۰
نی:

رسانه های که ماتم ملی را رعایت نکنند مورد پیگرد قرار می گیرند

يکشنبه ۳ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۶
نی یا نهاد حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان می گوید، رسانه های دیداری و شنیداری موظف اند ماتم ملی را رعایت کنند.
رسانه های که ماتم ملی را رعایت نکنند مورد پیگرد قرار می گیرند
نی یا نهاد حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان می گوید، رسانه های دیداری و شنیداری موظف اند ماتم ملی را رعایت کنند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ در پی حادثه خونین دیروز در چوک دهمزنگ شهر کابل، دولت افغانستان امروز یک شنبه را ماتم ملی اعلان کرده و از تمامی ملا امامان مساجد در سراسر کشور خواسته است که مراسم فاتحه خوانی برای شهداری دیروز برگزار کنند.
در همین حال، صدیق الله توحیدی با اشاره بر این که برخی رسانه ها در کشور ماتم ملی را رعایت نکرده اند، گفت: "حمله بر تظاهرات کننده های جنبش روشنایی که بیش از ۸۰ کشته و ۳۰۰ زخمی بر جا گذاشت حادثه ای بزرگی است. دولت جمهوری اسلامی افغانستان به همین موجب در سراسر کشور ماتم ملی اعلان نمود و تمامی رسانه ها به ویژه تلویزیونها و رادیوها باید نشرات شان را مطابق روحیه مخاطبان و رعایت عزاداری مردم عیار سازند".
آقای توحیدی افزود، در شهری که همه عزادار اند، نشر آهنگ ها و برنامه های شاد، خود غیر قانونی است و رسانه ها باید وانمود نکنند که به کدهای اخلاقی جامعه پابندی ندارند.
همچنین نی یا نهاد حمایت از رسانه های آزاد افغانستان طی اعلامیه ای از کمیسیون رسیدگی به تخلفات رسانه ای کشور خواسته است تا مطابق قانون، پرونده های رسانه های که از اصول در روز ماتم ملی سرپیچی می کنند را مورد برسی قرار داده و مجازات کند.
صدیق الله توحیدی گفت که گزارش های دریافت کرده که روز گذشته در جریان تظاهرات به دلیل مشکلات تخنیکی تلیفون و انترنت کار نمی کرده است و به همین دلیل رسانه ها نتوانسته اند جریان تظاهرات را به شکل زنده پوشش دهند.
آقای صدیقی با بیان این که وضع محدودیت چه به شکل رسمی از سوی دولت و چه به شکل غیر رسمی (اعمال فشار) باشد قانونیت ندارد و به معنی گرفتن حق دسترسی به اطلاعات از مردم است.
روز گذشته اعضای جنبش روشنایی به دلیل عدم پوشش زنده تظاهرات، رسانه ها را مورد انتقاد می دادند.
توحیدی حمله بر تظاهرات کننده های جنبش روشنایی را حمله بر آزادی بیان و دموکراسی خواند و تاکید ورزید که حکومت هرچه زود تر باید بررسی هایش را در زمینه آغاز کرده و در هنگام بررسی ها باید وظایف مقام های که به غفلت متهم اند، تعلیق شود تا تحقیق شفاف وبی طرفانه صورت گیرد.
به گفته وی، در صورت که تحقیقات همه جانبه وشفاف صورت نگیرد، مسوولیت حادثه دیروز بر دوش دولت خواهد بود.
رییس جمهور غنی شب گذشته اعلام کرد که یک کمیسیون مختلط به ریاست دادستان کل کشور رویداد دیروز را بررسی می کند و هر کسی (چه منسوبین دولتی و غیر دولتی باشند) که در این حادثه دست داشته باشند به پنجه قانون سپرده خواهند شد.
همچنین مرکزی حمایت از رسانه های آزاد کشور می گوید که در حادثه دیروز یک خبرنگار به نام حسین محمد کشته شده و یک تصویر بردار دیگر هم زخم سطحی برداشته است.
این نهاد طی اعلامیه ای از دولت خواسته است: "از آنجای که خبرنگاران به دلیل حضور در خط مقدم رویدادها، بیشتر آسیب پذیراند، از برگزار کننده های تظاهرات ها و به ویژه نیروهای امنیتی کشور می خواهیم تا در کنار تامین امنیت همه شهروندان، امنیت جانی خبرنگاران را نیز در اولویت های کاری شان قرار دهند".
آقای توحیدی رییس این نهاد همچنین، وضع هرگونه مقرارات از سوی دولت را برای جلوگیری از تظاهرات ها غیر قانون خواند و تاکید ورزید که تظاهرات مسالمت آمیز حقی است که در قانون اساسی برای شهروندان داده شده و دولت مکلف به تامین امنیت تظاهرات ها می باشد.
حکومت افغانستان شب گذشته اعلام کرده است که به دلیل شرایط ناگوار در کشور تا ۱۰ روز دیگر هیچ کسی حق ندارند تظاهرات و یا راهپیمایی نمایند.
این در حالی است که اعضای جنبش روشنایی و مردم افغانستان در پیوند به حمله بالای تظاهرات کننده های جنبش روشنایی دولت را به کوتاهی متهم کرده اند.
عبدالله امینی- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین