۰

طی سال گذشته ۳۰۰ فعال رسانه ای، افغانستان را ترک کرده اند

پنجشنبه ۱۶ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۵
سازمان دیدبان رسانه ها تاکید می کند که در یک سال گذشته، ۳۰۰ کارمند رسانه یی به شمول خبرنگاران افغانستان را ترک کرده اند که در میان آن ۶۰ خانم نیز شامل می باشند.
طی سال گذشته ۳۰۰ فعال رسانه ای، افغانستان را ترک کرده اند

نی یا نهاد حمایت کننده از رسانه های آزاد می گوید که ۲۰ درصد خشونت در برابر خبرنگاران نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ صدیق الله توحیدی، مسئول نهاد حمایت کننده رسانه های آزاد امروز در کنفرانس خبری گفت: " از ماه می سال گذشته تا ماه می امسال ۱۱۷ مورد خشونت در برابر خبرنگاران به ثبت رسیده است که این آمار ۲۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته را نشان می دهد".
وی افزود: در جریان سال گذشته، ۱۲ خبرنگار در سرتاسر کشور کشته، ۲۳ تن زخمی ۱۵ تن مورد لت و کوب قرار گرفته و ۶۷ مورد تهدید به ثبت رسیده است.
آقای توحیدی می گوید: ۲۶ مورد تهدید از سوی منسوبین دولت، ۶۴ مورد از سوی طالبان ۱ درصد از سوی نیروهای امنیتی و ۲۱ مورد دیگر از سوی افراد ناشناس علیه خبرنگاران صورت گرفته است.
مسوولان نی می گویند که تهدید گروه طالبان در برابر خبرنگاران ۵۴ درصد افزایش را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.
این نهاد تاکید می کند که در یک سال گذشته، ۳۰۰ کارمند رسانه یی به شمول خبرنگاران افغانستان را ترک کرده اند که در میان آن ۶۰ خانم نیز شامل می باشند.
این نهاد از حکومت می خواهد که به صورت عملی و پیشنهاداتی که در مورد حل مشکلات خبرنگاران ارایه شده است را اجرایی سازد.
آقای توحیدی گفت:" حمایت زبانی کافی نیست؛ ما منتظر حمایت عملی رهبران حکومت در برابر خبرنگاران هستیم".
گفتنی است که عدم امنیت شغلی، مشکلات دسترسی به اطلاعات، عدم امنیت جانی و کافی نبودن امتیازات خبرنگاران از جمله مشکلاتی است که سد راه این قشر در کشور قرار دارد.
در طول سیزده سال گذشته؛ نهادهای مدافع رسانه ها و خبرنگاران نیز هیچ اقدامی عملی برای حل مشکلات خبرنگاران روی دست نگرفته اند.
این در حالی است که بسیاری از رسانه ها از کارکرد نهادهای حامی انتقاد می کنند و تاکید دارند که بیشتر این نهادها، کارهای پروژه ای انجام می دهند تا کارهای عملی.
زهرا جویا ــ کابل

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین