۱
شهروندان کابل:

"قانون تنظیم عروسی" تاهنوز هم جنبه عملی پیدا نکرده است

شنبه ۱ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۱
"قانون تنظیم عروسی" تاهنوز هم جنبه عملی پیدا نکرده است


ضعف اقتصادی، رسم و رواج ناپسند و هزینه¬ ی گزاف عروسی در هوتل های مجلل، سال¬¬هاست حاکم بر وضعیت جامعه شده و در بسیاری موارد، جوانان را از تشکیل خانواده در موعد معین باز داشته اند. جوانان در کابل از این بابت شاکی اند و مصارف سنگین عروسی در هوتل¬های مجلل را بیهوده و زاید می¬ دانند.
پیش از این وزارت عدلیه افغانستان اقدام به طرح لایحه یی تحت نام قانون تنظیم عروسی، به هدف جلوگیری از مصارف گزاف و بیش از حد در محافل خوشی و عروسی کرده بود و این طرح در شورای ملی نیز تصویب شد.
اما شهرواندان کابل می¬گویند که این قانون هنوز عملی نشده و آنان از این بابت با مشکلات اقتصادی فراوان مواجه شده اند.
محمداسلام یکی از این شهروندان است. او می¬گوید: " من از دو سال بدین سو نامزد هستم و چون از نظر مالی برای تدارک جشن عروسی در هوتل¬های شهر کابل وضعیت مناسب ندارم، هنوز نتوانسته ام، عروسی کنم".
محمد اسلام با لبخند در جواب به اینکه چه راهی برای این مشکل پیدا خواهد کرد می گوید: " باید کار کنم و پول لازم را پیدا کنم". او می¬افزاید: کسانی که این مصارف را متقبل نشوند، در بین، فامیل¬ها و خویشاوندان خود به تمسخر گرفته خواهند شد، و جبرا باید این هزینه را بپردازند.
در واکنش به تصویب قانون عروسی از سوی نمایندگان مجلس، هوتل داران کابل بارها نارضایتی خود را نشان دادند و اظهار داشتند که این قانون عملی نیست و ماده¬های از این قانون باید تعدیل شود.
بر بنیاد این قانون تعداد مهمانان محافل عروسی مشخص و برگزاری سایر محافل نیز باید محدود می¬شد.
محمد رضا که خود دو فرزند جوان دارد در این مورد می¬گوید: این قانون اگر عملی شود، بسیار مفید خواهد بود، اما کسانی که توانایی مالی داشته باشند این قانون را عملی نخواهند کرد.
او با نا امیدی می¬گوید: " وکلا و قوماندان¬ها خودشان در بهترین هوتل¬های شهر محفل عروسی می¬گیرند‌ و قانون را زیر پا می¬گذارند." به باور محمد رضا، برای اجرایی شدن این قانون باید وکلا و پول دارها پیش قدم شوند و دیگران از آنان بیاموزند.
با این وجود؛ شماری از نمایندگان مجلس نیز از تصویب این قانون انتقاد کرده بودند و یادآور شدند که وقتی حریم خصوصی از تعرض مصون است، چطور می¬توانیم قانون بسازیم که تعداد مهمانان مردم را مشخص کنیم.
به باور شهروندان کابل؛ عنعنات ناپسند و چشم و هم¬چشمی¬های فامیلی¬ یکی از دلایل اصلی هزینه¬های سنگین عروسی¬ها در کابل است‌ و مردم بدون دانستن عواقب بسیار خطرناک این رقابت منفی، بر اجرایی شدن آن تاکید می¬ورزند.
با این حال؛ شورایی علمای کشور همواره بر ساده بودن و کم هزینه بودن مراسم عروسی تاکید می¬کنند، و هزینه¬های سنگین عروسی¬های فعلی را زاید و غیر ضروری می¬دانند.
در هر صورت؛ طی سال¬های گذشته هوتل¬های مفشن در کابل و بزرگ شهرهای کشور به تعداد زیادی ساخته شده اند، و محافل عروسی شهروندان و مهمانان آنان را با فهرست غذاهای گران قیمت پذیرایی می¬کنند و به دلیل منفعت اقتصادی خوب، هنوز هم هوتل¬هایی در حال ساخت است. اما آنچه مایه نگرانی است، عدم اجرای قانون عروسی، رقابت ناسالم مردم، و هم چشمی¬های خانوادگی است، که تا هنوز جوانان بسیاری را از تشکیل خانوده محروم، و مجبور به مهاجرت¬های خطرناک برای کسب ثروت کرده اند.
مسوولین مربوطه حاضر نشدند در این راستا که چرا یک قانون نافذ و تاثیر گذار در جامعه تاکنون جنبه عملی پیدا نکرده است؛ جوابی ارایه کنند.
آصف دادگر ــ خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین