۰
یک عضو پیشین کانگرس امریکا:

طرح ایجاد حکومت وحدت ملی در افغانستان ناکام بوده است

شنبه ۲ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۴
جیم موران، یک عضو پیشین مجلس نمایندگان امریکا با انتقاد از کارکرد حکومت افغانستان گفته است که طرح ایجاد حکومت وحدت ملی در این کشور ناکام بوده است.
طرح ایجاد حکومت وحدت ملی در افغانستان ناکام بوده است
جیم موران، یک عضو پیشین مجلس نمایندگان امریکا با انتقاد از کارکرد حکومت افغانستان گفته است که طرح ایجاد حکومت وحدت ملی در این کشور ناکام بوده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور به نقل از رادیو آشنا صدای امریکا؛ آقای موران همچنان بیان داشته که نارضایتی های زیادی بین کانگرس امریکا و پاکستان وجود دارد اما افغانستان گزینۀ جز کار مشترک با دولت و اردوی پاکستان ندارد.
وی تاکید کرده است اگر قرارباشد ایالات متحده از بین افغانستان و پاکستان یکی را انتخاب کند، آن افغانستان خواهد بود.
او افغانستان را متحد خوب ایالات متحده قلمداد می کند اما تاکید می کند که حکومت وحدت ملی، آنچنانیکه تصور می شد "کارگر نیافتاده است."
آقای موران گفت:" تصور من این بود که این توافق کارگر بیافتد و هر دو نفر در یک مشارکت قدرت، تحت نام حکومت وحدت ملی قرار گیرند. اما طوری معلوم نمی شود که این شیوه کارا باشد و مردم افغانستان از حکومت وحدت ملی بسیار ناراضی اند".
این عضو ارشد پیشین کانگرس امریکا علاوه کرد که کانگرس ایالات متحده علایق زیادی در افغانستان دارد و محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله هر دو حمایت ایالات متحده را با خود دارند.
آقای موران که خود یک دموکرات است، علاوه کرد که واشنگتن نمی خواهد از هیچکدام آنان طرفداری کند اما در جایگاهی که امروز قرار دارند به خاطر حمایت امریکا است.
ولی با تاکید بر موجودیت فساد اداری در افغانستان، این نمایندۀ پیشین مجلس نمایندگان می گوید که کانگرس هیچگاهی از کارکرد ها و اقدامات حکومت وحدت ملی در راستای مبارزه با فساد اداری راضی نیست.
این عضو پیشین کانگرس امریکا به این باور است که رئیس جمهور غنی و عبدالله عبدالله رئیس اجراییۀ افغانستان "هر دو تلاش دارند فساد را در آن کشور محو و نابود سازند اما افرادیکه برایشان و تحت ادارۀ شان کار می کنند مفسد اند."
جیم موران از رهبران حکومت فعلی افغانستان می خواهد تا "افراد مفسد شامل در حکومت را شناسایی کرده و اگر از دوستان و یا اقارب نزدیک شان هم اند، از وظایف شان برطرف سازند."
اما ارگ و ریاست اجراییه، باوجودیکه موجویت فساد را در افغانستان پذیرفتند؛ آن پدیده را میراث به جا مانده از حکومت قبلی افغانستان عنوان کرده، محو آن را "زمانگیر" خوانده است.
یکی از اقدامات حکومت وحدت ملی که در چهارده سال زمامداری حامد کرزی به چشم نخورد، موقف گیری واضح افغانستان در قبال سیاست های پاکستان در قبال آن کشور بود.
رئیس جمهور غنی، به وضاحت گفت که میان دو کشور همسایه "یک جنگ اعلام ناشده جریان دارد."
اوایل ماه جولای زلمی خلیلزاد، سفیر پیشین ایالات متحده در کابل و عراق نیز در مجلس استماعیۀ کانگرس گفت" اسلام آباد هنوز هم در خفا از جنگجویان طالبان و شبکه حقانی که منبع اصلی جنگ در افغانستان میباشند، حمایت می کند."
آقای خلیلزاد، حمایت پاکستان را از آن دو گروه، یک عامل عمده در بقا و موفقیت این گروه ها در جنگ علیه نیرو های امریکایی می داند.
شماری از قانون گذاران و گواهی دهننده گان در مجلس استماعیه کانگرس امریکا در واشنگتن نیز تقاضا داشتند که مساعدت های مالی امریکا به اردوی پاکستان قطع شود و پاکستان به عنوان کشور حامی دهشت افگنی اعلام گردد.
اما جان مکین سناتور برجستۀ امریکایی چندی پیش به صدای امریکا گفت که با وصف کاهش میزان کمک های پولی برای انکشاف اقتصاد پاکستان، ایالات متحده قصد منزوی ساختن آن کشور را ندارد.
به گفتۀ این سناتور امریکایی، ایالات متحده میداند که اگر پاکستان را در انزوا قرار دهد، قدرت های دیگر جهان مثل چین، پاکستان را حمایت خواهند کرد.
جم موران با تایید از گفتۀ آقای مکیین می گوید نارضایتی های زیادی بین کانگرس ایالات متحده و پاکستان وجود دارد.
اما این عضو پیشین کانگرس امریکا تاکید می کند که افغانستان و پاکستان دو کشور همسایه اند و با وجودیکه نظرسنجی ها علاقمندی تنها ۳.۷ درصد مردم افغانستان را به پاکستان نشان می دهد، باید افغانستان راهی را دریابد که چگونه در کنار پاکستان حیات به سر ببرد.
آقای موران گفت"مشکل اینجاست که پاکستان همسایۀ افغانستان است و هیچ جای نمی رود. اگر می خواهید بقا کنید باید چگونگی زندگی و داشتن رابطۀ نزدیک با همسایۀ تان را دریابید. آقای مکین راست می گوید، حکومت افغانستان گزینۀ دیگری ندارد مگر اینکه با حکومت و اردوی پاکستان کار کند."
آقای موران تاکید می کند که رهبری اردو و حکومت پاکستان اکنون در دست افراد خوبی قرار دارد و اگر افغانستان روابط خوبی با همسایه های خود نداشته باشد، "آسیب پذیر خواهد شد."
اما کارشناسان به این باور اند که سیاست دوگانۀ پاکستان در قبال افغانستان اکنون کانگرس و مقامات امریکایی را واداشته تا در قبال سیاست و همکاری واشنگتن با اسلام آباد تجدید نظر کند.
عدم پیشرفت در مقابله با گروه های مخالف حکومت افغانستان در ماه می، موجب شد تا کانگرس امریکا مانع فروش هشت جت جنگی اف ۱۶ به پاکستان شود.
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین