۰

کمیسیون حقوق بشر حادثه خونین کابل را جنایت جنگی خواند

يکشنبه ۳ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۸
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، حمله خونین و تروریستی روز شنبه در منطقه دهمزنگ شهر کابل که منجرب به کشته شدن دستکم ۸۰ نفر و زخمی شدن ۲۳۰ تن دیگر گردید را جنایت جنگی خواند.
کمیسیون حقوق بشر حادثه خونین کابل را جنایت جنگی خواند
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، حمله خونین و تروریستی روز شنبه در منطقه دهمزنگ شهر کابل که منجرب به کشته شدن دستکم ۸۰ نفر و زخمی شدن ۲۳۰ تن دیگر گردید را جنایت جنگی خواند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر امروز یکشنبه (۳ اسد) در ارتباط به حملۀ انتحاری بر تظاهرات مسالمت‌آمیز دیروز در کابل که از طرف مردم (جنبش روشنایی) برگذار شده بود، دایر نمود.
در این کنفرانس داکتر سیما سمر رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر ضمت تسلیت به خانواده‌های قربانیان این حادثه، حملۀ دیروز را به شدت محکوم کرد و از دولت افغانستان خواست که در تأمین امنیت شهروندان و اعتراضات مدنی و مسالمت آمیز پیش‌تر از پیش بکوشد.
داکتر سیما سمر در ادامه افزود تظاهرات مسالمت آمیز حق مدنی تمامی شهروندان افغانستان است و کمیسیون از این حق حمایت می‌کند.
همچنان در اعلامیه ای که کمیسیون حقوق بشر نشر کرده آمده است که این کمیسیون ، کشتار بیرحمانۀ مردم افغانستان را در جریان تظاهرات دیروز به شدیدترین لحن تقبیح می‌نماید. تظاهرات و اعتراضات مدنی حق مردم افغانستان است و کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان ازآن پشتیبانی می‌کند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر با بیان این مطلب که با فامیل‌های قربانیان این حادثه المناک، احساس همدردی و غم شریکی نموده گفته است که تأمین امنیت شهروندان کشور، یکی از وظایف بدون قید و شرط نیروهای امنیتی و دولت می‌باشد. دولت مکلف است تحت هرشرایطی، امنیت شهروندان افغانستان را تأمین نماید.
در اعلامیه آمده است که کشتار و قتل عام مردم بیگناه افغانستان بر اساس ماده هشتم قانون محکمه جزائی بین‌المللی، جزء جنایات جنگی محسوب گردیده و عاملین آن باید مورد پیگیری عدلی و قضائی قرار گیرند.
در بخشی دیگری از این اعلامیه کمیسیون حقوق بشر به موارد زیر اشاره شده است:
قوای امنیتی کشور باید در تامین امنیت مردم تلاش نماید. غفلت در تامین امنیت مردم و وظیفه باید مورد پیگیری قرار گرفته و اشخاصی که در تامین امنیت شهروندان غفلت انجام می‌دهند، باید مورد پاسخگوئی قرار گیرند.
دولت باید در رسیدگی و تدفین شهدای این حادثه و همچنان در تأمین امنیت عزا داران، باید توجه جدی انجام دهد.
دولت باید برای تداوی مجروحین این حادثه در داخل و خارج از کشور، باید از تمام امکانات و زمینه‌های ممکن استفاده نماید.
دولت باید به اعتراضات مدنی شهروندان خود گوش دهد و نگذارد تا دشمنان مردم افغانستان از این قضیه، استفاده‌های سیاسی نمایند.
مرتکبین این حادثه باید شناسائی گردیده و به عدالت کشانیده شود.
دولت افغانستان باید از میکانیزم‌های بین‌المللی موجود مانند محکمه جزائی بین‌المللی یا آی سی سی، برای کشانیدن عاملین این قضیه استفاده کند تا فرهنگ معافیت در قبال جنایات جنگی، خاتمه پیدا کند.
کمیسیون حقوق بشر همچنان از شهروندان کشور نیز خواسته است تا:
مظاهره کنندگان و مردم افغانستان باید این قضیه‌یی را که نباید رخ میداد، با صبر و شکیبائی مدیریت کنند و از دادن زمینه به دشمنان مردم افغانستان که باعث ایجاد تفرقه در میان مردم افغانستان می‌گردد، جلوگیری نموده و همبستگی خود را حفظ نمایند.
تمام مسایل و موارد اختلافی باید از طریق مذاکره و گفتگو با حوصله مندی، منطقی و عادلانه، حل گردد. گرهی که بدست باز می‌شود، نباید با دندان آن را باز کرد.
در شرایط فعلی افغانستان که متاسفانه خشونت و حملات تروریستی، هر روز از مردم و نیروهای امنیتی افغانستان قربانی می‌گیرد، نباید به دشمنان مردم افغانستان اجازه دهیم که دلیرتر شوند.
یکبار دیگر با فامیل‌های قربانیان، مجروحین و مردم افغانستان و بخصوص بازماندگان و مجروحین حادثه المناک دیروز، اظهار غم‌شریکی می‌نمایم و برای مجروحین از بارگاه خداوند، استدعای شفای عاجل می‌کنم.
امیدوارم که مردم با صبر و شکیبایی، یکبار دیگر توانمندی شان را در مدیریت این حادثه به اثبات برسانند. ما همه می‌دانیم که زخم‌های قبلی مردم افغانستان هنوز التیام نیافته و ما دوباره با یک زخم شدیدتری مواجه گردیدیم. آرزومندیم که این حوادث دوباره تکرار نشود و از مردم بیگناه افغانستان قربانی نگیرد.
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین