۰
عبدالروف ابراهیمی:

برخی نمایندگان با امضای ورق استیضاح با وزرا معامله می کنند

دوشنبه ۷ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۷
رییس و شماری از اعضای مجلس نمایندگان روند نشست های استجوابیه و استیضاحیه مجلس را زیر سوال می برند و تاکید دارند که برخی نمایندگان با امضای ورق استیضاح با وزرا معامله می کنند.
برخی نمایندگان با امضای ورق استیضاح با وزرا معامله می کنند
رییس و شماری از اعضای مجلس نمایندگان روند نشست های استجوابیه و استیضاحیه مجلس را زیر سوال می برند و تاکید دارند که برخی نمایندگان با امضای ورق استیضاح با وزرا معامله می کنند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ عبدالروف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان با آنکه از نماینده ای نام نگرفت، اما گفت: "متاسفانه ورق استیضاح از هیات اداری گرفته می شود، امضاها گرفته می شود و بالاخره با این ورق استیضاح معامله ها صورت می گیرد که این مساله دشمنی با صلابت خانه ملت است".
معامله برخی نمایندگان مجلس در پی آن در نشست امروز دو شنبه/۷ سرطان مطرح شد که اکثر نمایندگان، نشست های استجوابیه و استیضاحیه مجلس را بی نتیجه خواندند.
آقای ابراهیمی نیز در این خصوص گفت: "هیات اداری نیز از تدویر جلسات استجوابیه و استماعیه به شیوه که پیش می رود و در پایان نتایجی که برای افغانستان مطلوب است به دست نمی آید و ما هم از این روند خسته شده ایم".
به گفته وی، عامل اصلی این است که کمیسیون ها به درستی به وظایف خود عمل نمی کنند زیرا مطابق طرزالعمل نشست های استجوابیه و استماعیه باید در کمیسیون ها برگزار شود تا صلاحیت ها درست اعمال گردد و اگر صلاحیت ها درست، تخصصی و مسلکی اعمال شود تغییرات مثبت در ساختار دولت برای حل هرگونه مشکلات به وجود می آید و کجی‌های حکومت راست میشود.
او خاطر نشان کرد، زمانی که وزیر استجواب شده در نشست عمومی مجلس پاسخ قناعت بخش ارائه نمی کند روند استجواب در تالار عمومی به طور مستقیم و خود کار به استیضاح مبدل می شود در حالی که تاهنوز چنین روندی در مجلس تجربه نشده است.
قاضی نذیر احمد حنفی دیگر عضو مجلس نیز در خصوص سوی استفاده برخی نمایندگان از روند استیضاح وزرا گفت: "در تالار به ارتباط استیضاح وزرا فورم گذاشته می شود ولی با جمع آوری۳۰ امضا و گاهی ۴۰ امضا این فورم دوباره گم/نادرک می شود؟".
آقای حنفی برای حل این مشکل، تعدیل اصول وظایف داخلی را پیشنهاد کرد و تاکید ورزید که با تعدیل آن دیگر نماینده ای نمی تواند از فورم استیضاح سوء استفاده کرده و بالای وزیر اعمال فشار نماید.
رمضان بشردوست دیگر عضو مجلس نیز تاکید دارد در صورت که نمایندگان مجلس از صلاحیت های خود درست استفاده نمی کنند، همین مساله می تواند یگانه دلیل کم کاری و تنبلی وزرا باشد.
آقای بشر دوست افزود: "وزیر می گوید، وکیلی خدمت مه نیامده که از جیبش فورمه را بیرون کرده باشد که این مشکلات مردم ماست برطرف کن؛ هرکس که آمده گفته فلان قوم و خویش مره آمر حوزه مقرر کن، ولسوال مقرر کن، قوماندان/فرمانده مقرر کن؛ یک اقلیت وکلا فقط و فقط معامله کرده اند؛ اما این گناه از اکثریت خاموش است که چرا آرام می نشینند".
عبدالستار خواصی نیز در این مورد گفت: "برخی وکیل صاحبا کاغذ استیضاح می گیرند که فلان وزیر استیضاح شود؛ ما موافق هستیم وزیری را می بینیم که شش ماه می شود که پروژه اش را به اعلان داده نمی تواند. کاش به راستی استیضاح شوند ولی نمی شوند؛ ۴۰ تا ۵۰ امضا جمع آوری می کنند ولی در نهایت کاغذ از یاد می رود و وکیلی که امضا جمع آوری کرده است از وزیر باج گیری می کند".
آقای خواصی خاطر نشان کرد، پیشنهاد بسیاری از وکلا این است که در اصول وظایف داخلی تغییری وارد شود که بر اساس آن یک وقت معین برای امضای ورق استیضاح درنظر گرفته شود و هرگاه در آن زمان تعیین شده جمع آوری امضا به پایان می رسد باید کاغذ استیضاح باطل شده و به آرشیف فرستاده شود.
به گفته وی، ورق استیضاح نباید وسیله باج گیری نمایندگان مجلس شود.
در نهایت، عبدالروف ابراهیمی رییس مجلس به کمیسیون تقنین وظیفه داد که یک طرح را آماده بسازد تا به عنوان طرح اعضا تصویب شده و این مشکل رفع گردد.
اکثر نماینده گان مجلس همواره از روند استجواب و استیضاح وزرا انتقاد می کنند و تاکید دارند که مجلس باید صلاحیت های خود را درست اعمال کند؛ اما به گفته آنان این روند باطل هنوز هم ادامه دارد.
مجلس نمایندگان حد اقل در هفته یک یا دو نشست استجوابیه برگزار می کند که نتیجه ندارد و حتی از سوی برخی وکلا ضیاع وقت وزرا خوانده می شود.
عبدالله امینی- مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین