۰

بیش از ۲۰۰۰ تن در کشور مبتلا به ویروس ایدز هستند

پنجشنبه ۱۱ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۲۲
محمدیونس برگامی، معاون تخنیکی برنامۀ کنترل ایدز در وزارت صحت به رسانه ها گفت که از مجموع این بیماران، ۱۷۳۱ مرد، ۳۵۵ زن و ۶۶ تن را کودکان تشکیل می‌دهند.
بیش از ۲۰۰۰ تن در کشور مبتلا به ویروس ایدز هستند


بر اساس گفته‌های مسؤولان وزارت صحت هم‌اکنون ۲۰۸۶ واقعۀ ایدز در سراسر کشور ثبت شده که از این میان ۸۳ درصد مردان و ۱۷ درصد زنان هستند.
به گزارش خبرگزاری جمهور، محمدیونس برگامی، معاون تخنیکی برنامۀ کنترل ایدز در وزارت صحت به رسانه ها گفت که از مجموع این بیماران، ۱۷۳۱ مرد، ۳۵۵ زن و ۶۶ تن را کودکان تشکیل می‌دهند.
به گفتۀ آقای برگامی، بیشتر بیماران مبتلا به ایدز در ولایت‌های کابل، هرات و ننگرهار هستند.
آقای برگامی می‌گوید، در حال حاضر ۴۳۳ بیمار مبتلا به ایدز تحت تداوی قرار دارند و حدود ۵۰۰ بیمار دیگر که از هر طریق دیگری به جز ارتباط جنسی مبتلا به این بیماری شده اند، تحت مراقبت‌های پیش‌گیرانه قرار دارند.
همچنین بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد که در مراسم یادبود از ۳۵میلیون قربانی ویروس ایچ آی وی سخن میگفت بیان داشت که احتمال می رود که رقم ابتلا به اچ آی وی به شدت افزایش یابد.
به گزارش یونیسف یا سازمان حامی کودکان ملل متحد، که امروز پنجشنبه منتشر گردید؛ با توجه به تغییرات جمعیت جهان و افزایش رقم جوانان در نفوس جهانی احتمال آن می رود که رقم مبتلایان جدید میان سنین ۱۵ تا ۱۹ سال به دو برابر افزایش یابد.
به گفته انتونی لاک، مدیر کل یونیسف:«جهان پیشرفت های چشمگیری را در مبارزه جهانی علیه بیماری ایدز و محو این ویروس کسب کرده است، اما مبارزه با این بیماری هنوز تمام نشده است به ویژه در نزد کودکان و جوانان».
طبق گزارش سازمان ملل، در صورت تصدیق این گمانه زنی ها، احتمال دارد که سال ۲۰۳۰ به طور متوسط در هر دو دقیقه یک نوجوان به ویژه دختران نوجوان به این ویروس مبتلا گردند.
بنابراین در گزارش جدید یونیسف یا سازمان حامی کودکان سازمان ملل متحد، ضمن تأکید بر سرمایه گزاری بیشتر در مبارزه با ایدز خواهان بهبود در تبادله اطلاعات گردیده اند.
این در حالی است که صندوق جهانی مبارزه با ایدز، بانک توسعه آسیایی و اداره توسعه بین‎المللی ایالات متحده آمریکا، تا اکنون حدود ۱۰ میلیون دالر را برای مبارزه با ایدز در افغانستان تخصیص داده اند.
گفتنی است حکومت افغانستان «استراتژی ملی مبارزه با ایدز» را در چارچوب وزارت صحت افغانستان در سال ۲۰۰۵ آغاز کرده است.
به گفته مقام‌های وزارت صحت عامه‌ این استراتژی دو هدف را دنبال می‌کند. یکی پایین نگهداشتن سطح شیوع ایدز در افغانستان و دوم کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری، در میان مبتلایان به آن.
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین