۰

ازدحام ترافیک، ریه های کابل را آلوده کرده است

چهارشنبه ۱۵ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۲
ازدحام ترافیک، ریه های کابل را آلوده کرده است


نهادهای حفاظت از محیط زیست و کارشناسان امور طبیعی در افغانستان، بر این باور اند، که اگر به مشکل آلودگی هوا در کابل و دیگر بزرگ شهرها توجه جدی نشود؛ ظرف چند سال آینده، زندگی در این شهرها به خصوص شهر کابل، ناممکن خواهد شد.
شدت آلودگی هوا در کابل به حدی است که باشندگان این شهر می¬گویند: به جای اکسیژن، آنان دود و خاک تنفس می¬ کنند.
سیدعلی یکی از این شهروندان کابل است. او که در خیابان های این شهر، دست فروشی می¬کند می¬گوید: جاده¬ها پر از خاک است، شهرداری کابل، توانایی پاک¬ کاری خیابان های کابل را ندارد و تردد موترها باعث می¬شود این خاک¬ به هوا بلند شود و مردم، خاک برخاسته از روی جاده و دود موترها را تنفس می¬کنند.
او که ماسکی غبار آلود به صورتش دارد؛ بر این باور است که اکثر موترهایی که در کابل تردد دارند؛ فرسوده اند و همین باعث می شود که دود ناشی از این موترها، هوا را به شدت آلوده کند.
صبور یکی دیگر از شهروندان کابل که خود راننده موتر است در این مورد می¬گوید: قسمت عمده آلودگی شهر کابل از کثرت موترهای کهنه و فرسوده است؛ این موترها باعث تولید و پخش دود می¬شوند.
او در ادامه با ناامیدی می¬گوید: " متاسفانه حکومت در این مورد توجه نمی¬کند و این باعث تعدد وسایط فرسوده شده است".
اداره ملی حفاظت از محیط زیست می گوید: طرحی را روی دست دارد که توسط یک سیستم خاص کمپیوتری وسایط نقلیه دودافزا، حمام¬ها و سایر وسایل که باعث تولید دود و آلودگی هوا می¬شود، را کنترل و تثبیت می کند.
این اداره می¬افزاید: طرح مذکور به زودی با وزارت داخله و به خصوص ریاست ترافیک شهر کابل شریک خواهد شد و بعد از برسی و تصویب به مرحله¬ی اجرا گذاشته خواهد شد.
تاجران مواد نفتی همواره، دلیل اصلی آلودگی هوای بزرگ شهرها، به ویژه شهر کابل را، استفاده از تیل بی کیفیت می¬داند. آنان به این باور است که اگر واردات تیل بی کیفیت متوقف نشود وضعیت از این که هست بدتر هم خواهد شد.
این در حالی است که وزارت تجارت و صنایع افغانستان واردات تیل بی کیفیت را قبلا ممنوع کرده بود؛ اما به باور تاجران مواد نفتی، این قانون تا هنوز عملی نشده است.
به گفته¬ی برخی منابع در ریاست ترافیک کابل؛ روزانه بیشتر از ۳۰۰ عراده موتر، از این اداره شماره پلیت دریافت کرده و وارد خیابان های کابل می شوند. این موترها که در میان آن وسایطی بعضا فرسوده نیز شامل است؛ فضای شهر را بیش از پیش دودآلوده و کثیف می کنند.
گفته می شود که خیابان های کابل فقط گنجایش ۴۰ هزار واسطه نقلیه را دارد؛ اما اکنون حدود ۵۰۰ هزار موتر روزانه در این شهر تردد دارد؛ آمار خیرکننده ای که بیش از پیش نگرانی های زیادی را ایجاد می کند.
آصف دادگر ــ خبرگزاری جمهور

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین