۰
معین نشراتی وزارت فرهنگ در سمینار "خداوندگار بلخ":

آثار ماندگار مولوی یکی از مهم‌ترین حلقه‌های وصل اقوام و مذاهب در منطقه است

دوشنبه ۱ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۴۴
به گفته معین وزارت اطلاعات و فرهنگ، مولانا شناسی در دانشگاه های اروپا و امریکا تدریس می شود، اما در افغانستان در این مورد تحقیق در خور توجه تا هنوز صورت نگرفته است.
آثار ماندگار مولوی یکی از مهم‌ترین حلقه‌های وصل اقوام و مذاهب در منطقه است


معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ در مراسم افتتاحیه و اولین روز سمینار بین المللی "خداوندگار بلخ" آثار ماندگار مولوی را یکی از مهم‌ترین حلقه‌های وصل اقوام، مذاهب و باورهای مختلف در منطقه و کشور خواند و بر برجسته‌سازی مواریث مشترک فرهنگی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهور، مراسم افتتاحیه سمینار بین المللی "خداوندگار بلخ" امروز در شهر مزارشریف با حضور نمایندگان کشورهای منطقه برگزار شد.
خانم مژگان مصطفوی در این مراسم آراء و آثار ماندگار و تاریخی مولوی را یکی از مهم‌ترین حلقه‌های وصل اقوام، مذاهب و باورهای مختلف در منطقه و کشور دانسته و افزود: «حقیقت است که ما به یک رستاخیز و بیداری فرهنگی در منطقه نیاز داریم و این ممکن نیست جز از طریق توسعه و تحکیم تعاملات فرهنگی کشورهای منطقه، با تأکید بر برجسته‌سازی مواریث مشترک فرهنگی مثل مثنوی مولانا جلال الدین محمد بلخی، و بهره‌گیری از زمینه‌ها و ظرفیت‌های علمی و معنوی آن برای بازخوانی ارزش‌هایی که به ما در جهت رسیدن به اهداف و آرمان‌های مقدس انسانی کمک می‌کند».
وی در سخنانش تاکید کرد با درک این موضوع که توسعه همکاری‌های فرهنگی، به صلح و امنیت پایدار در منطقه منتهی می‌شود، و زمینه‌های تحکیم دوستی و همزیستی مسالمت‌آمیز انسانی را فراهم می‌سازد، توسعه تعاملات فرهنگی میان کشورهای عضو سازمان اکو یک ضرورت فوری است و باید برای تحقق این رؤیای تعبیرپذیر، از تمام توان و امکانات خود برای شکل‌گیری همگرایی فرهنگی میان کشورهای منطقه بهره گرفت.
به گفته معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، مولاناشناسی در دانشگاه های اروپا و امریکا تدریس میشود، اما در افغانستان در این مورد تحقیق درخور توجه تا هنوز صورت نگرفته است.
وی تاکید کرد که پژوهشگران باید با جدیت بیشتری و به صورت عمیق روی این موضوع کار کنند.
قرار است مثنوی معنوی، معروف‌ترین اثر مولانا جلال الدین بلخی به عنوان میراث فرهنگی در یونسکو به ثبت برسد.
در همین حال داکتر ذبیح الله فطرت، معاون اجرایی این همایش باورمند است در شرایطی که کشورهای ایران و ترکیه خواستار ثبت مثنوی معنوی خداوندگار بلخ به عنوان میراث مشترک خودشان در یونسکو اند، نیاز است تا چنین همایش هایی در داخل افغانستان برگزار شود.
به گفته او، این همایش می تواند حس مالکیت خداوندگار بلخ مولانا جلال الدین محمد بلخی را به بلخ و به جهانیان برجسته نماید.
صالح‌محمد خلیق رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ در مورد چگونگی برگزاری این سمینار می گوید: یکی از این برنامه‌ها، نمایشنامه زندگی حضرت مولانا جلال‌الدین محمد بلخی است که توسط هنرمندان اجرا خواهد شد، ضمن اینکه شب شعر نیز در شهر مزارشریف به همین مناسبت برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه برای مسابقه شعری نیز از داخل و خارج کشور فراخوان داده‌ایم، خاطرنشان کرد: قرار است برای ۳ شعر برتر در مورد مولانا جلال‌الدین محمد بلخی که از سوی داوران مشخص می‌شود، جایزه و تحایفی نیز اهدا شود.
بر اساس گزارشها در این همایش، «رقص سماع» توسط گروه ویژه‌ای که از ۲ سال به این طرف توسط جوانان مزارشریف ایجاد شده، نیز اجرا شد.
برنامه‌های همچون مثنوی‌خوانی همراه با نی‌نوازی و موسیقی نیز در این همایش اجرا شده و ۳ نمایشگاه که مربوط به آثار مولانای بلخ، عکاسی و خوشنویسی است نیز برپا شده است.
گفتنی است که در این سمینار نمایندگانی از کشورهای ایران، تاجیکستان، هند، پاکستان و ترکیه دعوت شده‌اند که بیشتر فرهنگیان، محققان و شاعران هستند.
خبرگزاری جمهور - مزار شریف

نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین