطبوعات؛ از این روز در سرتاسر جهان به ویژه در افغانستان تجلیل می شود.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ داکتر عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی در مراسم گرامی داشت از روز جهانی مطبوعات تاکید کرد: " اگر کدام تخطی یا اشتباهی از سوی خبرنگاران صورت می گیرد نباید از هیچ نهاد دولتی به خبرنگار زنگ زده شود که چرا چنین گفتی و هیچ ‌کس در هیچ مقامی این حق را ندارد".
وی افزود: اگر مشکلاتی وجود داشته باشد باید کمیسیون تخطی رسانه ‌ها و وزارت اطلاعات و فرهنگ در چارچوب قانون با روحیۀ سازنده به چگونگی حل موضوع بپردازند.
رییس اجرایی با تاکید بر این که حکومت وحدت ملی از رسانه ها و آزادی بیان در کشور حمایت همه جانبه می کند تصریح کرد: آزادی بیان در کشور در نتیجۀ قربانی بی ‌شمار مردم افغانستان به دست آمده و اهل رسانه در این راه در صف اول قرار داشته ‌است.
آقای عبدالله اعتراف کرد که حکومت در تامین امنیت خبرنگاران به صورت کامل موفق نبوده و مسوولیت و تعهداتی که در قبال رسانه ها و خبرنگاران داشتند به آن عمل نکرده است.
وی در این زمینه گفت: " به شماری از پرونده‌های خشونت علیه خبرنگاران در سال‌های گذشته تاکنون پرداخته نشده و این نشان می‌ دهد که همۀ ما وعده کردیم اما به آن عمل نکردیم".
به گفته آقای عبدالله؛ در بیش از یک دهۀ اخیر، حدود ۶۵۰ پروندۀ خشونت در برابر خبرنگاران که شماری زیادی آن را قتل کارمندان رسانه ای تشکیل می دهد تاکنون به آن رسیدگی جدی نشده است.
در همین حال؛ عبدالباری جهانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ از رییس جمهور خواست تا یک چهارراهی را در کابل به نام خبرنگاران نام ‌گذاری کند.
از روز جهانی مطبوعات در افغانستان در حالی تجلیل می شود که خبرنگاران و رسانه‌ها هنوز از آدرس های مختلف تهدید می‌شوند و سال گذشته نیز بر اساس گزارش سالانۀ نی یا حمایت کننده رسانه های آزاد، خونین ترین سال برای خبرنگاران کشور بوده است.
همچنین فعالان رسانه ای از بی توجهی دولت و خطراتی که متوجه خبرنگاران و رسانه ها می باشد ابراز نگرانی می کنند.
مجیب خلوتگر، رییس اجرایی نی در صحبت با خبرگزاری جمهور گفت: تاکنون هیچ مشکل امنیتی باعث بسته شدن یک رسانه نشده است؛ اما در چند سال گذشته مشکل و بحران مالی منجر به بسته شدن ۱۵۰ رسانه در سرتاسرکشور شده است که این موضوع یک چالش بزرگ در راستای آزادی بیان و آزادی رسانه ها است.
سیداسماعیل جهانگیر، فعال رسانه ای نیز می گوید: با وجودی که قانون دسترسی به اطلاعات توشیح شده؛ اما نهادهای امنیتی کمتر در این خصوص توجه کرده و اطلاعات را به صورت آنچه که وجود دارد در اختیار خبرنگاران قرار نمی دهد.
وی با انتقاد از حکومت وحدت ملی می گوید که تاکنون مسوولان حکومتی هیچ گونه حمایتی از خبرنگاران و رسانه ها انجام نداده است.
افغانستان در سال ۲۰۱۵ در رده بندی جهانی آزادی رسانه ها، از میان ۱۸۰ کشور جهان، در رده ۱۲۲ قرار گرفته است.
زهرا جویا ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین